Pagina's

zondag 15 december 2013

kerststress

Of eigenlijk is pre- kerstvakantiestress een beter woord voor wat er hier heerst, de kerstdagen an sich bezorgen ons namelijk totaal geen stress.

Wij laten ons niet gek maken door een overdaad aan verplichte bezoekjes en achtgangenmenu's. We hebben 3 bezoekjes afgesproken rondom de feestdagen, die we misschien nog terugschroeven naar 2. Kadootjes en vuurwerk doen we niet aan en de versiering is basaal. Eten doen we elders, of houden we simpel. En mijn moeder bakt oliebollen.

Dat maakt dat de feestdagen en de voorbereidingen ervan zeer relaxt zijn (heerlijk!)

Alleen.... qua werk worden we allebei overspoeld door dingen die nog 'even' geregeld moeten worden voor de kerstvakantie. Dingen die we jammer genoeg echt niet door kunnen schuiven tot erna. We werken beiden nu minstens 10 uur per dag met een uitloop in het weekeinde. Niet echt een relaxte aanloop naar de kerstvakantie dus.

Begrijp me goed: we zijn heel blij dat we werk hebben en dat er opdrachten binnenkomen voor manlief. Het is alleen wat onhandig dat we het allebei tegelijkertijd zo vreselijk druk hebben. Zelfs het koken schoot er deze week geregeld bij in en dat is echt niets voor ons!


Hoe staat het met jullie pre- kerstdrukte?

6 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar! Hier ook nog even dit, en nog even dat en voor je het weet is er weer een dag voorbij gevlogen! Ik heb de komende week wat sociale dingen gepland waarvan ik er een paar ga afbellen, het wordt ons gewoon echt even te veel op dit moment, dus na de jaarwisseling zijn we weer beschikbaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En de meeste mensen die je afbelt zijn er misschien wel blij mee, maar durfden zelf die stap niet te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier doen we het ook rustig aan en laten ons niet gek maken. Alleen dat zoontje ook rond de feestdagen jarig is zorgt voor iets meer gedoe, dus extra reden om het lekker simpel te houden. Sterkte met de drukte op het werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He, klagen mag best hoor! En het zijn ook altijd rare dagen he, zo net voor de feestdagen. Al die losse eindjes, verplichtingen hoe leuk ook etc....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier ook wel relaxed. 1e kerstdag bij schoonouders, 2e kerstdag met mijn ouders en zusje hier thuis. oud en nieuw bij shcoonouders. weinig werk van. wij gaan gourmetten dus vooral even nadenken over boodschappen en meer niet eigenlijk (ja iets uitgebreider met salade, iets van aardappelkroketjes ofzo en weet ik t wat, maar goed dan doen we ook niet altijd) en wat hapjes ofzo voor overdag. qua werk, vriend heeft het idd erg druk nu, veel extra werk in agf sector ivm kerst. en ik maak gewoon mn normale uren als gastouder, dat is gewoon klaar als de kids opgehaald zijn.. :p huishouden zit eraltijd al bij is nu niet opeens meer ofzo :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goh zeg, dat zijn dan echt even lange dagen voor jullie nu!
  Succes met alles...
  Wij doen geen bijzondere dingen verder dus lekker rustig.
  We eten ook geen 8 gangen diner...zelfs geen 4 gangen... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen