Pagina's

vrijdag 21 februari 2014

poetsdag zonder vis

Volgens mij was ooit maandag wasdag, woensdag gehaktballendag  en  vrijdag de dag om vis te eten. Nou leven wij niet zo strikt met vis en gehaktballen, maar enige structuur in de week is wel zo prettig. Vooral als het erom gaat om dingen te doen die je uit jezelf niet zo graag doet. 

En dus is vrijdag voor mij poetsdag. 

Op vrijdag worden de dingen gepoetst die dat wekelijks nodig hebben, er worden wassen gedraaid en opgehangen (en oeps... er zit er nog eentje in de wasmachine en de rest hangt nog buiten...) en ik doe wat extra dingetjes in 'de zone'. Deze week was dat de ouderslaapkamer en 1 extra kamer. Ik zeemde er de ramen en ruimde flink op in de logeerkamer.

Een en ander is losjes geinspireerd op de methode van een vrouw die gelooft dat je alles kunt in kwartiertjes en dat een schoon huis begint met een schoon en leeg aanrecht en een dagelijks kwartiertje spullen wegdoen. 
Meerdere van jullie kennen haar denk ik wel: Flylady.

Voor degenen die haar website niet kennen, maar zich af en toe een schoner en netter huis wensten - een echte aanrader. In alle (werk en overige) drukte en soms chaos helpen haar handvatten me om ons huis schoon en opgeruimd genoeg te houden en ook nog tijd te hebben voor een cursus hongaars, een studie en de broodnodige ontspanning.

Wat mij betreft is het werken gedaan voor deze week. Het huis is schoon en ik wordt maandag pas weer op het werk verwacht. Alleen het hongaars en de studie vragen nog wat tijd. Verder ga ik leuke dingen doen dit weekeinde!


Hebben jullie een bepaalde structuur voor je huishouden?5 opmerkingen:

 1. Donderdag de bedden verschonen en deze was meteen draaien. Maakt niet uit of ik visite of loge's heb, donderdag is beddendag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De flylady is inderdaad heel inspirerend! Vooral het combineren van tanden en badkamer poetsen en 5 minutenpeotsmomenten inbouwen zijn hier favoriet!

  Fijn weekend in je opgeruimd huis!

  Wil de was alweer drogen, buiten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. FLAY LADY, jammer dat het in het engels is geschreven allemaal.
  niet iedereen is het engelse machtig ......:}
  maar m-n huishouding lukt gelukkig zonder die vliegende dame ook !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. deels flylady en deels eigen taakjes erbij omdat flylady niet genoeg is als je opvang vanuit je huis hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen