Pagina's

woensdag 19 februari 2014

Halve uurtjes

We zijn druk en daarom wordt er weinig geschreven. Of, beter gezegd: het bloggen heeft nog geen regelmaat gevonden in m'n schema. Want 'druk zijn' an sich is natuurlijk nooit een excuus. Ook dan (of juist dan) maak je keuzes.

Wat wel lukt naast 4 dagen werken en een man die dit jaar tot deze week 7 dagen per week werkte:
- Het huishouden (helemaal bij!)
- Elke dag een zelfgekookte maaltijd op tafel
- Elke dag een half uur hongaars leren
- Elke dag minimaal 50 minuten studeren

Ik heb gemerkt dat je went aan minder vrije tijd. En ach... hoe zinvol en ontspannend  is het spelen van een computerspelletje of het kijken van series nou echt...?

Het is overigens erg fijn om te merken dat het volhardend dagelijks leren echt zoden aan de dijk zet. Een aanrader! Ik bedoel: bedenk je maar eens wat je allemaal zou kunnen leren als je een leven lang elke dag een half uurtje studeert!

Wat zou jij ooit nog eens willen leren / willen kunnen?

11 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je dat zegt . Motiveert me weer om echt iets aan te pakken . Minder tv kijken hoort daar ook bij .
  Ik wil heel graag iets creatiefs doen in de zin van "schrijven ". verhalen uit mijn leven liggen voor het oprapen ... maar er aan beginnen , discipline hoort daar echt bij ; het komt me niet aanwaaien .
  Ik heb een baan , 4 dagen in de week als teamleider , dat kost wel veel energie . Daarnaast zorg ik zonder partner voor 2 kinderen . De energie is dan soms echt op. tegelijk denk ik dat ik meer energie krijg door WEL iets te gaan doen ipv bijvoorbeeld tv kijken en de avond zomaar doorlummelen.
  Bedankt voor je inspirerend wake-up call! jij ook succes met je volhardend doorgaan !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan.
   Jij veel succes en plezier met schrijven!

   Verwijderen
 2. Zo heb ik ook heel lang gestudeerd naast het huishouden, mijn werk en de kinderen (is dit de juiste volgorde?). Iedere dag een uur, een half uur herhalen, een half uur nieuwe stof. Het blijkt ook voor mij de juiste aanpak te zijn geweest.
  Het gaat je lukken. Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Elke dag leer ik wel iets. Ik zoek vaak informatie op allerlei gebied en dat geeft me meer inspiratie dan door urenlang naar de tv te kijken.
  Hongaars is een heel moeilijke taal! Heb je een bepaalde reden waarom je die leert?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn van plan om een kindje uit Hongarije te adopteren.
   Een leuke reden dus om hongaars te leren.

   Verwijderen
 4. Wow, wat goed bezig! Dat zou ik ook moeten doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zou graag opleidingen doen die aansluiten bij mijn werk als gastouder. maar met zelf nog 2 jonge kids, kan ik daar de tijd nu nog niet voor vinden omdat je ze nog niet zonder toezicht kan laten, moet halen/brengen naar school, etc. maar denk er wel steeds meer over dat ik meer basis wil hebben naast mijn jaartje sph ooit, en mijn verkorte mbo2 helpende, zorg en welzijn. wil meer inspiratie opdoen om te knutselen met vooral dekleintjes (zoontje is 19 mnd, oudste oppaskindje ook, middelste net 1, en jongste nu 2 maanden, komt over een maand in mn opvang..) meer leuke spelletjes leren etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou gewoon wel weer eens een opleiding willen doen, maar ben ergens ook wel weer 'bang' voor de verplichting die ik daarmee aan zou gaan. Misschien iets voor later dus. Nu eerst maar leren om regelmaat in te bouwen, keuzes te maken en goed aan te voelen wat voor mij werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou graag goed kleding willen kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zou ik ook willen, Hongaars leren want wij willen binnen een aantal jaren in Hongarije gaan wonen wanneer de kinderen op eigen benen staan. Nu beperken we ons tot de vakanties en het is altijd meegenomen dat men kan spreken in hun taal. Zo ondervonden we grote problemen met de Hongaarse taal bij de aanvraag van een bouwvergunning. In de volgende jaren hopen we de taal meer te kunnen begrijpen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan je het boek 'Taalcursus Hongaars' van M. Ballendux-Bogyay van harte aanbevelen. Het is een prettig leerboek waarmee je al vrij kleine zinnetjes kunt spreken.

   Dus... Sok sikert! (oftewel: veel succes!)

   Verwijderen