Pagina's

vrijdag 31 januari 2014

Aardig of streng?

Soms moet je even streng tegen jezelf zijn, om ervoor te zorgen dat dingen gedaan worden en je uit je comfortzone komt. Door streng te zijn geeft je jezelf dan mogelijkheden, voordeel of bereik je resultaten die je graag wilt bereiken. Uiteindelijk ben je dan aardig voor jezelf door streng te zijn.

Andersom kan ook: soms moet je even heel aardig zijn voor jezelf en doelen gewoon maar even laten voor wat ze zijn.

Na een strakke planning vandaag, met tandarts, bezoek aan grof vuil en kringloop, het wekelijkse huishoudrondje, studeren en een stukje boekhouding voor manlief zijn bedrijf vind ik het wel best. Eigenlijk stond er nog een uur studeren op de planning, maar helaas pindakaas! Dat gaat hem niet meer worden. Er komt niets meer binnen: ik ben gewoon te moe. Volgende keer het leren maar eerder op de dag plannen. Voor nu geef ik mezelf fijn vrijaf.

Is jullie weekeinde al begonnen?

5 opmerkingen:

 1. Nou, een tandartsbezoek is voor mij altijd zo pittig dat ik daarna altijd een hele dag van mezelf vrij mag nemen. Mijn weekend is begonnen maar door omstandigheden lopen de doordeweekse dagen en weekend door elkaar. Vind dat ook wel best op dit moment.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou... dat is dus wel leuk: dat was hier een paar jaar geleden ook nog zo.
   Ik heb toen 1 consult emdr gehad van iemand die daarvoor aan het leren was. Dat heeft (op een voor mij onbegrijpelijke manier) de spanning er voor het grootste gedeelte afgehaald. Het is nog steeds wel iets waar ik tegenop zie, maar ik ga! Lig er vooraf niet meer wakker van en kan redelijk rustig in die stoel liggen en heb daarna mijn energie nog.

   Verwijderen
 2. mijn weekend begon om half 5 :)
  en erg herkenbaar je blog. ook weer niet te veel doen idd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu ik dit lees: ja! Ik ben de hele dag al wat aan het rekken richting het weekend, en kan maar beter gewoon de knoop doorhakken en beslissen dat het weekend is :) Dan kan ik er tenminste van genieten. Ik ga lekker wat boodschapjes doen, eten en daarna heerlijk relaxen! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat bericht was trouwens van gisterenmiddag, maar ik zag net pas dat ik vergeten was de nummerverificatie in te vullen!

  BeantwoordenVerwijderen