Pagina's

zondag 2 februari 2014

Uit de prullenbak

Gisteren bracht ik mijn oud papier naar de stort. Dat leg je hier zelf in zo'n container, waar je in kunt lopen. Bij het neerzetten van mijn dozen viel mijn oog op een VT-wonen tijdschrift, een blad wat ik graag lees, maar wat ik te duur vind om te kopen.En aangezien onze bibliobus een nogal vreemde, kleine, niet veranderende tijdschriftencollectie kent (een tijdschrift over het koningshuis, iets met tuttig knutselgedoe en iets met tuinieren)  lees ik de VT wonen eigenlijk nooit meer.

Ik pakte hem op en.... zag dat er een hele stapel tijdschriften onder lag. Een hele stapel VT wonen! Allemaal nog helemaal netjes en van een paar jaar geleden. Niet dat het jaartal uitmaakt trouwens: woontijdschriften van 20 jaar oud zijn net zo inspirerend en nog een stuk vermakelijker ook.

Jullie snappen natuurlijk wel dat ik die tijdschriften heb meegenomen. Ze liggen nu fijn naast de bank te wachten op lui leesplezier.

Neem jij wel eens iets mee wat een ander weg heeft gegooid?

16 opmerkingen:

 1. Ik heb ooit in het containerpark bij ons ook een stapel boeken willen meenemen en dat mocht niet, want dat was "diefstal" want de boeken waren eigendom van het containerpark. De politie is er toen bijna bijgehaald... sindsdien dus niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, bijna alles hahaha, nou als ik het kan gebruiken neem ik het graag mee. geniet ervan , goed gedaan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier bij ons is het verboden om dingen van het container park mee te nemen ,jammer heb er al mooie fietsen gezien waar zo goed als niets aan was

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik doe het wel op het werk, natuurlijk wel nadat ik toestemming heb gevraagd anders word het ook gezien als diefstal, ik zit in de schoonmaak en maak dus de prullenbakken leeg, je weet niet wat je ziet zoveel dingen worden zomaar weggegooid zonder dat er iets aan mankeert, werkschoenen met stalen neuzen, ordners, werkkleding, relatie geschenken kabels van pc`s enz. meestal is het niet eens omdat ik het zelf gebruiken kan ,maar kan het gewoon niet hebben dat dat soort dingen zomaar weggegooid worden terwijl ze gewoon nog bruikbaar zijn. dus na navraag en toestemming neem ik ze mee, gebruik het zelf, geef het aan familie en vrienden en als er niemand te vinden is die ik er blij mee maken kan gaat het in de kledingcontainer of naar een kringloop winkel.je wilt niet weten hoeveel spullen ik hiermee al gered heb van het grof vuil en die een herbestemming gekregen hebben en dus ook mensen geld bespaard hebben. ook als ik langs de weg iets zie staan bij het grof vuil neem ik het mee ,mits ik het op de fiets meenemen kan, soms word ik bekeken alsof ik een buitenaards wezen ben als ik dat doe,maar dat maakt me niets uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg! Ik doe dat ook steeds meer... Laatst nog een wipwap voor in de tuin voor kleine man, stond bij het grofvuil, maar hij heeft er nog enorm veel plezier van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ja,vroeger had je grof vuil. Mijn ovendeur,stukken hout,stekkers,van alles vond je er.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Koffer, voetenbankje voor op balkon en ander tuintafeltje, alles wat ik kan gebruiken en naast een afvalcontainer staan gaat mee als het nog goed is. Vorig jaar stapel plastic kratten, handig voor een verhuizing later dat jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 8. de buit van de laatste 2 jaar,3 houten tuinstoelen, een gietijzeren parasolvoet, 2 metalen lantaarntjes, een vogelhuisje, een nachtkastje, een nieuw uitziende betonkuip, planken, 4 grote terracotta bloempotten en een terracotta tuinhaardje , alles gevonden bij het grof vuil langs de weg, jammer dat ik geen auto heb ,want dan was het nog meer geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja hoor, ik neem ook wel eens tijdschriften mee die bij het oud papier liggen. Van de vuilstort mag je niks meenemen, maar soms als ze even niet opletten, leg ik snel iets in mijn auto.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Om een stukje onderin het hout hok te bestraten, kwamen we een kleine vierkante meter tekort van gewone straatklinkers. Oke, we brachten ander afval, waaronder ook wat kapotte tegels en troep uit de tuin, naar het depot en zouden op de terug weg bij een bedrijf tweede hands straatklinkers meenemen/kopen. Maar toen zag ik in die puinbak de klinkers liggen die wij nodig hadden en deze hebben we ingeladen. Later kwam er bij een andere bak iemand langs voor een nutteloze babbel en zei dat de klinkers ergens anders in moesten. Toen zei ik (soms jammer dat ik niet blond ben) dat ik deze thuis in de kar had gegooid en dus volgens echtgenoot (hij en echtgenoot kennen elkaar nog van de lagere school) helemaal niet weg mochten. Dat was dom zei hij en ik beaamde dat!! Einde gesprek.
  Geniet van je VT 's, ik zou ook meegenomen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk zeg! Vroeger gingen wij op oudpapierdag nog wel eens langs de dijk, bepaalde adressen gooiden regelmatig Donald Duck-strips en Debby's etc. weg. Die hebben hier nog jaren in de kast gelegen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het 'op deze leeftijd' niet meer durf :$

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ow ja, vorig jaar vond 'k nog, vlak voor de vakantie, een hele stapel, wel erg oude, boeken bij de papierbak, 'k heb ze meegenomen en ook nog gelezen. Dus echt op een goedkoopje,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij, mijn neefjes en ik, vonden vroeger op de camping in de papiercontainer eens twee jaargangen Donald Duck. We hebben zo veel lol eraan beleefd, niet alleen op vakantie, ook erna. Nu durf ik niet meer...stom he

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik heb thuis al veel gebruik gemaakt van spullen die anderen weggooien, zoals isolatie voor het enkele glas in huis van bubbeltjes plastic ,werd op mijn werk weggegooid, van wijnkistjes heb ik opbergkastjes gemaakt voor in mijn voorraadkast, in mijn tuin staan 2 oude bistrostoeltjes gevonden bij het grof vuil, soms word er zelfs eten weggegooid wat ik meeneem zoals lunchpakketjes en appels , het brood gooi ik neer voor de vogels en van de appels maak ik appelazijn

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Helaas nee eerder andersom. Ik heb een abonnement op Libelle. als ik die uit heb leg ie die beneden in de hal neer. Hij is altijd snel weg. Maar je ziet daar eigenlijk nooit bladen van anderen liggen. Heb al eens een briefje opgehangen om het gelezen blad weer terug te leggen om nog meer mensen een plezier te doen, maar dat is blijkbaar te veel moeite??

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk hoor, gelijk heb je. Zou ik ook gedaan hebben. Vreemd eigenlijk dat ik in de reacties lees dat het [vaak?] niet mag. Toch ergens heel triest dat, als iemand er nog iets aan heeft, het toch vernietigd moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen