Pagina's

dinsdag 26 november 2013

Klusjes

Nu...  aangezien we geen invloed hebben op sinterklaas, 'het' telefoontje en mijn arbeidscontract, richt ik me maar even op de dingen wat wel binnen mijn invloedssfeer ligt.

Deze week staan er twee zaken op mijn wensenlijstje: een krabmogelijkheid voor de poezen, met klimmogelijkheid naar een voor kinderen onbereikbare plek en nieuwe wandcontactdozen.

Daarbij moeten er nog allemaal andere dingen geregeld worden (oa poezenoppas zoeken), maar ik heb besloten dat ik dat naar manlief delegeer. ;-)

Diezelfde man was gisteravond fijn een avondje weg, wat betekent dat ik ongestoord met de meubels kon schuiven. Alles staat weer net even anders en de woonkamer oogt er erg gezellig mee (ken je dat? het is verbazingwekkend hoe je elk half jaar met de meubels kunt slepen en elk half jaar is het daarna vele malen gezelliger ingericht dan daarvoor...)

In plaats van een duur kattenkrabmeubel heb ik 4 krabplankjes bij zooplus besteld. Die 4 planken ga ik boven elkaar tegen de zijkant van een kamerhoge kast aanschroeven. Het voordeel van deze oplossing is dat de krabplanken op die manier voor ons uit het zicht zijn en geen vloeroppervlak in beslag nemen. Daarbij kost het ongeveer 1/4 van de kattenmeubels die wij mooi vonden.

Verder ga ik voor het hele huis nieuwe wandcontactdozen bestellen. Ik ben het zat dat de helft het niet doet, alle wandcontactdozen los zitten en er regelmatig vonken uit het stopcontact komen als je er een stekker insteekt. Die dingen zijn gewoon op.

Richt jij je huiskamer regelmatig opnieuw in, of hou je graag dezelfde indeling?

9 opmerkingen:

 1. Vroeger deed ik het heel vaak! Superleuk, en het hele huis voelde daarna anders. Maar ik woon nu al vrij lang in een huis dat eigenlijk de inrichting dicteert. Er valt eigenlijk niets te veranderen. Best jammer, want ik mis dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons staat het zoals het staat, we gaan er vanuit dat we de beste positie uitgezocht hebben .
  Dus alle kans dat het over 10 jaar nog zo staat.
  Ik ons vorige huis woonden we 18 jaar, 1x de tafel andersom gezet ( en later dus weer terug om dat hij de eerste keer toch het beste stond)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw... ik kan me daar eerlijk gezegd niets bij voostellen.
   Hier is het meer een innerlijke drang zeg maar.

   Daarnaas zijn er toch altijd meerdere opties? (of no ja.... als je een gigantische hoekbank hebt, of een hele grote wandkast dan wordt het lastig, maar die zou ik dus ook niet kopen)

   Ik zit me net te bedenken dat wij dus meubels zelfs uitzoeken op hun flexibiliteit: kasten die ook anders in elkaar worden gezet en niet te grote meubels, zodat er geschoven kan worden.

   Fijn dat je woonkamer zo goed bevalt dat je het niet anders wilt!

   Verwijderen
 3. Volgend jaar komt er een houtkachel en dan moeten we aan de andere kant gaan zitten, moeten nog uitzoeken waar precies.

  In mijn vorige huis heb ik eens een grote verschuiving gehad. Bank waar de tafel stond en andersom. De kat was naar boven gevlucht en toen het weer rustig was kwam hij weer beneden en liep de kamer in. Ik heb nog nooit een kat zo verbaast zien kijken, rimpels tussen zijn oren, was grappig om te zien. Na 10 min. in de deuropening werd alles uitvoerig besnuffeld en met een grote zucht ging hij maar in zijn mandje liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De katten houden hier ook niet eeg van veranderingen in huis.

   Hoewel alle dingen die kat-comfortverhogend zijn altijd onmiddellijk goed zijn...

   Verwijderen
 4. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, veranderde ik mijn slaapkamer ook zeker elk halfjaar. Mijn bed heeft alle hoeken van de kamer gezien. Maar in ons starterswoninkje valt niet veel te veranderen. Ik ben allang blij dat alles erin past ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ik heb een keer gehad dat er spontaan een wcd begon te smeulen. Het is dat ik thuis was, toevallig. Anders had de boel wel eens lelijk af kunnen branden, brrr. Goeie investering :)

  Heb dat ook hoor met die meubels. Nu staat de bank weer evenwijdig aan de schuifdeur, maar straks in de lente weer lekker zo dat je met de deur open heerlijk van de eerste lenteavonden geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh... dat klinkt wel eng zo'n smeulende wcd.. ben nou helemaal blij dat we ze gaan vervangen!

   Verwijderen
 6. Vroeger deed ik het vaak. Bij mij had het te maken met een stukje onrust, nooit écht tevreden zijn en op zoek naar een voldaan gevoel. Ik ben nu een gelukkig en rustig mens en mijn meubels staan dan ook al een jaar of 10 á 12 op dezelfde plek. Heerlijk! (voor mij)

  BeantwoordenVerwijderen