Pagina's

donderdag 2 januari 2014

Warme winkels

Wij zijn deze kerstvakantie veel in de randstad geweest. Met de uitverkoop een goede gelegenheid om weer eens wat kleding aan te schaffen.

Op het verlanglijstje stonden twee wollen of katoenen vestjes.

Nou ben ik niet zo heel dol op winkelen voor kleding, maar de uitverkoop vind ik meestal wel leuk.
Deze keer echter niet.

Of ik nou vergeten was hoe vervelend winkelen eigenlijk is, of dat er wezenlijk iets anders was... geen idee, maar het was vreselijk!

De temperaturen van de winkels waren ingesteld op zomerjurkjes. Misschien fijn als je in de winkel werkt en je ook daadwerkelijk een shirtje aan kunt trekken, maar niet fijn als je in je winterkleding in een winkel rondsjouwt. Pfff wat een hitte! Het was er gewoon niet uit te houden. In sommige winkels werd ik bijna onpasselijk van de hitte. Zelfs met de jas over de arm was het er voor mij te warm.

Vervolgens was er de kleding... Het lijkt wel alsof de kwaliteit elk jaar minder wordt. Sommige dingen zijn in de winkel al lelijk. Wie wil dat nou?
Daarbij was er dit jaar weer beduidend minder kleding van 100 % natuurlijke materialen. Vooral vesten en truien zijn bijna niet te vinden in 100 % wol of katoen. De dingen die er hangen zien er op het eerste oog wel mooi uit, maar zijn allemaal min of meer synthetisch.

Persoonlijk draag ik graag natuurlijk materiaal, omdat ik synthetisch materiaal niet prettig vind dragen (je zweet er zo snel in en het materiaal voelt vaak niet prettig aan). Daarbij heb ik gemerkt dat echt wollen en katoenen kleding jaren meegaat en synthetische mengsels snel lelijk worden.
 
Ik ben uiteindelijk gelukkig wel geslaagd voor twee mooie vestjes van 100 % wol in de B.ijenkorf voor ook nog eens een leuk prijsje (20 euro per vestje). Daarna heb ik het maar opgegeven.


Zijn jullie de uitverkoop nog ingeweest?6 opmerkingen:

 1. Vreselijk inderdaad. Kom eigenlijk nooit bij winkels. Hoogstens eens bij de Zeeman bij mijn moeder op de hoek, voor ondergoed enzo voor de kindjes. Vind het vreselijk deprimerend, winkelen. Wel fijn dat je nog gevonden hebt wat je nodig had.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, de uitverkoop is voor mij niets. Mijn maat hangt er toch niet meer bij. Voor 100% katoenen t- shirts van een goede kwaliteit ga ik sinds dit jaar naar V & D. Een shirt met korte mouwen kost wel € 15,99. Maar als ik het shirt aan heb, heb ik niet dat plakkerige gevoel van ik ga snel zweten enz. Het merk is trouwens Cecil. En met kortingstickers van 15% en 20% kun je aardig wat geld besparen.
  Zo'n 2 jaar geleden heb ik bij Peek en Cloppenburg een wollen vestje op de kop getikt.
  Misschien heb je iets aan de tips. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nee is met 2 kids van 1,5 en 4 niet te doen. en man heeft de auto mee naar werk. maar kids zijn sowieso al moe genoeg van de feestdagen daar ga ik niet mee in de drukte slepen. heb wel even geshopt bij wehkamp maar moest sowieso een nieuw zwempak, gelijk voor de kids wat meebesteld in de uitverkoop idd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sissy-boy heeft veel natuurlijke materialen kleding. Ik wacht tot de meerderheid is afgeprijsd naar - 70% en dan sla ik mijn 'slag' als er dan tenminste nog iets over is in mijn maat ene keer lukt het beter dan de andere, maar dat is de sport ervan. Ze hebben ook een outlet in Bataviastad Lelystad, nooit geweest overigens dus ik weet niet of het de moeite waard is. Verder zijn de vestjes in de HEMA al jaren heel populair bij veel vrouwen 100% katoen en heel betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb wel gekeken, maar omdat ik de mode zo afschuwelijk vind, is er ook in de opruiming eigenlijk niks leuks.

  Voor kinderen hoop ik nog wel een broek te kunnen vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dochter had een nieuwe broek nodig, en ja, dat moet natuurlijk hip zijn dus naar de Coolcat. Pffff.... wat een hitte! De verkoopsters liepen er rond in hemdjes, niet normaal toch? Ze kon er niet slagen, uiteindelijk vonden we wat in de opruiming bij de V&D, waar het ook een stuk minder warm was. Ik vind die temperaturen in winkels ook veel te hoog!

  BeantwoordenVerwijderen