Pagina's

maandag 26 januari 2015

Dode lijn

Inernet ligt er sinds vorige week woensdag uit en ik krijg er hoofdpijn van. Nou is het best goed voor het huishouden (er zit een einde aan het lezen van boeken) en zoon heeft een stapel dvd-tjes die hij op de laptop kijkt. Maarrrrrr administratieve dingen staan volledig stil en thuiswerken is onmogelijk.

Ondertussen zit manlief in het buitenland. Op zich geen ramp, maar zoon mist hem ontzettend en we kunnen nu dus ook niet skypen.

Niet heel consuminderig heb ik De helpdesk van Telfort al minstens 8 keer gebeld (50 cent per gesprek en dan tig keer een 2 en tig keer een 1 intoetsen - wachten op een medewerker - zeggen dat je met de tweede lijn moet worden doorverbonden - wachten tot de callcentermedewerker het hele dossier heeft voorgelezen - poging tot doorverbinden met tweede lijn - afgescheept worden met een 'helaas is de tweede lijn nu niet bereikbaar).

Het gedoe met een nieuwe modem, omwisselen van draadjes (die nooit verwisseld waren) terugwisselen van draadjes enzovoorts hebben we namelijk al gehad.

'Enigszins onhandig' noemde de laatste medewerkster de situatie. Ik ben vriendelijk gebleven, maar heb inwendig even enige krachttermen gebruikt. Want 'enigszins onhandig' dekt NIET de lading.
Enigszins onhandig is het als je vergeten bent om brood te kopen en je nog een keer op en neer moet naar de supermarkt, of als je een ei op de vloer gooit.

Met een zoon die van slag is omdat hij z'n vader niet even kan zien, de onmogelijkheid om hotels om te boeken voor de man of even mijn werkmail te bekijken voel ik me erg onthand. Dat ik geen tv kan kijken, dát is enigszins onhandig, maar daar hoor je me ook niet over.

Gelukkig zijn we inmiddels allemaal weer beter en mag ik op de wifi van zoon zijn school.

Hopelijk is ook de wifi snel weer beter.
4 opmerkingen:

 1. Balen zeg. Vooral als het lang duurt. Vorige week lag hier internet er een dag uit, toen was er onderhoud geweest van joe-pee-cee en deed internet het daarna niet. Van de week hebben ze weer onderhoud, ik houd mijn hart vast voor de gevolgen daarvan.

  Ik hoop dat het snel in orde is, wel triest voor je zoontje dat hij niet met zijn vader kan skypen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vervelend voor je! Zonder internet blijft er inderdaad heel veel liggen. Ik zou dan ook mijn werk niet kunnen doen. Hopelijk wordt het snel opgelost!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het alleen de wifi is, dan kan je nog een ouderwetse draad tussen modem en pc doen. Ik heb hier altijd een draad klaarliggen voor dat geval. Gelukkig is bij xs4all het telefoneren met de helpdesk gratis, en de service super.
  Erg sneu voor je zoontje dat hij zijn papa niet kan spreken en zien :(

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komt geen signaal binnen. Dus een kabel gaat ook niet lukken.
   Ik kan wel verbinding maken met de modem, maar de modem niet met het internet.

   Maar gelukkig komt er een monteur vanmiddag!
   Mijn hardnekkig bellen heeft gelukkig geholpen.
   Nu moet de monteur alleen het probleem nog vinden, maar daar heb ik het volste vertrouwen in.

   Verwijderen