Pagina's

woensdag 30 oktober 2013

Post-vakantie opruimsessie

Op de een of andere manier vind ik het huishouden geen volwaardig onderwerp om over te schrijven. Dat voelt zo miepig. Terwijl ik het overigens wel leuk vind om bij anderen over huishoudelijke zaken te lezen... Het zal wel een rare kronkel zijn.

Waar het hoofd vol van is, daar stroomt de mond van over en dus moet ik er toch echt wat over zeggen. 

Op de een of andere manier triggeren vakanties bij ons het opruimvirus. Kennelijk maakt het daarbij niet uit hoe lang we weg zijn geweest. Slechts 3 dagen Utrecht zorgen hier voor een grote post-vakantie opruimsessie. Het is alsof de storm ook in huis woed.

Manlief is alle zooi van de zolder (die nu in een slaapkamer staat) aan het uitzoeken, opruimen en op marktplaats aan het zetten. Er wordt zeer streng gekeken wat mag blijven. Voor alle solderende, kabelzoekende lezers: hou marktplaats maar in de gaten want er gaat veel weg.

Alles wat de eer heeft om te mogen blijven wordt netjes opgeruimd. Nou is er van deze hele wegdoe-opruimsessie 1 ding wat volgens hem echt op dit blog moet (want verregaande staat van opgeruimdheid EN lowbudget / recycle oplossing - hij is er zeer trots op ;-)).

Bijgaand de foto. Het gaat om de ladeverdeling die bestaat uit oude doosjes. De rest van de kamer heb ik maar even buiten de foto gelaten, want die is nog even een stuk minder geordend dan deze lade.Echte minimalisten zullen we wel nooit worden, maar ik ben erg blij dat een hoop ongebruikte spullen het huis gaan verlaten en als bonus krijgen we voor een deel ervan nog geld terug ook!
Beter kan toch niet?


Waait bij jullie ook wel eens een opruimvlaag door het huis?
En is dat bij jullie ook gebonden aan een bepaald seizoen of gebeurtenis?


6 opmerkingen:

 1. Soms wel, maar ik weet dan nooit zo goed waar het aan ligt. Helaas heeft Sander er nooit last van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi laatje! En die doosje passen ook nog precies! (dit soort reacties wil je man natuurlijk wel even lezen ;-)).
  Ik wou dat manlief hier zo opgeruimd was, maar dat zal ws wel nooit gebeuren. Ik ben hier degene die opruimt (en hoe) en daar is manlief niet altijd even blij mee. Alhoewel hij de ruimte die het oplevert wel weer waardeert!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Opgeruimd" moet natuurlijk zijn "opruimerig". Want opgeruimd, dat is ie juist altijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb 1,5 jaar geleden meegedaan aan een kastje per dag omdat ik toen voor mijn 2e heupoperatie stond. Daar pluk ik nog steeds de vruchten van. Heel gemakkelijk doe ik nog steeds 'maar' één kastje. Het volgende komt dan een andere keer. Zo doe ik over de keuken wel een dag of 5. Maar het blijft allemaal opgeruimd. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee, dat ziet er goed uit! Hoe krijg je het bij elkaar gevonden, al die doosjes, en dat het dan precies past!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Manlief heeft heel veel doosjes.... dat helpt wel

   Verwijderen