Sokken en wc-papier

Tussen het gesnotter door een heuse tip over het gebruik van wc-papier als zakdoek, maar mogelijk loopt half consuminderland met van die echte katoenen zakdoeken. Ik snap nooit wat je aan zo'n katoenen ding hebt. Als de neus hier loopt, dan LOOPT ie ook. Ik zou er op een dag als vandaag zo 100 katoenen zakdoeken doorheen snotteren.

Oftewel, in mijn geval vandaag 2 volledige wc-rollen. Het meest handige aan zo'n wc-rol is, dat je de volgesnoten boel gelijk in het kokertje kunt doen. Soms komt dat gewoon erg goed van pas.
En sorry voor de vieze praat

Dan nog iets over sokken: ik verbaas me al jaren over het gegeven dat de meeste mensen allemaal verschillende sets sokken blijken te kopen. Leuk hoor, van die sokjes met randjes en elke dag een ander kleurtje, maar je moet al die sets wel steeds bij elkaar zoeken en compleet houden. Er bestaan zelfs sokkenclips en weet ik het wat voor onzin, om al die verschillende setjes sokken aan elkaar te koppelen. Complete waanzin vind ik dat. Want wie wil nou z'n tijd besteden aan sokken? (ik ben benieuwd... :-))

Hier koop ik eens in de paar jaar zo'n 20 paar, allemaal dezelfde sokken. Ik heb zwarte, man heeft grijze. Toevallig slijt bij mij nu de ene na de andere sok door. Geen punt: hup in de prullenbak om dan een willekeurige andere sok uit de lade te graaien. Als er te weinig overblijven, dan mik ik alles weg en komen er nieuwe.

Zoon heeft wel allemaal verschillende sokken.
Ik kon namelijk geen setjes precies dezelfde sokken kopen. En waarom niet?! Hoe moet je in vredesnaam bij meerdere kinderen weten welk sokje van welk kind is? En welke sokjes je alvast een maat groter had gekocht? Nou mik ik zoon zijn sokken at random in zijn sokkenbak en dan moet hij zelf maar kijken wat hij aantrekt (tot nu toe twee dezelfde sokken). En dan bedenk ik me dan maar dat het goed is voor zijn ontwikkeling (zoek 2 dezelfde).


Hoe ziet jouw sokkenlade eruit?





Reacties

  1. Nog efficiënter ;-) Mijn man en ik hebben nagenoeg even grote voeten dus wij hebben 1 sokkenlade. Net weer een hele partij zwarte sokken gekocht, kunnen we weer even vooruit. Beide dochters hebben allebei een aantal bundels kindersokken van de H.EMA, dochter 1 in het blauw, dochter 2 in het grijs. Ideaal zo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij moet ik maar ns naar de Hema voor zoon als z'n voetjes weer wat gegroeid zijn... Ben benieuwd welke kleur zijn voorkeur heeft... (zul je net ziet dan dat roze is, of allemaal verschillende kleuren sokken)

      Verwijderen
  2. Heel eenvoudig: de grote sokken zijn van mij, de kleine van minime.

    En ik hang ze per paar aan het was rek. Bij het afhalen in elkaar rollen en in de kasten. Met zwarte sokken is het juist wel lastig want ze zijn meestal net niet het zelfde. Net niet hetzelfde zwart etc. En onder mijn paarse broek doe ik geen zwarte sokken aan. Sokken zie je boven je schoenen. Onder een bruine broek horen bruine sokken etc. Ik draag ook geen rode bril bij blauwe kleding tenslotte.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zwarte sokken moet je inderdaad wel in 1 keer kopen, anders heb je de kans dat ze net anders zijn en dan is het juist lastiger.
      Wat grappig hoe verder dingen verschillen. Ik ben ook een brildrager, met dus 1 bril en de rest moet er maar bij passen. Zo ook met sokken. Het klinkt wel mooi op elkaar afgestemd.

      Verwijderen
    2. Ik heb nauwelijks sterkte, en dus is een bril ongeveer net zo duur als een goedkoop paar schoenen. Ik heb er 8 met nogal prominente monturen, anders kun je net zo goed lenzen nemen tenslotte. ☺

      Het is ook een vorm van luiheid, ik heb gewoon setjes, hoef ik niet na te denken wat ik bij elkaar aan trek. groene jurk, wit shirt, groene panty, groene bril, groene accesoires en altijd dezelfde bruine laarzen.

      Verwijderen
  3. Ik had ook heel lang alleen grijze en zwarte sokken - manlief draagt heel charmant witte sportsokken, en het boeit hem echt niet of er op de ene een tekentje zit en op de andere niet, dus zijn sokken prop ik gewoon zo in zijn sokkenla. Nu heb ik pas een bundel kindersokken gekocht, omdat dat toch een hoop geld scheelde vergeleken met de grijze/zwarte sokken - ook zoiets stoms, maat 35-38 bij de kindersokken is dus goedkoper dan dezelfde sokken maat 35-38 bij de volwassen sokken. En dat zijn precies dezelfde sokken. Dus ... Anyway, ik heb nu allemaal leuke felle kleurtjes, roze en groen en zo, en dat is wel een keer leuk. Als deze sokken op zijn kijk ik wel weer verder ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van alles. Hele sokken en kapotte. Ik werk nl. als postbezorger, dus met dit koude natte weer moet ik twee paar over elkaar aan. Dat de onderste set kapot is of afwijkende kleuren heeft, who cares?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb allerlei verschillende sokken. Stippen, streepjesm hartjes, blauw, paars, groen, oranje, roze, zwart, grijs, met ruitjes en ook effen. Enkel en gewoon en een paar extra lage. Mijn geheim is dat ik mijn sokken gewoon los in de la mik. En combineer op kleur. Dus grijze met blauwe stippen, en grijze met blauwe strepen. Mijn schoenen zijn aan op mijn wer, en niemand ziet het. En degenen die mij zonder sokken kennen aanvaarden het als onderdeel van prettig gestoord.
    Ik had als tiener een laa met enkel zwarte en witte sokken. Ik werd niet normaal verdrietig van die la... Drie maanden geleden begaven mijn laatste witte sokken het. Ik deed bijna een dansje toen ik er schoenen mee poetste en ze daarna in de kliko gooide..
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je blij wordt van gekleurde sokken, dan moet je jezelf daar zeker mee verwennen. Leuk!

      Verwijderen
  6. Net zes paar nieuwe sokken gekocht. Allemaal hetzelfde. Voor de rest heb ik een bonte verzameling aan sokken, lekkere sobber sokken, nette sokken (bestaan die) en sokken in allerlei kleuren. Bij mij gaan sokken eigenlijk alleen weg als ze stuk zijn, want aan sokken stoppen doen ik niet.

    Katoenen zakdoeken snap ik ook niet. De laatste twee weken verkouden geweest, waarvan enkele dagen dat mijn neus kilometers liep. Ik was blij met papieren zakdoeken, keukenrol, wc-papier en servetten. Afhankelijk van waar ik was als mijn neus een loopaanval kreeg. Katoen vind ik niet hygiënisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik koop ook altijd een gans stel gelijke sokken voor mijn man. Ik denk dat hij ongeveer 25 paar identieke kousen 'in omloop' heeft. Als de hiel of de teen van een kous wat dunner begint te worden of als er eens een kous met een gaatje is, dan herstel ik dat. Stopwol is tegenwoordig niet makkelijk meer te vinden in de winkels maar ik herstel kousen door het beengedeelte van een afgedankte oude kous af te trekken en het bekomen garen op een kaartje te draaien. Doordat de kousen allemaal dezelfde kleur en kwaliteit hebben, zie je amper dat een kous gestopt is als ik stopgaren gebruik dat van eenzelfde type kous is.
    Een kous die goed gestopt is, kan vaak nog weken, maanden verder gebruikt worden en eens afgedankt als kous doet die hier nog dienst om stopgaren te leveren.

    Wat ik niet begrijp, is dat sommige mensen klagen dat ze kousen 'verliezen' in de was en regelmatig een kous tekort of teveel hebben. Gedragen kousen worden hier met het been aan elkaar gehangen vooraleer ze in de wasmand gaan. Steek ik de kousen in de wasmachine dan haal ik het paar weer uit elkaar voor ik ze in de machine steek. Zo ben ik zeker dat er altijd een even aantal kousen gewassen is en ik altijd een paar kan vormen bij het opplooien.

    Wij gebruiken, indien nodig, stoffen zakdoeken en ik zie niet in wat daar verkeerd of niet hygiënisch zou aan zijn. De gebruikte zakdoeken vliegen na gebruik in de wasmand om mee te wassen. Ik vind dat, als je volop papieren zakdoeken gebruikt, de vuilbak vlug vol zit. Een vuilbak laten ledigen, kost veel geld en bovendien vergroten al die papieren zakdoekjes de afvalberg.

    Om de afvalberg niet teveel te vergroten, gebruik ik ook zelden keukenpapier : een stoffen schotelvod (gerecykleerd uit oude afgedankte flanellen lakens) kan evengoed gebruikt worden als keukenpapier en wordt nadien ook gewoon meegewassen.

    Als je gebruikte stoffen zakdoeken regelmatig vervangt door verse exemplaren vind ik het gebruik van stoffen zakdoeken totaal niet vies. Tegenstanders van stoffen zakdoeken vinden misschien dat er dan teveel kiemen op een gebruikte zakdoek zit, maar het is nu ook niet bepaald nodig om kiemvrije zakdoeken te hebben. Een beetje kiemen helpen het lichaam juist om meer weerstand te kweken tegen infecties. Mijn man en ik zijn zeer zelden verkouden maar ik heb 's morgens als ik uit bed kom, wel een aantal zakdoeken nodig omdat ik de eerste uren van 'mijn' dag altijd een waterige loopneus heb.

    liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Liesbet, knap dat je sokken kunt stoppen. Ik heb het geprobeerd, maar ben erg slecht in handwerken en dan krijg je van die sokken met dikke bobbels die niet lekker zitten.

      Verwijderen
  8. Voor ml heb ik allemaal dezelfde sokken. Voor mijzelf alle soorten en kleuren sokken. Ik had vroeger een sokkentic en die is een beetje blijven hangen. En die gebruik ik ook bij de kinderen. Vooralsnog geen problemen bij de kinderen want er zit een zes maten tussen en een zoon en dochter. Maar ze hebben ook allemaal soorten sokken. De sokken van de kinderen doe ik in een waszakje. Zijn nog kleine sokken en die raak je makkelijk kwijt.

    Groetjes,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb helaas een hele wasmand vol losse sokken...

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel sokken 'tekort' of 'over' hebben snap ik totaal niet : als je een even aantal sokken in de machine steekt, haal je er na de wasbeurt terug een even aantal uit..... Sokken kunnen niet zomaar verdwijnen.....liesbet

      Verwijderen
  10. Het bij elkaar zoeken van allemaal verschillende maar wel zwarte sokken, is mijn minst favoriete klusje in huis! Ivm zwemmersexzeem merk ik sokken voor verschillende huisgenoten wel met een gekleurd steekje. Sokken kun je niet allemaal op hoge temperatuur wassen. Voor zakdoeken gebruik ik katoen in huis, en onderweg papier. En in geval van acute neusloop, ook nog tissues want dan kun je er bijna niet tegen aan wassen inderdaad. Maar dat is maar een paar keer per jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb allerlei verschillen soorten en kleuren sokken! Mijn man heeft altijd dezelfde soort sokken maar wel in verschillende kleuren (geen wit)! Toen mijn 2 dochters nig thuis woonden zochten we altijd onze eigen sokken uit de wasmand. Nu is het sokken opruimen een stuk eenvoudiger!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een tijdje geleden heb ik, voor het eerst, 4 paar effen rode sokken gekocht. Dat bevalt goed! Als er meer aan vervanging toe zijn ga ik zeker op die manier verder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts