zonder gezichtscreme

Een paar maanden geleden vroeg ik me af of het mogelijk was om je gezicht op een andere manier te verzorgen dan met gezichtscreme. Er kwamen meerdere reacties, onder andere van vrouwen die schreven dat ze helemaal geen creme / olie gebruikten voor hun gezicht en dat dit hun goed beviel.

Aangezien geen creme / olie nog consuminderiger is (op alle vlakken :-)) dan het zoeken van een vervanging wilde ik testen of ik ook zonder kon.

Na enig testen was ik er eerlijk gezegd niet zo tevreden mee: mijn huid bleef maar droog aanvoelen en ik vond dat ik er bepaald slechter uitzag. Tja en net boven de 40 maakt een rimpeltje meer of minder wel degelijk uit.

Dus zou ik weer gaan smeren.

Als rasechte (maar goed verhulde) chaoot was dat stukje van het ochtendritueel echter compleet uit mijn systeem verdwenen.
Ongemerkt zette ik de test dus voort, met af en toe een smeeractie omdat mijn huis 's morgens droog aanvoelde. Inmiddels zit ik op 2-4 keer smeren per maand zonder extra kraters in het gezicht.

Als ik dan smeer, dan smeer ik wat creme of amandelolie op een licht vochtige huid, zodat er maar een heel dun laagje op zit.

Verder zien we het wel: wordt mijn huid droger door de cv, dan wordt er gesmeerd en voelt het goed, dan niet.

Smeren jullie nog?

Reacties

  1. nee, niet nodgi ik heb dan ook geen cv aan in huis, veel water drinken en buitenlucht, niet rokend, en 50 jaar, dus valt het me nog mee , o ja en heel veel lachen, geniet ervan , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik smeer braaf elke dag. Ook alleen omdat mn huis vochtarm is en zodra ik "te lang" wacht na het douchen met smeren, verneem ik het al, dan moet ik wat op doen. Heb gewoon een potje van de KV en die bevalt me prima. Geen dure cremes voor mij, als het maar smeert en het bekende blauwe blik doet ook goed zn werk trouwens :-)

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mn huid is vochtarm...niet mn huis....
      Boukje

      Verwijderen
  3. Ik smeer niet meer. In het begin is je huid droog, omdat ie niet meer gewend is zichzelf te reguleren. Gewoon even wachten, dan gaat je huid zichzelf weer hydrateren!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het zit op het moment niet echt in mijn systeem, hoewel ik vanmorgen een klein likje uit zo'n blauw potje heb opgesmeerd. Ik denk dat het voor de langere termijn wel beter is te smeren, maar dan b.v. amandelolie (wat ik heel af en toe ook wel gebruik, maar eigenlijk wat te vet vind om de dag mee te beginnen), maar ook de dingen die Marion noemt lijken me heel goed. Uiteindelijk moet het van binnen ook goed zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik smeer niet, nooit gedaan ook. Ik heb ook totaal geen droge huid/rimpels en toch ben ik "al" 46. Misschien een kwestie van geluk of misschien komt het omdat ik nooit creme/make up gebruik
    Femke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. net als Femke, alleen mijn handen hebben een enkele keer een smeerbeurt nodig. Dan heb ik een dag extra veel moeten handenwassen (veel tuinwerk, verven, deeg kneden enz.). Ik smeer dan met atrix. Ben bijna 50, nooit make-up en cremes gebruikt, geen rimpels

      Verwijderen
  6. Smeer soms een laagje amandelolie, is genoeg... terwijl ik toch vier keer per dag naar buiten ga sowieso, en vaak ook nog een keer of twee gewoon voor de lol... nooit een trekkerig gezicht meer... zelfde als bij jou volgens mij dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik smeer alleen als het voelt dat het moet, en dat inderdaad met olie. Blijkt vooral na veel natte fietstochten te zijn. Maar hard gaat het niet met de olie: flesje van 7 euro (250 ml) gaat al 2 jaar mee, en waarschijnlijk nog een jaar.
    Ik doe trouwens hetzelfde met zeep: alleen als ik me heel vies voel. Is ook beter voor m;'n huid. Dus ook de douchegel en zeep gaan heel langzaam er door, hier. Dus we redden het makkelijk met wat manlief vindt in de douches op het werk (als iedereen weg is voor het weekend).

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik smeer 2,3 keer per week. Ook afhankelijk van hoe het voelt. Als ik vaker moet smeren weet ik dat ik te weinig vocht neem en drink ik wat meer....dan is het ook weer snel opgelost....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik smeerde nauwelijks totdat ik in de overgang kwam. Soms moet het 2xdaags soms een dag niet. Ik moest er erg aan wennen dat smeren, maar ik ontkwam er niet aan , als ik het niet deed leken de rimpels er door de droogte erin te springen. Dan voelde mijn gezicht soms pijnlijk aan, dus smeren. Ben 57.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik dus ook Ben 58 jaar.
      Mijn gezicht voelt als ik niet smeer ook pijnlijk.
      Eerst had ik Lorial dag creme beviel uitstekend
      Maar ik had heel veel dove doosjes met zalf gekregen die ben
      ik nu aan het opmaken.
      als ik ze opheb ga ik weer kijken wat ik erop strijk.

      Verwijderen
  10. ik smeer elke dag ,maar let daarbij eigenlijk niet op wat ik erop smeer , zolang mijn huid er maar tegen kan, een schoonheidsspecialiste vertelde mij dat het effect van cremes eigenlijk merendeel aan het masserende effect van de creme erop smeren is,waardoor de huid soepel en zac
    ht aanblijft voelen

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik gebruik elke ochtend en elke avond een creme op mijn gezicht, verder elke dag een bodymilk na het douchen, elke dag oogschaduw en mascara . Ik ga nooit de deur uit zonder lippenstift en heb dan ook nooit droge nare lippen. Voor de rest nog een heerlijke eau de toilette. Het hoort gewoon allemaal bij mijn rituelen ik voel me er heerlijk bij, ik ben 61 en heb best rimpels, hopelijk door het lachen.
    Adriana Dijkland

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts