Pagina's

maandag 20 januari 2014

Luxe lunchen

Sinds jaar en dag werk ik en dus zit ik al die tijd al vast aan een vooraf klaargemaakte lunch.

Nou vind ik brood altijd al zo-zo (en dan bakken wij het nog zelf-kun je na gaan!), maar klaargemaakt uit een broodtrommel kan het me niet bekoren om dag-in dag-uit diezelfde boterhammen te verorberen.

Een luxe probleem natuurlijk maar goed, ieder mens heeft z'n lastige dingetjes.

Nou las ik jaren geleden ergens iets over een bentobox. Bento staat voor handige lunchtrommels met vakjes die zeer kunstig worden gevuld met smakelijke waren. Ik zocht me een poos suf en vond uiteindelijk deze kerstvakantie een mooie bento in een Oosters winkeltje in den Haag.

Mijn bento is dan wel geen kunstwerk (google maar even op 'bento' en me snapt wat ik bedoel), maar op mijn werk wordt sinds kort wel met enige jaloezie gekeken naar mijn goed gevulde 3 vaks lunchtrommel.

Vandaag at ik aardappelsalade met tonijn, appel, rozijntjes en een salade.
Morgen worden het 2 versgebakken bolletjes, amandelen met rozijntjes en dan nog iets van salade. De dressing kan in een klein zijvakje.

De bentobox was niet heel goedkoop (18 euro) maar het weerhoud me van het kopen van een lunch in de kantine. Zo bekeken is het op de lange termijn een besparing. ;-)

Wat eten jullie als lunch?

14 opmerkingen:

 1. kan het me voorstellen! ben ook snel uitgekeken op normale boterhammen..
  ik werk thuis, wordt vaak tosti, brood met gebakken ei (gewoon ei of lekker met ui, knoflook, tomaat, evt spinazie, kaas, etc.. :p) als ik het in huis heb en tijd heb lekker salade, of een x soep of wat dan ook, maar ook vaak gewoon boterham omdat de kids dat ook eten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Brood met voor het gemak een paar plakken kaas. Maar dat is wel heeeel erg saai.
  Dus wordt er wel eens een salade gemaakt, maar ja daar gaat ff tijd inzitten en die tijd hé..., maak ik er de laatste 'tijd' niet voor.
  Heb even gegoogled, maar die zijn écht heel mooi. Ik zit altijd met aparte bakjes te hannessen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh die bento's zijn zo mooi opgemaakt soms!
  Is ook superhandig zo'n ding natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heb ook zitten kijken naar een bento box, maar heb er nog steeds geen aangeschaft. Ik heb een hip mini koeltasje van stipenbloem.nl waar ik mijn lunch en tussendoortjes in meeneem. Bak met de ene keer gewone salade (saus in een mini bakje), dan weer pasta (pesto) salade of aardappel salade.. heerlijk door een koelelement in het tasje te stoppen blijft het heerlijk koel. Verder heb ik een mooie roze mepal beker met yoghurt mee. De ene keer met banaan, de andere keer met crusli. Mepal heeft nu een gave beker met bovenop een bakje waar je de crusli in kan meenemen. http://www.mymepal.com/product/duo-beker-go . Ben nu nog op zoek naar een mooie mini thermoskan met een grote opening, zodat ik soep van huis kan meenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij o.a. Greenjump is van het merk Lunchbots verschillende voedselcontainers te koop.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinds ik gepensioneerd ben,kan ik altijd iets lekkers maken als lunch. Soep,een salade,groentenommelet of gestoomde groenten met een kaaskorstje,.Ik besef,dat ik bof.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lunch meestal thuis, en maak mezelf dan een tosti. Op Het Moederbedrijf heb ik een interview staan met Marije. Zij is een bedrijf gestart met bento! Het staat op http://www.hetmoederbedrijf.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op het werk hebben we een keuken met een koelkast. Daarin staat voor mij (ik heb daar een grote bak voor) standaard wat broodbeleg, ontbijtkoek en boter. Boterhammen neem ik elke dag 'vers' mee, 4 plakken uit de vriezer die dan op temperatuur zijn als ik wil lunchen. Dan smeer ik mijn boterhammetjes dus elke dag vers, want ik heb een hekel aan voorgesmeerde, plakkerige, uitgedroogde boterhammen. Soms neem ik een restje van het avondeten van de avond ervoor mee.

  De meeste collega's hebben medelijden met me als ze me mijn brood weer zien smeren. Ik werk bij een internationaal bedrijf, en zij bestellen iets (via een speciale lunchwebsite), of nemen een warme maaltijd mee van huis. Ik vind het niet erg om vaak brood te eten.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zorg ook voor mijn eigen lunch, gewoon thuis. Niet dat dat altijd zo spannend is, maar het is hier in ieder geval dus geen vraag over wel of geen lunch kopen. Gelukkig maar, want ik zou denk ik snel in de verleiding komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb een grote glazen pot en due vul ik de avond voor ik ga erjen van onder naar boven met: sladressing, gesnipperd uitje, reepjes komkommer, reepjes paprika, mais, kleine tomaatjes, gekookt eitje en als laatste sla. In de lunchpauze pot even omkeren in een schaaltje en husselen. Verder neem ik een beker yoghurt mee met daardoor bevriren frambizen nog uit de moestuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vanwege coeliakie eet ik al jaren geen brood, glutenvrij brood is niet lekker om mee te nemen.
  Dus ik maak sla, slaatjes van de restjes van het warm eten, boekweit of rijstmeel-pannenkoekjes, paar blokjes kaas en wat fruit enzovoort.
  Met scheve ogen werd er gekeken naar mijn eten...en sommigen zijn ook anders gaan eten. Grotendeels omdat ik er geen moeite mee had om af te wijken van de regel, durfden anderen ook de stap naar zelf meegenomen lunches te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik was op mijn werk altijd één van de weinigen die zelf hun lunch meenamen, gewoon omdat ik vond dat wat ik moest betalen voor de lunch relatief een te groot bedrag was voor wat er geboden werd en omdat de eerste ploeg altijd de lekkerste dingen al op vrat. En na mij volgden steeds meer collega;s die ook een bak salade of gewoon bammetjes meenamen. Lekkerder en zeker goedkoper. Maar inderdaad; je moet het wel even durven en doen en schijt hebben aan wat anderen daarvan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Eet nu altijd thuis, maar meestal is dat iets van de avond ervoor. Restje stoof met rauwe zuurkool, een salade met een gebakken ei erbij, een beetje gehakt met een staartje boerenkoolstamppot. Ik <3 restjes. Of een stuk feta met radijs, wortel en komkommer. Ja. Nom.

  BeantwoordenVerwijderen