Pagina's

dinsdag 27 januari 2015

Een handige meid...

..... is tot klussen bereid!

Het opdraaimechanisme van zoon zijn (buiten) rolluik was kapot, met als resultaat een eeuwig donkere kamer. Tot mijn verbazing bleek de G.amma zo'n ding op voorraad te hebben voor een redelijk bedrag en was het enige obstakel het klaren van de klus.

De man heeft voorlopig geen tijd, dus waagde ik me eraan.
Met een summiere uitleg in het duits en een schroevenweggrissende kleuter naast me vind ik het heel knap van mezelf dat het is gelukt.

Voor 12,50 loopt het geheel weer als een zonnetje.

Op naar de volgende klus!


Klussen jullie zelf?
En wat wel / niet?

10 opmerkingen:

 1. Ja zeker manlief doet alles zelf. Alleen hebben we de muren laten doen, stuken is eenvak apart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jazeker, ik klus zelf, want er is hier geen manlief.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik probeer wel alles zelf te doen, ik heb geen man, wel broers die na veel gezeur bereidt zijn te helpen. Meestal is het maar goed dat er geen man zit toe te kijken, ik ben totaal niet technisch. Als ik een kast in elkaar zet kan ik er rustig 2 uur over doen voor ik door heb hoe het scharnier werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een doorzettingsvermogen als je dan toch doorzet met klussen.

   Oerigens denk ik dat de meeste mensen klussen ook gewoon leren door het veel te doen.

   Verwijderen
  2. Ik heb ook een hekel aan mannen-bij-de-klus. Die moties van wantrouwen! Wat een gedoe. Nee, laat ze maar lekker koffie zetten of bier brengen ;)

   Verwijderen
 4. Ja, ik klus ook zelf. Gewoon proberen! Lukt het niet, dan is er altijd wel iemand die je (op weg) wil helpen. Voel me na zo'n klus altijd heel stoer...hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik klus ook alles zelf. Manlief heeft er geen zin in/lol in. En ik vind het wel leuk. Ik kan tegelen en stucen en ik heb zojuist 's mans iphone gerepareerd. Scherm en wifi antenne waren stuk en accu was kapot (ging steeds verder leeg). Youtube filmpje waarin een meneer het rustig uitlegt erbij, flesje bier ernaast en gaan met die banaan. Voor 60 euro een zo goed als nieuwe foon, ipv weggooien en nieuwe kopen. En ik heb weer wat bijgeleerd! Het aandurven is al de eerste stap.
  Klussen die ik niet doe: gasleidingen, electradingen in de meterkast en riolering van toilet.
  Wat ik nog lastig vind is houtbewerking. Ik zou onze eigen meubelen wel willen kunnen maken. Daar heb ik een leuke niet al te dure cursus voor gezien. Dus die vaardigheid komt ook dichterbij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk zeg! Vooral die iphone vind ik knap.
   Ik kan zelf heel veel, maar alles met electronica en wielen valt buiten mijn kundigheid.

   Verwijderen
 6. Ja hoor ik doe vrijwel alles zelf. Het enige wat ik niet zelf doe is een boormachine hanteren. Ik heb er de kracht niet voor in mijn handen.
  Ik heb al mijn strijkijzer gerepareerd, fiets onderhoud doe ik ook zelf, maar toch eens het jaar naar de fietsenmaker voor een grote beurt. (het is tenslotte mijn enige vervoermiddel)

  BeantwoordenVerwijderen