Pagina's

maandag 16 december 2013

De thuiskapster

De kapster komt vandaag. Met enige moeite hebben we nog een Knip 'n kleur afspraak kunnen verzetten voor de feestdagen.

Ik ben namelijk een van die mensen die vroeg grijs wordt. Waar manlief nog geen enkele grijze haar heeft, zijn mijn bruine haren inmiddels in de minderheid. Of.... dat vermoeden heb ik, want ik verf mijn haar al jaren. Eerst met henna, vanwege de suffe eigen haarkleur. Nu met een chemisch goedje tegen het grijs (en gelijk dan ook maar een andere haarkleur ;-)).

Het lastige met het verven van lang, grijs wordend haar, is dat het lastig is om te stoppen met verven.
Na 5 weken zie je bij mij al echt een rand uitgroei van zilverwit met lichtbruin. Met de lengte van mijn haren krijg je volgens mij nooit alles terug in zijn natuurlijke kleur zonder alles af te knippen of jaren met uitgroei te lopen. En beiden wil ik niet!

Nou is dat moment nog niet daar hoor, ik verf dus gewoon nog even door. Gelukkig met een betaalbare kapster: met elke 5 weken kleuren en om de keer een knipbeurt betaal ik gemiddeld krap 20 euro per maand. Daarvoor komt de kapster aan huis, wat ik heel prettig vind.

Terwijl de verf intrekt lees ik nog even mijn mail / blogs en daarna stap ik fijn onder de douche.

Wat ben jij  gemiddeld kwijt bij de kapper?
En verf jij je haar?


13 opmerkingen:

 1. Verven doe ik zelf, heb het vanwege de kosten nog nooit laten doen koop de haarverf altijd in de aanbieding zo rond de 5 euro ( bij een aanbieding sla ik groot in gewoonlijk kost mijn haarverf 10,50)
  Onze kapper knipt voor 10 euro, leuk mens, knipt goed en is in de buurt ( echte kapper)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een goedkope kapster! Geeft ze haar inkomen dan wel op aan de belasting?
  Annemaria K.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Ja, zeker weten ( daar hebben we het wel eens over gehad, dat ze controle kreeg voor de eerste keer en dat dat zo'n aardige man was, dat ze zich voor niets zenuwachtig had gemaakt, ze had het prima op orde)
   maar ze heeft een goedkoop pand, en hoeft de hoofdprijs niet te verdienen , ze rekent voor elke knip beurt een 1/2 uur aan tijd, en heeft dus alle tijd voor je, gewoon een leuk mens met liefde voor het vak,

   Verwijderen
  2. Dat is mooi!
   Annemaria

   Verwijderen
 3. Herkenbaar probleem. Was ook al jong grijs. Zelf verven durf / kan / wil ik niet. Ik ga naar de kapper en ben voor het verven en knippen € 65,- kwijt. Ik laat het ongeveer drie keer per jaar verven en af en toe tussendoor nog eens extra knippen.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je met 3 keer per jaar verven geen last van uitgroei?
   Mijn haar groeit zo ellendig hard!
   Na 5 weken mmoet het echt bijgekleurd worden...

   Verwijderen
 4. Ik ben €10,- kwijt aan knippen, en afhankelijk van de verf beurt €23,- ( uitgroei) of €30,- kwijt (totale verfbeurt) . Is een jonge dame in een andere straat en zij heeft altijd in salons gewerkt en is sinds afgelopen zomer voor zich zelf begonnen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee ik verf m'n haren niet meer, eerder wel hoor maar ik vindt het zonde van het geld eerlijk gezegd. Zo maakt iedereen zijn/haar keuzes ;-)
  ok ik wordt al wel grijs maar nog niet heeeeeel veel. Het maakt mij niet uit om grijst te worden, is niks mis mee naar mijn idee. Ik ga meestal 1 keer per 3 á 4 maanden naar de kapper, is wel een vrij prijzige maar de enigste die het knipt naar mijn zin.. Ik betaal er bijna 22 euro voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik werd al rond mijn 35ste grijs, heb het toen een tijd gespoeld, toen dat niet meer werkte nog een tijdje geverfd. Ik vond echter dat de uitgroei, al na twee weken vaak, nog ouwelijker en armoediger stond dan grijs haar. Heb het toen kort laten knippen en nooit meer geverfd. Nu heb ik gelukkig wel een mooie staalgrijze kleur en mijn kapster zou het niet eens meer willen verven als ik dat al zou willen. Ik vind wel dat je een pittig geknipt, goed verzorgd kapsel moet hebben om al zo jong met grijs haar weg te komen. Ik ben nu al een jaar of 25 grijs en krijg er nog steeds complimenten over, ook van wildvreemden soms. Leontine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. al?? ik ben pas 29 en de eerste grijze/witte haren komen al spieken :p ik zou ook wel een thuiskapster willen.. maar vind het moeilijk want ja wie is een goede kapster. nu knipt vriend mn haar (lang haar, hoeft alleen maar stukje af) maar zou best eens iets anders willen. maar weet gewoon niet wat, dus wil dat de kapster meedenkt, maar ken geen kapsters omdat ik er nooit kom ;) lastig dus haha. durf gewoon niet zomaar naar een wildvreemde kapper te gaan en te zeggen ik wil iets heel anders :p dus ben zelf op t moment niets kwijt aan de kapper. dochter gaat nog met oma :D dus kost mij ook niets. alleen man gaat eens in de 3 maanden ofzo ? of nog minder vaak. kost tussen de 24 en 28 euro per x.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben sinds een jaar ook een thuiskapster. Zelf laat ik het knippen en verven en betaal daar 32,50 voor. Er zit hier ook een clubkappers in het dorp, daar kun je het ook laten knippen en kleuren voor maar 37.50 ongeacht lengte van het haar. Maar de thuiskapster komt gelijk voor mijn man en 3 kinderen, dus is het wel zo handig en gezellig dat zij het doet. Ik kan ook elk (professioneel) merk en kleur aan haar vragen. Mijn man betaalt 11,50 en de kinderen 9,50. Bij de jongens knipt ze om de 4 maanden, tussendoor alleen de oren en nek vrij maken. Dit kost me niks of 5,00 voor 3 kinderen. Erg prettig. En manlief heeft meestal geen tijd of zin om naar de kapper te gaan. Door gelijk elke 8 weken een afspraak neer te zetten 'vergeet' hij het ook niet meer ;-)

  Gr. Immy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga naar een thuiskapster in ons dorp en betaal daarvoor 15 euro. De kinderen en man doe ik zelf. Ik heb al grijze haren sinds mijn 18e en nu bijna 20 jaar later redelijk grijs. Maar heb geen zin om mijn haar te kleuren. Ik moet wel zeggen dat ik een leuk, kort pittig kapsel heb, dus vind het niet zo heel erg. Met een kleurtje is het kapsel nog wat pittiger, maar heb geen zin in het gedoe.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik betaal 16 euro voor knippen. Verfen doe ik al een aantal jaren niet meer, toen ik s'morgens wakker werd met de blaren op mijn hoofd was voor mij de lol eraf. Ik heb nu een heel kort kapsel met best al veel grijs. Ben net 42.
  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen