Pagina's

maandag 3 februari 2014

De geneugten van de moderne telefonie

Manlief zit even regelmatig in het buitenland en 'dus' moest ik een telefoon waarmee ik kon what's appen (zijn woorden, niet de mijne). Want bellen naar het buitenland met mobieltjes is duur. Een argument waarmee je mij als consuminderaar best schoorvoetend over kan halen. Zelfs als een en ander eigenlijk een beetje buiten m'n comfortzone valt.

Dus ben ik sinds gisteren de eigenaar van manlief zijn oude, moderne telefoon.

Nou moet ik daarbij zeggen dat ik niet zo goed ben met apparaatjes en een ontzettende hekel heb aan vernieuwing / verandering op dat gebied.

De ervaringen tot nu toe: het ding valt makkelijk uit m'n jaszak, ik vind de juiste knoppen maar niet voor het aannemen van een telefoontje of zo... (toch de basis waarvoor je zo'n ding hebt). Hij is onhandig groot en te glad. Hij was in 1 dag leeg (mijn goedkope telefoontje doet 3 weken met een opgeladen accu) en al mijn privacygevoelige zaken (agenda, e-mail en whatever) staan op dat ding. Daar wil ik helemaal niet mee rondlopen!

Voelen jullie de anti?

Enfin ik heb fijn m'n chippie weer in mijn oude telefoontje gestopt. Het blijkt dat het moderne ding ook zonder chippie vanuit huis kan whats-appen. En dat gaan we dan ook op die manier doen als manlief weer eens even weg is.

Nou biedt deze anti overigens geen garantie voor de toekomst: met de komst van de eerste mobieltjes was ik ook erg tegen. Tot ik om was.

Hoe zijn jullie met (nieuwe) apparaatjes? En hebben jullie een moderne app-ding? Of geven jullie net zoals ik de voorkeur aan een mobieltje om mee te bellen...?

8 opmerkingen:

 1. Ik weet ook nog dat ik met mijn nichtje's Blackberry "even" iemand zou bellen en dat ik na vijf minuten heel gefrustreerd de telefoon aan haar gaf, omdat ik er maar niet achter kwam hoe je er mee moest BELLEN, potverdorie.

  Maar ik heb nu zelf sinds een jaar of vier een smartphone en ik vind het erg handig voor het raadplegen van openbaar vervoersinformatie, e-mail en voor het whatsappen met mijn familie. Mijn agenda staat er niet op, want die heb ik nog niet digitaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben Viber en Skype op onze smartphones. Viber is wel gratis, maar ik ben er niet zo blij mee, omdat àlle gegevens over mjin bellen en sms'en ergens in Amerika worden opgeslagen, ook als het niet via Viber gaat.

  Het spelletje Angrybirds heeft hetzelfde probleem. Van Skype weet ik het niet.

  Het is dus gratis, maar je weet niet welke prijs je echt betaalt. (Er was een paar weken geleden een consumentenprogramma over, maar of dat nou Radar of Keuringsdienst van Waarde of nog iets anders was weet ik niet.)

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het heeft bij mij ook iets langer geduurd (voor een jonge meid van 29 dan) heb een jaar lang de mobiel van mn man gehad denk ik, een oude. was gelijk om. daarvoor nog niet haha. maar erg fijn. kan met ouders van oppaskids whatsappen en dus ook fotos doorsturen etc :D ideaal! bankieren via mobiel etc. geweldig! heb ondertussen een nieuwe. oude ging alleen maar vastlopen en dat vond ik eng. als er dan iets is kan ik niet bellen. man niet, maar ook geen 112.. wat wel een vereiste is met eigen kids maar zeker met oppaskids in huis ;) (en geen huistelefoon!!) blij met mn nieuwe (voordelige huawe.i)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben ook om, dochterlief ging op kamers en het was toch wel heel handig/goedkoop als ze met me kon appen. Ik heb een mobieltje gekregen, voor appen modern genoeg maar het toestel valt al onder de catagorie hopeloos ouder wets. Het maakt mij niet uit ik kan met mijn dochter appen en ook de familie ap is een aangename uitwisseling van nieuwtjes. En....... er zit een uitknop aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een moderne en ben er erg blij mee. Het whatsappen bespaart enorm op de rekening, ik gebruik hem om overal mijn e-mail (werk) op te halen en ik heb er ook een paar handige apps op, zoals Runkeeper, waarmee ik in de gaten houd hoeveel ik wandel, welke stukken, enzovoorts.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben skype, ook omdat mijn man veel in het buitenland is, het is gratis en werkt overal. Inmiddels al verschillende landen mee gebeld: Costa Rica, VS, Duitsland, Servie. Gaat allemaal even geweldig en verbinding is nog helder-der dan mijn mijn vaste lijn.
  En gratis. Wat er met gegevens opslaan gebeurt (zoals iemand hierboven schreef over Viber, dat weet ik niet. Maar ach, ik denk dat je met je mobiel ook niet zo buiten beeld blijft eerlijk gezegd. Want aan het signaal kunnen ze zien waar je bent. Ik was trouwens ooit een van de eersten met een mobiel, en nu al zo'n jaar of vier mobielloos. Ik ben namelijk veel thuis, en mijn redenering is: dan bellen mensen me daar maar. En ik heb ook geen zin om overal maar voor iedereen bereikbaar te zijn. Ik mis heeeeel soms mijn mobiel, zeg zo'n twee keer per jaar.
  groetjes,
  yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben zowat vergroeid met mijn mobiel. Heb nog een Nokia N8 op Symbian software, dat bestaat bijna niet meer, maar dat vind ik geen probleem. What's appen, heerlijk handig. Facebook en twitter kijk ik en mijn mail. Voor de rest altijd een supercamera bij de hand voor foto's en filmpjes. Enige waar ik destijds erg aan moest wennen was het aanraakschermpje. Dat duurde ongeveer een dag haha.

  BeantwoordenVerwijderen