Pagina's

dinsdag 10 december 2013

Een klus kado

Mijn ouders hebben alles al (dubbel) en dus is het elk jaar weer lastig om een verjaardagskadootje te verzinnen. Het voordeel is dan weer wel dat ze in dezelfde week jarig zijn en dat we dus makkelijk iets gezamenlijks kunnen geven.

De laatste jaren zijn we overgestapt op kadootjes waar ze geen spullen aan overhouden. Twee jaar geleden namen we ze mee uit eten en dit jaar gaven we ze een dag klussen kado.

Dit weekeinde werd die belofte ingelost. De trapleuning die al 3 jaar los hing werd vastgezet en zo werden er nog wat kleine ergernissen gerepareerd, die om de een of andere reden al jaren lagen te wachten op een schroevendraaier of montagekit. Daarnaast werd er een veiligheidsslot in de voordeur gemonteerd.

Ik vond het eerlijk gezegd ook achteraf een erg goed idee van onszelf: mijn ouders wonen weer wat veiliger / prettiger, wij hadden een gezellig dagje met mijn ouders en deze vorm van geven maakte het voor hen oke om het ook aan te nemen. Want die lieve mensen zullen eerder bij ons komen klussen, dan dat wij de kans krijgen om hen te helpen.

Klussen jullie wel eens bij anderen?11 opmerkingen:

 1. Als ze zo achter zijn met onderhoud, zou ik dit vaker doen. Die bos bloemen of iets anders kan altijd nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het valt op zich wel mee, alleen blijven de kleine klusjes gewoon vaak liggen. Het schilderwerk en dergelijke houden ze wel goed bij.

   Verwijderen
  2. Maar we zitten er inderdaad aan te denken om er een jaarlijks iets van te maken: zij blij en wij ook blij!

   Verwijderen
 2. Goed idee! Dat zou ik zelf ook leuker vinden dan iets dat weer op de plank gaat liggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn vader en schoonvader zijn al jaren gestorven en sinds hun overlijden, doen mijn man en ik in het huis van ma en schoonma allerhande klusjes. Ik zou die hulp zeker niet als 'dag klussen' cadeau geven...Elke keer we op bezoek gaan, is er wel 'iets' van klusjes te doen. Ik vind niet dat je klusjes bij bejaarde mensen moet uitstellen tot een bepaalde dag in het jaar.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha mijn ouders zijn niet bejaard hoor en kunnen deze klussen op zich prima zelf. Alleen doen ze het niet....
   Om nou elke keer dat we op bezoek zijn bij mijn gezonde, fitte ouders met plenty vrije tijd te gaan klussen.... daar zie ik het nut niet van in.

   Daarbij: ze nemen het ook niet aan! Wij wilden al langer die klusjes doen, maar kregen de kans niet. Via nu een klusbon wilden ze het gelukkig wel aannemen.

   Verwijderen
 4. Ik vind het een geweldig cadeau. Aan mij heb je helaas niets op klusgebied. Ik zou het wel graag als cadeau krijgen, maar ben helemaal niet handig. Daarom kan ik jullie idee ook er waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het eigenlijk vanzelfsprekend dat je anderen en zeker ouderen even helpt. Iedereen is ergens goed in, dus dat aat gewoon over en weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij helpen zeker onze ouders wel. Mensen moeten die hulp echter zelf ook toestaan... En daar lag bij dit klussen het 'probleem'.

   Overigens vind ik mijn ouders niet oud.... Ze zijn dan wel 60 plus, maar ze zijn nog zo fit en actief. Volgens mij scharen ze zichzelf ook nog niet onder het kopje 'ouderen'

   Verwijderen
 6. mijn schoonouders zijn beide zelfs op dezelfde dag jarig.. worden 53 en 57 als ik t goed heb.. hier is t nog andersom, dat schoonvader nog bij ons helpt met klussen en schoonmoeder op mijn kids past... ik heb werkelijk geen idee wat ik ze moet geven voor hun verjaardag en ze vieren het zaterdag al.. spullen hebben ze genoeg... :( en weinig tijd meer om te verzinnen :( mijn vader wordt volgend jaar 60, maar is ook nog erg fit, velen schatten hem nog geen of net 50, hooguit. denk dat wel hem een ballonvaart geven met zn partner.. maar mn schoondouders? zit echt te piekeren maar weet t echt nog niet :(

  maar super cadeau in jullie geval! zeker als het iets is wat blijft liggen idd en ze het op deze manier wel accepteren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. goed idee is dat. mijn pa en ma roepen ook geregeld hulp in van manlief. wandje zetten, laminaat leggen, deur inbouwen, een bel repareren, lampje ophangen.... och ja we krijgen ook genoeg van hen. niet dat ik zo kijk maar zo gaat het gewoon...

  we hadden toen ook eens bedacht: elk half jaar bij iemand met zijn allen wat doen. met zijn zessen dakgoten uitruimen, badkamers doen, tegels recht leggen, ramen zemen ect... maar dat blijft bij bedenken, terwijl je met zes man in een dag een heel huis weer helemaal op orde hebt

  BeantwoordenVerwijderen