Pagina's

zondag 11 januari 2015

Net niet ziek

Man kwam gisteravond flink ziek thuis van zijn klus en zoon en ik waren vandaag ook hangerig.
Internet lag er ondertussen finaal uit en daarmee was er ook geen tv (behalve een paar opgenomen dingen die zoon zo-zo vindt). 

Nou vind ik gewoonlijk een uurtje per dag tv voor zoon echt het maximum, maar op dit soort dagen zet ik de tv graag in als afleiding. 

In plaats daarvan speelden we domino, visten we vissen uit een ronddraaiend ding (zoon speelt met beiden vals) en richten we het poppenhuis nog maar eens opnieuw in.
Zoon maakte nog even een drama van dat hij van mij naar de wc moest (echt...  helemaal over z'n toeren alleen vanwege het verzoek om even te gaan plassen - die heeft ook iets onder de leden). 

Ondertussen is er weer internet, ligt zoon fijn op bed en zijn we stiekum best goed bezig. Ik doe erg mijn best om geen restjes / brood meer weg te gooien en dat lijkt redelijk te lukken. De volgorde van het weekmenu ligt wel vanaf dag 2 onderuit, maar dat komt (ook) door de oven die nog niet is aangesloten. Tja en dan wordt het lastig om een hartige taart te bakken.


Wat doen jullie bij ziekte / hangerigheid, met kinderen die net wat meer energie hebben dan jijzelf?


4 opmerkingen:

 1. bankhangen en homeopathische anti-griep middel innemen. Extra fruit en hopen dat het heel snel over is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet het gelijk afkloppen, maar ben eigenlijk nog niet echt ziek geweest sinds ons zoontje van bijna 3 geboren is. Wel lig ik nu elke middag op de bank, ik ben weer zwanger en heb snel last van m'n bekken. Dan komt zoontje er gezellig bij en lezen we boekjes of kijken een filmpje. Hij speelt soms ook wel zelf, maar er bij op de bank vindt hij (uiteraard) gezelliger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @mama Tini, bekkenpijn lijkt me vervelend. Gelukkig hou je de ochtend wel uit en komen jullie de middag zonder veel actie ook door.

   Verwijderen
 3. We hangen zoveel mogelijk. Zoon wordt alleen wel dreinerig (pff) maar behoud wel het merendeel van zijn energie, wat altijd een beetje naar wordt als we dat niet helpen richten. Alleen spelen kan hij nl nog niet zo goed.
  Iedereen zit hier ondertussen aan de sinaasappelsap, cinuforce en de hoestdrank.

  BeantwoordenVerwijderen