Pagina's

donderdag 10 oktober 2013

Wennen aan de isolatie

Gelukkig heb ik vannacht goed bijgeslapen, dus is er ruimte voor andere zaken.

Sinds kort is ons dak geisoleerd. 14 cm steenwol zit er tegenaan.Ook zijn de gigantische kieren tussen dakrand en muur weggewerkt.

Het was een grote klus, maar we merken nu al dat de temperatuur in heel het huis veel hoger blijft sinds de isolatie.

Alleen..... we vinden de slaapkamer nu 's nachts zo warm! We hebben het zomerdekbed maar weer terug gelegd en wachten op gewenning.

Waar we gewoonlijk de luikjes in de slaapkamer potdicht houden om niet weg te waaien / te bevriezen heb ik ze nu vannacht open gehad en heerlijk geslapen.

Moesten jullie wennen aan de isolatie van je huis?
Merkten jullie dat je meer moet ventileren dan voor de isolatie?

7 opmerkingen:

 1. Jazeker, isoleren, betekent ook meer ventileren. We zijn nu op de helft van het isoleren van ons dak en het scheelt nu al!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds onze woonkamervloer is geisoleerd, valt de temperatuur buiten me zo tegen als ik 's ochtends naar buiten loop: ik voel binnen niet meer hoe koud het buiten is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij wonen in een relatief nieuw huis (2006), dus we hebben goede isolatie. Zelfs met strenge vorst hebben we altijd het raam op een kier in de slaapkamer. Je slaapt ook veel beter met frisse lucht

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij schoonouders is ook geisoleerd. Volgens de instructies zouden ze niet mogen ventileren, waardoor het bij hen 's avonds zelfs nu nog 23 graden is in de woonkamer. Schoonmoeder krijgt er opvliegers van. We proberen hen nu duidelijk te maken dat ze best wel een raampje open mogen zetten als het zo warm is...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een vreemde instructies. Is er misschien een ventilatiesysteem, die ' s winters automatisch ventileert, zonder warmteverlies oid?

   Een raampje open als je het warm hebt moeit nooit een probleem zijn dunkt me.

   Verwijderen
 5. Dat is op zich een goed probleem om te hebben: wennen aan de warmte! Onze zolderkamer is ook heel goed geïsoleerd en best warm 's avonds.

  BeantwoordenVerwijderen