Pagina's

woensdag 28 januari 2015

Schaap krijgt schildpad

Zoon heeft slechts 2 stopcontacten en 3 dingen waarvoor een stopcontact nodig is: een wekker (om zelf te checken of het al tijd is om op te staan - als de 7 in beeld is), een babyfoon en een schemerlampje.
Voor het slapen gaan trek ik het schemerlampje uit het stopcontact, doe de stekker van de babyfoon (met lampje) erin en de volgende dag wissel ik de boel weer om. Nou is het arme kind bang in het donker en de babyfoon geeft niet genoeg licht naar zijn zin.

Vanavond kreeg ik een hele verhaal over dat de stekker van het schemerlampje erin moest blijven, zodat hij het lampje aan kan doen als hij 's nachts bang is (het arme schaap). Met hem besproken dat de babyfoon het dan niet doet. Dat was oke. In plaats daarvan blijft vannacht de deur open en het licht op de gang aan.  Morgen gaan we samen kijken naar een betere oplossing.

Wat hij niet weet (en ik natuurlijk wel haha) is dat ik een nachtlampje op batterijen besteld heb: een schildpad die vanuit zijn schild een sterrenhemel op het plafond projecteerd (cloud b twilight turtle). Ik ben benieuwd wat zoon ervan vindt. Het is een duur kado voor ons doen. Zeker voor zomaar tussendoor (30 euro), maar zoon kreeg onlangs geld als welkomstkadootje en dit leek me een goede besteding.

Hopelijk vindt hij dat ook en geeft het ding voldoende licht voor 's nachts.

Geven jullie wel eens kadootjes tussendoor?
En zijn voor jullie redenen om dat te doen?
2 opmerkingen:

 1. Ah, zal ie vast heel mooi vinden <3 Hier zijn ze ook bang om écht in het donker te gaan slapen of wakker worden. Had van die lampjes van de lidl, die met donker gaan branden en in drie kleuren kunnen.

  Cadeautjes geef ik wel tussendoor. We geven weinig met verjaardagen of kerst (sint vieren we niet meer). Vanochtend kregen ze bij de kringloop allebei een wekkerradio. Wilden ze al heel lang en het is erg handig: weten ze wanneer ze op moeten staan door de weeks en tot wanneer ze moeten blijven liggen in het weekend :) Was 4 euro kwijt ervoor.
  Maar zulke dingen doen we niet elke week, of zelfs elke maand, of bij de eerste kik. Maar er mag best eens wat, zeker als het ook nog enigszins praktisch is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Om het voor mezelf "goed" te praten, zou dit niet vallen onder kadootjes, maar onder "gewoon nodig". Misschien kan je daar wat mee?
  Wij hebben overigens ook een Lidl nachtlampje, bevalt heel goed. Maar een schildpad met sterrenhemel is natuurlijk veeeeeeel leuker!

  BeantwoordenVerwijderen