de rust van echt onbelangrijke dingen

Manlief en ik knapten gisteren helemaal op van ons uitje naar de Ikea. Of...zoals manlief het verwoordde: wat heerlijk om gewoon even rond te lopen tussen allemaal echt onbelangrijke dingen.

Ondertussen kost het ons altijd de grootste moeite om ook maar iets te kopen in die winkel. Waar vrijwel iedereen de Ikea met karrenvol spullen lijkt te verlaten, gaan wij gewoonlijk zonder ook maar 1 enkele aankoop weer naar huis (horeca uitgezonderd- ik haal manlief meestal over tot dit uitje met het vooruitzicht op broodjes knakworst).

Eigenlijk vind ik de Ikea vooral leuk om de ideeen: heerlijk om er uren rond te wandelen en inspiratie op te doen. Helaas knap ik vaak af op de afwerking en kwaliteit. Er zitten een paar ware juweeltjes tussen, maar veel dingen zijn in de winkel eigenlijk al begonnen aan hun aftakeling. En het lijkt wel alsof dat steeds erger wordt.

Als er al een item is waar wij echt voor vallen (een kleed waarvan niemand gelooft dat het van de Ikea is, onze schemerlampjes van 5 euro per stuk en een echt degelijke boekenkast van berkentriplex die we er 15 jaar geleden kochten - die nog steeds in goede staat is) dan wordt het gewoonlijk onmiddellijk uit het assortiment genomen.

Deze keer kochten we uiteindelijk wel een paar dingen in de Ikea: 6 ijzeren kapstokhaken en een spiegel. Dit kostte ons 44 euro in totaal. Samen met een paar zelfgezaagde en gelakte planken maken we hiermee een mooie, functionele kapstok / schoenenrek / bergruimte voor in de hal.


Wat vinden jullie van de Ikea?


Reacties

  1. Wij kochten in 1989 2 zwarte leren bankjes op de kantoorafdeling, we hebben ze zelf tot 2003 gebruikt en nu zitten dochter en schoonzoon erop! Onze linnenkast hebben we nu 12 jaar en is al twee keer naar 'n andere kamer verplaatst en nog steeds even stevig! Douchegordijn ziet er na een wasbeurt weer uit als nieuw en is toch al 7 jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kort geleden 2 mooi kastjes van gratisoptehalen gehaald met roldeurtjes, zo handig naast bed. Het is moeilijk iets leuks met roldeurtjes te vinden,lijkt snelkantoorachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ons bankstel komt er vandaan. Niet de allerbeste kwaliteit, maar toch alweer een jaar of 11 in ons bezit en erg op geleefd!! Er word weleens gesproken over een nieuwe, maar dat vinden we dan weer zonde van 't geld. Dus ik denk dat 'ie nog gerust een jaartje of wat mee gaat hier thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben enkele keren in Ikea geweest maar heb er eigenlijk nog maar één keer iets gekocht (handdoekrekjes voor in de badkamer). Of daar kwaliteitsmeubelen verkocht worden of niet kan ik niet beoordelen aangezien we daar nog geen meubels kochten. Onze dochter heeft daar al veel gekocht en zij is tevreden over de kwaliteit : ouderlijke slaapkamer, kamer van de kinderen, rekken voor het speelgoed van de kinderen, badkameraccessoires....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ons halve huis is ikea.. vooral de kledingkasten (pax) bevallen erg goed. en ook in woonkamer en keuken veel kasten van ikea. bevalt super eigenlijk :) vooral voor dekids en de opvang (ik ben gastouder), kinderstoel, bordjes, bekers, bakjes, veel van die winkel eigenlijk ;) of het echt superkwaliteit is weet ik niet. maar tot nu toe bevalt t goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oh maar ik ga nooit zomaar om er rond te lopen eigenlijk. we kijken vaak online wat we hebben willen. evt in de winkel kijken hoe het er in t echt uitzieten dan kopen we datgene wat we willen en meestal niet veel extra's of dingen die ik al langer in mn hoofd had.

      Verwijderen
  6. Ik vind Ikea een heerlijke winkel. Ook fijn om tussendoor te gaan eten in het restaurant, goedkoop en smakelijk. Als ik om me heen kijk zie ik best veel Ikea. Meubels voor in de woonkamer koop ik er niet, die vind ik toch wat minder over het algemeen en voor eetkamerstoelen kon ik er ook niet slagen. Maar voor de slaapkamer vind ik de kwaliteit wel weer prima, kasten enzo . Ik hou wel van ikea

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Onze keuken komt van Ikea en na bijna 6 jaar ziet deze er nog steeds goed uit. Daar kunnen we zeker nog heel wat jaartjes mee doen. Met onze schoenenkast doen we denk ik al 10 jaar en ook deze is nog als nieuw en ook ons bed ziet er nog altijd goed uit.
    Wat me bij Ikea altijd een beetje tegenvalt is de koopjeshoek, want ik vind daar vaak de prijzen best wel hoog, toch zeker omdat er vaak iets aan de spullen mankeert.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als ik er kom, dan neem ik vaak waxinelichtjes mee, die branden goed. Bekers voor de kids, bakjes voor de kids. Een open vakken kast voor kids op de slaapkamer. Opbergmandjes, een aantal lampjes voor in huis en onder aanrechtkastjes, sfeerlichtjes. Geen meubels, die vind ik niet zo heel erg mooi en passen niet bij "mijn" stijl zegmaar. Voor de rest vind ik Ikea wel aardig, maar aks hij niet in de buurt zou zitten ga ik er niet uren voor rijden.

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je kunt het er net treffen, maar moet wel goed opletten vind ik. Sommige dingen zijn uiteindelijk toch nog best duur of de kwaliteit is niet super. Maar ik heb er ook regelmatig dingen getroffen die én mooi én goed én voordelig waren. Geurkaarsjes koop ik er ook graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Eigenlijk hebben we best veel spullen van Ikea, de bank vind ik wel heel fijn omdat ik diverse hoezen heb, we hebben twee kleinkinderen, 2 katten en een hond en de bank wordt best vies, de hoezen zijn makkelijk te wassen in de wasmachine, verder komen onze bedden ervandaan, ik heb een oude grenen buffetkast en een kast van marktplaats, geen Ikea en binnenkort ga ik een hangkast bij de Emmaus kopen, dat zijn oude kasten en kosten ongeveer tussen de 50 en 100 euro vaak zit er nog een spiegel in, wel veel werk om te schuren en te schilderen maar wel veel leuker. Ik vergelijk wel altijd de prijzen van Ikea in Nederland en Frankrijk, soms gaan we in Eindhoven maar ook wel eens in Dijon dat is niet zo ver bij ons vandaan. We gaan alleen maar als we iets nodig hebben alhoewel het wel een mooi tochtje is naar Dijon.
    Groet Adriana

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ikea is leuk! Mijn bureau komt er vandaan (maar dan via marktplaats), een bureaustoel, vloerkleed en boekenkasten (ook via marktplaats), en nog een paar kleine dingen. Maar het liefst ga ik gewoon om te kijken en idd een hotdog te eten.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts