Pagina's

woensdag 22 januari 2014

Even de koeien voeren

Manlief zette deze kerstvakantie heel lief een spelletje voor me op de i-pad. Hayday heet het en sindsdien ben ik part-time boerin, zo verslavend is het.

Dagelijks heb ik het beheer over 18 kippen, 10 varkens, 5 schapen en inmiddels 15 koeien. Ik verbouw graan en andere grondstoffen,  maak zelf diervoeding, bak hartige taarten en quiches, verzorg de BBQ, houd m'n stalletje aan de weg in de gaten en zet suikerriet om in siroop en suiker.
Ik heb het er maar druk mee, dat snap je.

Ik vind het altijd een beetje irritant om te merken dat ik stiekum hardstikke vatbaar ben voor dit soort verslavende spelletjes, maar ach... volgens mijn theorie heeft iedereen zijn eigen verslavingsgevoeligheid. Bij de een is het koffie, bij de ander is het lezen, sporten of computerspelletjes. Ondertussen vermaak ik me er goed mee. Het zal wel weer over waaien ook.

Waar kunnen jullie je helemaal in verliezen als je niet uitkijkt?


(typisch detail van het spelletje trouwens: die varkens worden niet geslacht (dan zou het een ander soort spelletje zijn waarschijnlijk). De varkens worden eerst zo oncomfortabel dik dat ze niet meer kunnen lopen en dan wordt het overtollige vet eraf gezogen... Dat is nog eens een manier om net te doen alsof vlees niet van dode dieren komt...)


7 opmerkingen:

 1. Hier hetzelfde probleem, zulke spelletjes sluipen er altijd in. Maar mijn grootste verslaving is de naaimachine. Gezonder dan roken en drinken, maar zeker even erg hoor. Sinds enkele maanden heb ik mijn naai-avonden op verplaatsing teruggebracht naar 1, maar mijn schoonzus begint ook stilaan de microbe te pakken te krijgen, dus ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had dat dus ook heel erg met spelletjes, zoals candy crush, farmville etc. Toch ben ik met beide opeens cold turkey gestopt…. Was wel lastig, maar het is gelukt ;)

  Nu ben ik alleen nog maar verslaafd aan op mijn telefoon checken of ik nog mail heb gekregen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Candy crush is mijn verslaving, maar zo af en toe hoor. Hayday heeft mijn dochter op de i-pad staan, maar dat trekt me dan weer helemaal niet. Er was laatst een grappige tv-film op tv (voor kinderen), daarbij hadden een opa en oma van kleindochter de opdracht gekregen om in zo'n spelletje voor een paard te zorgen. Ze hadden het er maar druk mee, en uiteindelijk ging het paard dus dood. Opa en oma helemaal in de stress ;-) Het was echt een hilarisch filmpje! Succes met boeren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ooit een spel geleerd op de pc, maar dat was vooral omdat ik dat moest oefenen omdat ik dat wilde laten doen door mijn bejaardenclubje aan wie ik computerles gaf...puur om muisgevoel te krijgen.
  Ik blijf bezig met lezen en leren, en moestuinieren, en koken, en wecken en inmaken, en vanaf volgen jaar begin ik aan bijenhouden. Mijn hobby is het hele consuminderen, groen leven, gecombineerd met zo zelfredzaam mogelijk zijn. Steeds meer zelf kunnen en meer offgrid.
  Elke ochtend mijn meterstanden opschrijven is de eerste kick van de dag.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn verslaving is (consuminder) blogs lezen, ik kan er zo een uurtje mee kwijt raken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn verslaving is ook blogs lezen, kan er zo een PAAR UUR mee kwijt zijn, help! kom er niet vanaf!
   Gr. Mette

   Verwijderen
 6. Oeps, ik ben dus ook al tijden verslaafd aan hayday. Kan het niet laten om dat elke dag te spelen....;)

  BeantwoordenVerwijderen