Pagina's

maandag 25 november 2013

Irritaties

Het is 'die' tijd van de maand en dus tijd voor irritaties...

Nou zat de Sint me al dwars (niet door zijn bestaan, maar door onze durende kinderloosheid - ik hoop zo dat we ooit met ons eigen gezinnetje nog eens Sinterklaas mogen vieren...), ook de zekerheid qua werk hangt weer eens in het luchtledige terwijl het ondertussen wel razend druk is. Mondeling is toegezegd dat het goed komt, maar in werkelijkheid doe ik ondertussen al jaren iets heel heel anders  (en veel leukers / beter betaald :-)) dan op papier staat.Jaarlijks is er enige onzekerheid of ik terug geplaatst ga worden in mijn oude functie. Met nu overigens wel een leidinggevende die zijn best doet om de boel te regelen, maar ja... bezuinigingen he... Wat overigens precies de reden is om het nu echt geregeld te willen hebben. 

Neem nog een stapel huiselijke klusjes die echt moeten (vonken uit onze uiteenvallende stopcontacten als je er een stekker in steekt), andere zaken die dringend geregeld moeten worden (poezenoppas vinden, want onze huidige kan niet deze kerst), vooruitzicht op een razend drukke komende week met nog een training aan de andere kant van het land en een opkomende fikse menstruatie rugpijn en je snapt hopelijk dat ik een zwaar weekeinde had.

Of, nou ja... het kan altijd erger, maar die hormonen maken het zo naar. Die zorgen ervoor dat alles zo vreselijk zwaar voelt.

Gelukkig WEET ik inmiddels dat dat gevoel wel weer zakt als volgende week die hormonen weer in balans zijn. Daar wachten we dan maar rustig op.

Ondertussen zou manlief op zoek gaan naar een poezenoppas (iemand ideeen?) en heb ik uitgezocht waar we het beste nieuwe wandcontactdozen kunnen bestellen. Om me maar vooral te richten op de zaken waar ik WEL invloed op heb... Zucht....

Herkenbaar? 

16 opmerkingen:

 1. Zeker herkenbaar. Tijdens het 'maandelijkse ongemak' zetten hormonen je gemoedstoestand behoorlijk op zijn kop. Net wat je zegt, na een paar dagen komt alles weer goed. Wat poezenoppas betreft; kun je een oproepje op fees boek zetten? Briefje ophangen bij de supermarkt. Briefje ophangen in je buurt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaan we inderdaad doen, of beter gezegd: manlief zou dat doen.

   Verwijderen
 2. Gelukkig weet jezelf,wat meespeelt. En ook,dat het tijdelijk is. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://www.voor-elkaar.net/
  Ken je deze site?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ja!
   Ik denk dat we daar mogelijk ook nog een advertentietje plaatsen.

   Verwijderen
 4. Pfff, kan me goed voorstellen dat dit een confronterende tijd is. En spannend op je werk. En dan die hormonen nog, die werken als ene katalysator op je slechte humeur:( Ik hoop dat jullie snel ook sinterklaas kunnen vieren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de 'feestdagen' zijn altijd een beetje wrang. En dat het op het werk spannend is helpt ook niet echt.

   Volgens mij zakken de hormonen al een beetje... dus da's fijn!

   Verwijderen
 5. *knuffelt* ow, wat naar is dat he, zulke dingen en dan die hormonen (en bijkomende teleurstelling waarschijnlijk) die ook nog eens meespelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lastige dingen en hormonen gaan gewoon slecht samen.
   Aan de andere kant: soms zijn dingen gewoon even moeilijk / verdrietig.

   Dank je wel voor de knuffel. Ik hoop zo dat we volgend jaar sinterklaas met ons gezinnetje zullen vieren...

   Verwijderen
 6. Ik hoop voor jullie dat jullie troost zullen krijgen in het verdriet van kinderloos zijn, en zelf ook eens de kinderzegen mogen ervaren. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi gezegd. Er is soms troost hoor, maar soms schrijnt het ook.
   Ik weet ook niet of dat (zonder vervulling van een kinderwens) ooit helemaal weg gaat.

   Verwijderen
 7. Welke regio woont poes? Ik weet namelijk twee hele goede oppassen met referenties. Maar die werken alleen in A'dam.

  groet, stille meelezer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De poes en haar twee broers wonen in Zeeland...
   Haha en da's beslist geen Amsterdam :-)

   Verwijderen