Pagina's

donderdag 31 oktober 2013

wintertijd

6.00 uur en ik zit hier moe, maar klaar wakker in de woonkamer, wetende dat ik eigenlijk nog een uurtje mag slapen voordat de wekker mij roept om naar mijn werk te gaan.

Net zoals elk begin van de winter en zomer, heb ik last van het verzetten van de klok. Waar de rest van kinderloos Nederland lijkt te juichen om 'het uur extra' vind ik het geschuif met die wijzers enkel irritant. Ongeveer 3 weken lang klopt de tijd op de klok niet met de tijd in mijn lijf. Te vroeg op, honger in de namiddag (wat leid tot geschrans op het werk) en een algemeen verlies van tijdsbesef.

Ik moet toegeven dat er meer belangrijke zaken zijn in de wereld, zoals bijvoorbeeld dat gedoe bij de Rabobank waar ik niets van begrijp, maar het slaaptekort maakt me kriegelig.

Misschien moet ik volgend jaar het verzetten van de klok maar negeren en een hele winter simpelweg een uur eerder leven dan de rest van Nederland.
11 opmerkingen:

 1. Grappig; dat doen Sander en ik dit jaar dus ;) Tenminste, we hebben de klok wel verzet, maar we staan dus om 6 uur op ipv om 7 uur... Sander is daardoor nu elke dag rond 6 uur thuis, wat ik dan weer heel fijn vind. Het is eigenlijk gewoon een beetje onszelf foppen, maar het werkt wel hier :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah! goed idee dan! Ik ben vanmorgen ook een uur eerder begonnen en heb erg genoten van de rust op het werk (die ook abrupt ophield na dat eerste uur trouwens)

   Verwijderen
 2. Ik heb meer last van het omschakelen naar de zomertijd dan nu. Maar van mij hoeft het ook niet, gewoon de wintertijd vanaf nu aanhouden en niet meer dat vervelende gewissel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou... laat dan die zomertijd maar blijven... Dan zien we nog wat daglicht op een werkdag!

   Verwijderen
 3. Ik ben de hele week al moe, en dat komt gewoon doordat ik elke dag een uur later naar bed ga dan 'normaal'! Als ik half 11 ga, is het eigenlijk al half 12. Geen wonder dat ik de volgende dag dan moe ben, ook al kan ik er ook een uur 'later' uit. De uren voor 12 tellen dubbel, zei mijn moeder vroeger altijd!
  Dus 1 klok op mijn slaapkamer heb ik niet verzet. Die klopt tenminste met hoe ik me voel. En dan mag ik gerust naar bed als ik moe ben om half 10: eigenlijk is het al half 11. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bedoel ik precies. En omdat je dan af en toe eerder naar bed gaat om bij te slapen, schakel je weer minder snel om en blijft het een poosje aansukkelen met die nieuwe tijd (of zo werkt dat hier)

   Verwijderen
 4. Ja, het is een gedoe. Ik begrijp het nut ook niet zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb precies hetzelfde. Ik ben al een slechte slaper en nu ben ik dus erg vroeg op. Vanmorgen om 5.22 was het weer zover. Meestal slaap ik pas rond half twee snachts. Het wordt te gortig. Hopelijk wordt het vlug weer een uurtje later opstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik slaap juist goed nu! Ben meer een wintertijd mens. Ik herken dat gevoel, ik krijg dat namelijk altijd in de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De omschakeling naar zomertijd vind ik net zo erg...
   Dat is ook een uur slaaptekort, maar dan omdat ik 's avonds nog geen slaap heb en dus te laat naar bed ga om dan 's morgens wreed door de wekker midden uit mijn rem-slaap te worden gerukt...

   Nee... doe mij maar 1 tijd een heel jaar lang!

   Verwijderen
 7. Weet je, dat zou eigenlijk een heel leuk experiment zijn! En dan er over bloggen! Is het mogelijk om de zomertijd vast te houden terwijl de rest van het land in wintertijd blijft? Ik kijk er nu al naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen