Pagina's

dinsdag 14 januari 2014

Druk druk druk

De weinige berichtjes op m'n blog zeggen genoeg: het is hier hektisch! Jammer genoeg wat mij betreft, want ik ben geen mens voor hektiek. 

Manlief werkt nu even 7 dagen in de week en deze dame heeft dus naast werk ook het complete huishouden erbij. Dat is toch even andere koek dan een warme maaltijd die al klaarstaat bij thuiskomst. Daarnaast dan nog het hongaars wat ik aan het leren ben en het leren voor een examen. Plus af en toe wat hand en spandiensten voor manlief zijn bedrijf. 

Bij het consuminderen wordt dus ook even wat meer naar gemak dan naar de euro's gekeken.
Niet dat we nu opeens big spenders zijn hoor, maar ik kocht wel 2 zakjes voorgesneden groenten voor deze week (in de reclame, dat dan weer wel) en we eten wat vaker mie en vissticks, dat soort zaken.

Een werkster hoeven we nog steeds niet. Wel gaan er bij mij werkdagen af als de drukte van manlief door blijft lopen. Want je allebei rotrennen is nou niet echt mijn ideaalbeeld van het leven. Enfin, eerst deze drukke tijd maar eens door zien te komen.

Ik hoop van harte dat het dagelijkse gedoetje er bij jullie relaxter uitziet dan hier. En natuurlijk dat we hier binnenkort ook weer een wat betere balans hebben tussen werk en prive / moeten en leuk.

Hoe is bij jullie de balans tussen moeten en leuk?


8 opmerkingen:

 1. Sterkte!!! Hier is het ritme even helemaal weg en dat vertaalt zich vooral in heel veel rustig aan doen. Niet zo handig voor allerlei planningen enzo, maar ik denk dan ook maar: ontspanning levert uiteindelijk ook wel weer wat op. Zolang je dan maar weer niet in de geroeste rust terecht komt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rust en ruimte leveren naar mijn ervaring altijd wat op.
   Als het kan en er geen dingen vreselijk mislopen door een gebrek aan planning, dan is het maar zo.

   Geniet je er ook van?

   Verwijderen
 2. Ik pakte elke extra dienst die ik kon krijgen al mee, man doet dat ook, maar sinds ik weet dat de kans bestaat, dat man en ik werkeloos worden (gevaar is nog niet zo heel groot, maar een paar jaar geleden nog echt ondenkbaar) ben ik er echt blij mee.
  Motto, is nu naast "omhoog die buffer"ook "laat zien dat je onmisbaar bent"
  extra werken is niet zo leuk,maar geeft wel een financieel veiliger gevoel .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap hoor dat jullie dat zo kunnen en dat jullie het extra werken zo positief gelabeld hebben.

   Verwijderen
 3. Moeten, vooral in het huishouden, staat mij erg tegen.
  Ex-man maakte altijd opdrachtbriefjes voor mij en als hij dan thuis kwam, kreeg ik controle. Ik zal je besparen wat er gebeurde als het hem niet naar de zin was...
  Tegenwoordig ga ik voor leuk, daarbij zorg ik er natuurlijk wel voor dat het geen bende wordt thuis :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei... opdrachtbriefjes klinken wel heel eng voor in het huishouden.
   Ach en het huishouden kan ook relaxt toch, zonder dat het een bende wordt?
   Leuk is erg belangrijk!

   Verwijderen
 4. huishouden zie ik veelal als moeten, maar besef me af en toe dat ik er enorm van geniet om thuis te mogen werken als gastouder en zo bij mn eigen kids kan zijn en ze niet naar kdv hoef te brengen enz. daar hoort wat meer huishouden bij en t grotendeels alleen doen. evenwicht tussen moeten en leuk is wel in balans, maar ben me er niet altijd bewust van ;)

  BeantwoordenVerwijderen