Pagina's

donderdag 12 december 2013

Kerstpakket

Het is bijna kerstvakantie en dus tijd voor de kerstpaketten. Vorig jaar was ons kerstpakket zo vreselijk, dat ik hem niet eens mee naar huis heb genomen. Het was een soort letterbak van wit spaanplaat. Spuuglelijk vond ik het ding.

Dit jaar kregen we een ouderwets kerstpakket: een doos met etenswaren. Hier was ik echt blij mee. Binnen mijn afdeling is het de afspraak dat vrijwilligers daarnaast nog een klein extraatje krijgen. Veel mensen hebben toch een zeer beperkt inkomen en dan mag al die inzet best een beetje extra beloond worden rondom de feestdagen.

Hebben jullie dit jaar een kerstpakket gehad?
Was je er blij mee?

29 opmerkingen:

 1. wow iets krijgen van je werkgever ( of wie dan ook) en het dan niet eens mee naar huis nemen omdat je het zo lelijk vind? dat komt op mij heel ondankbaar over.
  Smaken verschillen, ik neem aan dat het een goed bedoeld geschenk was.
  Ik zou in de familie kring vragen: is mijn smaak niet, iemand die het wel mooi vind?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou.... ik was de enige niet....

   Wat ik er niet bijvertelden, maar wel uitmaakte in het geheel, was dat het bijbehorende briefje in alle bezuinigingen en met alle (net voor de kerst) ontslagen werknemers niet heel tactisch was opgestelt...Mensen waren er over het algemeen echt niet blij mee.

   Verwijderen
 2. Meestal kregen we het kerstpakket de dag voor mijn verjaardag, dus kon ik al het eten en de wijn direct serveren :-)

  De 'dingen' waren meestal wel nuttig: een grote badhanddoek, een koffertje, een kratje. Ook al vond ik het niet altijd mooi, ik probeerde het wel altijd te gebruiken of er een doel voor te vinden.

  Mijn huidige werkgever doet niet aan kerstpakketten, dat was wel even wennen.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kleine aanvulling: ik krijg wel een 13e maand, de hele maand december staan er constant lekkere hapjes voor iederaan op de receptiebalie, en begin januari hebben we een groot feest (partner mag mee) met hotelovernachting.

   Verwijderen
 3. ja ik krijg ook een kerstpakket , 17 dec ; dus nog even geduld. het ene jaar is het mooier, leuker , aansprekender dan het andere jaar . ik zie het vooral als een gebaar van goodwill , de organisatie zit in financieel zwaarder weer en toch is er bewust voor gekozen alle werknemers een kerstpakket te geven , als waardering voor het werk wat gedaan is .en ik ben makkelijk : zitten er dingen in die ik weer als cadeautje kan gebruiken ? ja hoor, die gaan apart , maak ik een ander ook weer blij . ook al ben ik 50 , het openen van het kerstpakket is altijd nog zo'n soort van magisch moment !!!!! veel plezier er mee, groeten Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik werk niet meer maar kreeg destijds nooit een kerstpakket. Mijn man heeft van zijn werkgever ook nog nooit een kerstpakket gekregen en met de huidige besparingen zal dat in de toekomst zeker niet gebeuren.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de waarde van mijn kerstpakket ook dit jaar weer door mijn werkgever weg laten schenken aan een goed doel. De kerstpakketten die ik eerder ontving waren meestal niet erg veel "waard" voor mij, veel dingen die ik niet eet of niet gebruik. Plus erg moeilijk mee te krijgen in het openbaar vervoer :-) . Dus liever zo, dit is nog "nuttig", vind ik. Toch vind ik het stiekem wel een beetje jammer als ik dan zo'n stapeltje pakketten zie staan en weet dat er geen voor mij bij zit. Maar ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op het werk van mijn man krijgen ze geen kerstpakket maar VVV bonnen ter waarde van € 70,-. Heel handig want je kan ze in heel veel winkels gebruiken. Dus ik ben er wel blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. man zal het nog wel krijgen. net als een groter groentepakket dan andere maanden (werkt in agf sector, maandelijks voor 12 euro bruto een groente en fruit pakket :) )net voor de kerst is t vaak groter (en vaak een handig mailtje met wat er in zit dus kan ik er rekening mee houden met de kerstboodschappen :D) maar heeft nog niets gehad, zal nog wel komen. ik ben gastouder, dus niet in loondienst en verwacht dus niets. 4jr bij een gezin aan huis gewerkt, toen kreeg ik elk jaar een aardigheidje. vond het echt superlief!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb in een organisatie gewerkt waar veel vrijwilligers actief waren. Wij als professionele werknemers kregen een mooi kerstpakket, de vrijwilligers alleen een flesje wijn. Ik vond dat dat eigenlijk andersom moest zijn, maar volgens de directie konden ze dat niet maken, 'het was altijd zo geweest'...

  Pennie Wijs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons krijgt personeel , vrijwilligers, stagelopers allemaal het zelfde pakket,
   Bij zoon krijgen fulltime personeel een mooi pakket , mensen die parttime werken krijgen een kado t.w.v 10 euro ( ook al werken ze b.v maar 10% minder) dat vinden de parttimers daar niet netjes ( en ik ook niet eigenlijk)

   Verwijderen
 9. Een keer kregen we een Sam*on*te koffer, zelf niet nodig en verkocht op MP.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zonder ondankbaar over te komen ben ik heel blij dat na alle thema pakketten de ouderwetse vleesschaal weer in ere is hersteld, zeer welkom!

  Groet, Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik krijg elk jaar een kerstpakket met levensmiddelen en over het algemeen kan ik het meeste wel gebruiken en anders neemt mijn dochter het mee naar haar vriend, die is werkeloos en werkt momenteel alleen maar een paar uur in de week en krijgt ook geen kerstpakket dus die is blij met alles wat hij krijgt, toen hij nog een vaste baan had was hij erg kieskeurig en wilde alleen Amerken,maar nu het financieel wat minder gaat , is hij blij met alles wat hij krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beste Nans,
  Ik krijg steeds meer het idee, dat je net alsik bij een van de grootste werkgevers van Zeeland werkt, want ook ik kreeg vorig jaar de letterbak, daarom besloot ik dit jaar om de geldwaarde te schenken aan een goed doel, maar dit jaar is het kerstpakket best leuk, dus heb ik spijt...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik krijg dit jaar mijn eerste kerstpakket ooit!! Van mijn vrijwilligerswerk. Ben enorm benieuwd wat het is!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik krijg een kerststol. Ja u leest het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ook hier krijgen we een kerstpakket. We hebben hem al gekregen en daar zaten levensmiddelen in en wijn en sap.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mijn man heeft hem nog niet gekregen en ik ben er altijd blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hier een schitterend pakket: eerst zegels/ waardebon van werkgever krijgen in een mooie kerstkaart. Dan met die zegels naar een speciale kerstmarkt gaan waar allemaal plaatselijke winkels en goede doelen zijn. Vervolgens zelf kunnen uitkiezen wat je fijn vindt. Lokale slager, wijnboer, maar ook unicef, wereldwinkel, nog meer goede doelen.... Heerlijk! Gelijk allemaal mensen informeel ontmoeten uit de organisatie, lekker bijpraten met collega's van andere locaties. Helemaal super!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jammer, manlief krijgt bij zijn huidige werkgever geen pakket. Daar doen ze niet aan. Wij vonden het altijd erg leuk. Een beetje extra waardering. Soms was het pakket leuker dan anders. Spulletjes die we niet gebruikten of leuk vonden, worden meestal aan de voedselbank gegeven voor de kerstpakketten daar.

  Gr. Immy

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Benieuwd wat t dit jaar is. Was blij met het kleine pakket + de vvv bonnen vorig jaar.
  Pakketten met koek en snoep en soep uit blik of allerlei frutsels zijn dan weer niet zo aan ons besteed, maar het blijft een leuk gebaar. Het is ook lastig om het een ieder naar de zin te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mijn dochter krijgt zaterdag haar kerstpakket van de Zeeman. Mijn man krijgt waarschijnlijk een tegoedkaart van de Bijenkorf.

  Zelf krijg ik helemaal NIETS… : (

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Vlijtig Liesje,

   Uw man werkt vast en zeker niet bij dat warenhuis, dat het personeel een cadeau kaart kreeg is al even geleden.
   Het personeel van het Rotterdamse filiaal mocht vandaag (dinsdag 24 dec) bij de uitgang een doosje met twaalf koekjes (175g) meenemen.
   Waarschijnlijk was er niemand van het management zo flink om deze mooie doos (er zit een feestelijke strik om!) aan het personeel uit te reiken.
   Ik weet zo goed als zeker, dat er doosjes over zijn.

   Ook volgend jaar, zullen weer veel klanten klagen, want wederom zal er minder personeel op de afdelingen aanwezig zijn.

   Prettige Feestdagen gewenst!
   Busy Bee

   Verwijderen
 21. Ik krijg soms een fles goedkope champagne of een paar kerstkransjes met kaarsjes. Lang geleden kreeg ik nog wel eens een pluim waarmee je een activiteit (bijvoorbeeld een kitesurfles, tandemparachutesprong, etc) kon uitzoeken. Over het algemeen krijgen we niets. Behalve een 14de maand. Dat is ook wel lekker natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Euroman werkt al 30 jaar voor het zelfde bedrijf maar nooit kregen wij een kerstpakket.
  Vind al leuk als iemand er aan denkt dus ook een hart van spaanplaat zou ik gewoon mee nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wij krijgen hem volgende week uitgereikt. Het zijn altijd leuke paketten. Wel merk ik dat sinds ik er werk, nu 7 jaar dat het ieder jaar een iets minder "groot" pakket is. Maar, ik ben er altijd heel erg blij mee en ik gebruik er bijna alles van. Wat ik niet lust of als er iets bruikbaars in zit wat ik niet nodig ben, dan geef ik het aan mensen die er wel belang bij hebben.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ik werk in de GGZ en wij kregen een voucher om bij de tuinderij van het ziekenhuis openhaardhout te gaan halen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Manlief heeft vandaag een kerstpakket gekregen en ik ben er erg blij mee.
  Ik merk nu dat je dankbaar mag zijn als je een doos met allemaal lekkere
  dingen erin krijgt.
  We kunnen alles goed gebruiken .

  BeantwoordenVerwijderen