Pagina's

woensdag 14 januari 2015

Boredom busters

Nog steeds ziek. Ik voelde me vandaag net zo'n verkleumd vogeltje. Man moest werken, dus ik en zoon moesten samen de dag door zien te komen.

Uiteindelijk hebben we vanmorgen gewoon alles op zijn elfendertigst gedaan, met veel geteut en wat tv. Om half 11 gingen we ons eindelijk eens wassen, waarbij ik samen met zoon besloot dat hij best uitgebreid in bad mocht, met lekker veel schuim (doen we echt nooit 's morgens).Toen hij het bijna zat was ging ik er nog even bijzitten, gezellig met olifant, leeuw, giraffe, schaap en nog wat beesten (en een sloot heet water erbij ). Zoon vond het leuk, ook al was ik naar mijn idee nou niet echt gezellig met m'n snothoofd.

Na het bad heb ik zoon in zijn eentje sinaasappels uit laten persen voor ons allemaal.
Na lunch en nog wat tv-tijd heb ik me met zoon naar de binnenspeeltuin gesleept, waar het gelukkig druk genoeg was om leuk te zijn voor zoon, maar rustig genoeg om ziek met een boek en thee in een hoekje te hangen.

Thuis heeft man gekookt en zoon heeft mijn haren 'gedaan'. Dat laatste is een consuminderige non-tv tip voor zieke ouders met bruisende kinderen. Geef ze een borstel, spiegeltje, nepschaar en wat speltjes en je kunt weer een half uur of langer hangen op de bank. Zoon vond het fantastisch. Hij kreeg zowaar de slappe lach van zijn eigen creaties.

Hij heeft mij uiteindelijk nog voorgelezen als plaatsvervangend bedritueel en zelf een variant op een slaapliedje gezongen (ik had geen stem meer) - schattiger kom bijna niet :-).

Verder was het vermaak niet heel consuminderig, maar simpelweg het best haalbare met de aanwezige mogelijkheden. Ik lees op pinterest soms van die (hele leuke) tips voor op dit soort dagen, met speelstations die je dan klaarzet als 'boredom buster'. Erg leuk, maar dan ben je volgens mij niet echt ziek (of super georganiseerd, met alles voor het pakken).

Wat doen / deden de meelezende ouders om hun (jonge) kinderen toch een beetje bezig te houden, terwijl ze ze zelf ziek zijn? Ik vind het zelf namelijk echt een lastige!

8 opmerkingen:

 1. als ik echt ziek was dan belde ik haar vader of zijn vrouw haar moeder nog een plekje overhad voor een stiefkleinkind. En dan werd dochter gewoon door stiefoma bij mij opgehaald, werd ik nog even vertroeteld door stiefoma en kon ik lekker uitzieken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt heerlijk! Jammer genoeg wonen oma en opa anderhalf uur rijden hier vandaan, anders zou ik zeker ook voor die optie gaan.

   Verwijderen
 2. Ziek zijn als mama, maar dat kan gewoon helemaal niet?!
  Ooooh het is zo onhandig om ziek te zijn als moeder!
  1x de buuf gebeld of ik ze alstublieft mocht brengen, buikgriep...ik bleef naar de wc rennen. Gelukkig was dat geen probleem, had niet geweten hoe ik die dag anders door had moeten komen met man op zakenreis en (schoon)ouders op 2-3uur afstand!
  Beterschap en sterkte voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef... buikgriep en kinderen is wel heel heftig ja. Ik heb 1 keer buikgriep gehad, maar toen was manlief gelukkig vrij. Nu zit hij juist in zijn drukste periode en trek ik de kar thuis. Dank je voor de goede wensen.

   Verwijderen
 3. TV en filmpjes kijken dat is op zulke dagen toch wel wat mijn kleine kinderen voornamelijk doen.
  Oh, en 'nieuw' speelgoed werkt meestal ook wel goed. Hoeft niet per se nieuw te zijn, maar speelgoed wat ze al een tijd lang niet hebben gezien, zorgt vaak ook wel voor een paar uurtjes vermaak zonder mama.
  En als het echt niet gaat, dan zou ik je partner vragen om naar huis te komen. Ziek is ziek. 't Is niet anders.
  Inte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, digitale voorleesboeken zijn ook heel fijn als je zelf niet veel energie/stem hebt.
   http://www.bibliotheekbreda.nl/iguana/www.main.cls?v=70cb1df3-05d5-4385-95df-3b2a438e2c98
   Inte

   Verwijderen
  2. Dank je Inte, de tips over de voorleesboeken en het nieuwe speelgoed zijn hier misschien ook wel een goed idee. Ik zal 'ns kijken wat er nog in de schuur staat aan 'nieuw' oud speelgoed.

   Zoon kan jammer genoeg nog niet goed zelfstandig spelen. We zijn er wel mee aan het oefenen, maar dan gaat het om halve uurtjes. Manlief kan jammer genoeg niet naar huis worden geroepen op dit moment. Hij heeft een eigen bedrijf en in deze maanden verdient hij zijn inkomen voor een heel jaar. Dat betekent dat er nu 0 rek is aan zijn kant (maar hij de rest van het jaar wel vanalles opvangt / meer tijd heeft dan de doorsnee werknemer).

   Verwijderen
  3. Vandaag is het trouwens papadag en heb ik dus tijd om ziek te zijn. Fijn hoor!

   Verwijderen