Pagina's

dinsdag 5 november 2013

Daar zit een luchtje aan...

Deze week kocht ik voor het eerst in jaren weer eens een pakje maandverband ergens. Gewoon van dat dunne spul met zonder vleugels.

Blijkt er opeens een luchtje aan te zitten!


Voor mij een gevalletje van nutteloze toevoeging, maar misschien sta ik hierin alleen en geeft het merendeel van Nederland de voorkeur aan maandverband / lichaamsdelen die naar jasmijn geuren.

En wat voor boodschap geeft zoiets mee...?
Zijn lichaamsgeuren not done en bloemenluchten oke?
Is menstruatie iets waar je je voor moet schamen? (nog steeds!).
Of is het gewoon fijn om overal, altijd lekker te ruiken..?

Nou ja,.. ik zal er wel veel teveel achter zoeken.
Vanavond zoek ik mijn mooncup maar weer op.
Die is zowel qua afval als kostenbesparing aardig consuminderig en in ieder geval niet geparfmeerd...


Vinden jullie het prettig als gebruiksartikelen geparfumeerd zijn?

15 opmerkingen:

 1. Hé, die variant ken ik nog niet! Wat apart zeg. Ze moeten zeker weer iets nieuws verzinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, zowel mijn man als ik hebben een hekel aan geparfumeerde artikelen. Dus hier ook geen luchtverfrissers en dergelijke in huis of in de auto. Raam open doet het ook, of een ander ouderwets middeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verschrikkelijk vind ik het. Daarom ben ik laatst ook van mijn vertrouwde maandverband overgeschakeld op een ander merk, die (nog) niet van die luchtjes toevoegt. Naast dat ik die luchtjes nogal riekend vind, krijg ik erdoor ook nog eens last van irritatie door. Echt weer een verzinsel van niks dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop altijd gewoon simpel goedkoop maandverband. Werkt prima. Maar laatst op vakantie werd ik ongesteld (niet volgens planning want zou het pas na de vakantie moeten worden dus niks bij me) dus een pak in het winkeltje daar gekocht.
  Nou echt verschrikkelijk. ook van dat geurende spul. Van de geur alleen al werd ik onpasselijk en die geur dan nog gemengd met de "normale" menstruatiegeur..nee.
  En het maandverband werkte ook nog eens veel slechter dan mijn normale maandverband.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, ik vind het wel lekker ruiken eigenlijk. Geen problemen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik hou niet van allerlei luchtjes, ben ook allergisch voor parfum stoffen, moet er niet aan denken het risico te lopen daar uitslag te krijgen.....
  ik hoop maar dat het merk dat il gebruik geen luchtjes gaat toevoegen
  greot Hennie M

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn voorraad maandverband die ik een jaar geleden kocht, is nog lang niet op. Ik heb dus nog niets gezien met luchtjes. Maar is voor mij ook echt niet nodig!
  Ben trouwens van plan om binnenkort eens wasbaar maandverband te gaan proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik koop zonder luchtje, ik ben veel te bang dat ik een allergische reactie krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. vind dit soort dingen totaal overbodig ,maar ja als je alles al verbeterd hebt aan je product moet je toch weer iets anders verzinnen om je product zich te laten onderscheiden van alle andere producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Menstruatie riekt en door het toevoegen van zo'n 'doordringende' geur kun je in ieder geval ook jan, alleman en de hele wereld laten ruiken dat je menstrueert. Nou, als je jasmijn ruikt dan weet je het wel!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. lijkt me niet zo goed, al dat parfum overal in.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, blegh. Het stinkt. Ik ben van merk (Always) naar merkloos geswitcht omdat Always ineens een luchtje kreeg. Nu is het nog goedkoper ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja dat merk is het. Als alle maandverband van dat merk geparfumeerd is, dan geloof ik dat ik ook maar naar merk,oos switch. Dank je wel voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb wel eens een proefpakketje gekregen in een tijdschrift, meteen weggegooid werd al raar van de lucht op dat moment. Moet ik wel zeggen dat ik allergisch ben voor alles met parfum, dus hier zo en zo geen geurtjes. Maar je wilt toch geen irritatie daar oplopen... Brr... En iemand anders hoeft het ook niet te ruiken dat je het bent, meestal merken ze het wel aan je gedrag :-)

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen