Pagina's

vrijdag 7 februari 2014

Kikkers

Er is een of ander boek wat gaat over het doen van dingen waar je erg tegenop ziet. De tip is om je dag te starten met het opeten van kikkers (oftewel het doen van juist die dingen die je gewoonlijk eeuwig uitstelt). De grootste kikker moet eerst.

Zowel op mijn werk als thuis probeer ik dat kikkeridee uit te voeren, met best goede resultaten. Thuis  zijn het vooral administratieve zeurdingen en vervelende medische bezoekjes, die bleven liggen. Maar! Er zit beweging in de kikkers! Elke week pak ik in gedachten zo'n dikke knalgroene kikker uit 't vijvertje van dingen die toch echt ooit moeten gebeuren en dan doe ik het gewoon: ik eet die kikker.

Vorige week was het een afspraak met de tandarts voor het dichtmaken van een stuk weggeraakte vulling. Vandaag was het 't uitstrijkje in het kader van het bevolkingsonderzoek. Ik was 'slechts' 3 jaar later dan de oproep. Het uitstrijkje zelf viel uiteindelijk gelukkig erg mee.

Voor volgende week denk ik dat ik de inkomstenbelasting voor 2013 maar 'ns op het programma zet. De boekhouder zal niet weten wat hem overkomt als hij die voor april binnen krijgt...

Wat zijn jullie kikkers?
En..... heb je een volle vijver?
Of valt het mee (als het meevalt ben ik erg benieuwd naar je tips!)


9 opmerkingen:

 1. Kikkers behoeven enige bescherming. Ik laat ze lekker leven.

  Maar last van zeurdingen heeft iedereen denk ik wel. Af en toe een lijst maken en dan aan het werk. Het afstrepen is de beloning

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, iedereen zit daar weleens mee, daar sta ik niet altijd bij stil. Pas uitslag ge -kregen van mammografie het was mijn eerste keer terwijl ik bijna 56 ben dus twee keer gemist. Uitslag was gelukkig goed en foto's maken viel heeeel erg mee. Had nare verhalen gehoord enzo....Ja voor een uitstrijkje moet ik ook maar eens bellen voor een afspraak enz.enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het vieze beesten en gooi ze over de heg, hup het gemeente groen in. Want die vieze beessies huppen wel eens naar binnen en dat is iets wat ik niet meer wil. Maar om de 'rot klussen' over de heg te gooien, ... lijkt niet zo'n goed idee. Op de achterkant van een lege envelop maak ik wel eens een lijstje en idd, het afstrepen is daar het leukste van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gaf mezelf altijd een "beloning"als ik een rotklusje geklaard had. In de vorm van een lekker kopje thee of even in de zon zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ik moet ook nog een noodvulling laten verwijderen er een nieuwe in laten zetten. Bedankt voor de herinnering he? ;)

  Heb ook een paar van die dingen die ik nog moet doen. Bouwbedrijf bellen bijvoorbeeld, voor wat dingetjes aan ons huis. Dat loopt al twee jaar. Het zijn vaak klusjes van niets en het voelt zo goed als je het eenmaal hebt gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben een lijstjesfreak... Voor een week een lijstje maken met de vervelendste dingen bovenaan. Streept heerlijk weg... Ook op mijn werk doe ik het zo. Ik begin altijd met de rottigste dingen, het voelt heerlijk als dat gedaan is en dat ik dan alleen nog maar dingen overhoud die makkelijk of zelfs leuk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. insignes op dochters nieuwe scoutingblouse naaien, wat een rotwerk.. :( gelukkig is ze vanmorgen opgehaald door oma, bij de scouting dus incl blouse. kan er dus gewoon niet mee verder nu :p heb er 2 van de 4 op zitten nu. probeer er gewoon elke week 1 te doen (en over 2 mnd komt er weer 1 bij :p) maar er zijn vast nog wel meer dingen die ik uitstel. regeldingen vaak omdat de printer het niet doet. maar een deel is afgehandeld afgelopen week (ook gelijk envelop met postzegel en adres mee om bepaalde papieren gelijk op te kunnen sturen :D) vandaag is het vooral vast een begin maken met wekelijks huishoudrondje, dat scheelt maandag weer :D bevalt goed. evt wat extra dingen omdat dochter bij oma is. zoontje slaapt nu (hij is wel gewoon thuis) maar er zijn vast genoeg dingen waar ik tegenopzie maar nu even niet aan denk. ben moe van t shoppen(dat was eigenlijk ook een grote kikker.. heb er een hekel aan met dochter erbij, ben dan constant met haar bezig, praten, corrigeren, vermaken, ipv met shoppen.. met zoontje was het een eitje, makkelijk, gezellig, gaf geen kik...ideaal kind om mee te shoppen en man was mee. dus we letten om de beurt op en de ander kon even alleen rondstruinen. perfect. en heel blij dat we gegaan zijn! )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eat that frog! Het ebook met die titel downloadde ik voor ik met mijn scriptie moest beginnen. Maar eerlijk gezegd heb ik het niet uitgelezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een leuke vergelijking. Ik wil op dit moment gewoon even helemaal niet aan kikkers denken!

  BeantwoordenVerwijderen