Pagina's

vrijdag 8 november 2013

Besparen met apps?

Ik weet niet hoe nieuw jullie telefoon is, maar ik loop hier nog met iets wat alleen kan bellen en sms-en. Het is, net zoals de vorige mobiele telefoon een afdankertje van manlief. Die koopt namelijk af en toe een andere / nieuwere. Ik draag dan de oude helemaal af tot hij echt op is.

Manlief zijn huidige telefoon is er zo eentje, waarmee kunt internetten, fotograferen en.... je kunt er apps op laten draaien.

Je hebt verschillende apps en sommige kunnen best nuttig zijn (niet dat ik er al eentje vond, maar goed). Dat is naar mijn mening niet het geval met de 'egg minder' een digitaal eierrekje die bijhoud hoeveel eieren je nog in je koelkast hebt liggen en welk ei het eerst gekocht is en dus als eerste opgegeten moet worden.

Heb jij een telefoon waar je apps op kunt laten draaien?
En.... heb jij een app die je echt nuttig vind?

16 opmerkingen:

 1. Ik ben er heilig van overtuigd dat je met een smartphone minder geld kwijt kunt zijn dan met een gewone telefoon. Al ligt dat natuurlijk wel aan je verbruik. Mijn vriendin had altijd een redelijk hoge rekening van rond de 50 euro per maand, onder andere omdat ze veel belde met mij en met vriendinnen. Vaak gingen die gesprekken nergens over.

  Toen mijn iPhone vrij kwam heb ik die aan mijn vriendin gegeven onder het mom van dat ze haar kosten omlaag zou kunnen brengen door o.a. de app Whatsapp. Een "gratis" sms-dienst. En dat gebeurde ook prompt. Ze smst nauwelijks meer en de belkosten gaan ook flink omlaag omdat ze veel vaker een berichtje stuurt ipv te bellen.

  ter compensatie moest ze wel een data-abonnement afsluiten, maar dat compenseert ze weer met lagere kosten. Haar maandelijkse kosten zijn nu nog maar 25 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Watsapp is iets anders (erg leuk dat je foto's toe kunt voegen!) maar heb zelf inmiddels een kleiner abonnement met 1000 sms'jes per maand... Daar kom ik een heel eind mee :-)

   Verwijderen
 2. Nee, ook hier een telefoon waarmee ik alleen kan bellen en sms-en. En dat is voldoende! Ik heb een prepaid en 'verbel en sms' ongeveer 5,00 euro per maand, voor mij dus geen apps. En ik hoor ook nog dat apps verslavend werken, net als facebook, twitter etc. Ik denk niet dat ik er aan begin!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb geen telefoon waar ik apps op kan laten draaien, heb het nog niet nodig gehad. vind het dus overbodig. wat voor een ander heel erg nieuw en hype is is voor mij meestal ballasten afleiding , ik kies bewust voor niet nieuwe hye's en dingen,artikelen, ook al zijn ze handig ? geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook een voor bellen en smsen, maar dat doe ik nauwelijks. Ik heb een abo en ben ongeveer 5 euro per maand kwijt en daar ben ik gelukkig mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, een steentijdperk mobiel (vorig jaar nog gekocht) voor alleen bellen en sms'en indien nodig (prepaid). Manlief heeft een smartphone van z'n werk en als ik zie wat voor aandacht zo'n ding "vraagt"…. Je hebt 'm dus ga je 'm ook gebruiken. Af en toe denk ik wel eens: "best handig", om me vervolgens dood te ergeren aan iedereen met zo'n ding voor z'n snufferd. Dus nee, laat maar. Ik tel m'n eieren zelf wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hadden laatst een jongvolwassene in huis. Leuk mens, maar hij leek wel vergroeid met zijn telefoon...

   Verwijderen
 6. Ik vond het altijd overbodig, maar sinds ik er een heb omdat mijn oude overleden was, vind ik het ideaal. Doordat whatsapp gratis is, kunnen manlief en ik eindeloos berichtjes sturen whatsapp als hij in het buitenland is en in zijn hotel Wifi heeft.
  Ook merk ik dat veel vrienden whatsappen omdat je dan niets hoeft te betalen als je thuis een router hebt. Bijvoorbeeld speelafspraken van kinderen. Ook leuk om een foto te krijgen van je kind dat elders speelt. Dat laatste is natuurlijk gewoon leuk, niet echt nuttig. Maar ook kortingsapps zijn handig. Bijvoorbeeld van La Place of andere apps.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ik dan zelf weer een leuke app vond was een stappenteller.
   Maar ook een work-out programma dat 7 heet, waarmee je oefeningen kunt doen in huis. Elk onderdeel duurt 7 minuten en je ziet op je telefoon wat je moet doen. En ik moet bekennen dat leerzame spelletjes ook heel handig zijn als je met je kinderen moet wachten in een wachtkamer.
   Maar wat ook leuk is:Boeken op je telefoon zetten.

   Verwijderen
  2. Ik vind de app waarmee ik alle supermarkt aanbiedingen kan bekijken, en dan nog alleen van de supermarkten waar ik dat weekend langs kom. Erg handig. Hoe minder folders ik zie, hoe minder extra ik haal. Maar de aanbiedingen wil je nog wel zien.... Dit is de goede middenweg.
   En de banken apps maken het zo makkelijk om saldo te checken dat ik tegenwoordig beter zie hoe de standen zijn. Dat motiveert ook weer om te consuminderen.
   Verder, ach, voornamelijk gein (kompasje) en gemak (websites die ook op de PC draaien, ereader=minder slepen op vakantie)

   Verwijderen
  3. Leuke apps! Mocht ik ooit de huidige telefoon van manlief als afdankertje krijgen dan hou ik ze in gedachten!

   Verwijderen
 7. Ik ben heel blij met de app waarmee ik mijn uitgaven bijhoud. (hier beschreven: http://spaarolifantje.wordpress.com/2013/08/28/app-om-uitgaven-bij-te-houden-op-de-iphone/ ) . Volgens mij bespaart me dat heel wat geld, omdat ik continu weet hoeveel geld ik al uitgegeven heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb hier een "krijgertje"waarmee ik kan Whatsappen op WiFi en 100 bel en sms-minuten heb voor 3 euro per maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had een oude gsm met abonnement en dat kostte me 20 euro in de maand. Voor dat zelfde geld heb ik nu een smartphone. Ik gebruik inderdaad ook een app om bij te houden wat ik al heb uitgegeven (zowel voor mijn week budget als voor vakanties) en ga hiermee dus nooit over mijn budget heen. Daarnaast geen sms kosten meer omdat whatsapp inderdaad gratis is. Maar het allergoedkoopst blijft het hele oude prepaid toestelletje (van mijn helaas overleden vader). Die heb ik voor noodgevallen en het buitenland bewaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Eén (gratis) app, bij mij zeker favoriet: folders!
  Geen bergen papier in de brievenbus en toch op de hoogte van alle laatste aanbiedingen. Stel de voor jou belangrijke winkels in als favoriet en de rest gaan zonder dat je ze in hoeft te zien aan je neus voorbij. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen