Pagina's

maandag 28 oktober 2013

Groentendip in de moestuin

We hebben vanaf juni grotendeels uit de minioestuin gegeten, maar nu is er echt even een dip in de aanlevering van groenten uit eigen tuin. Eigenlijk geeft alleen de snijbiet nog wat magere blaadjes.

Het oppervlak is net te klein om soepel over te gaan van zomer- op wintergroenten en dus staan de voorgekweekte wintergroenten pas een week in de volle grond, miezerig te wezen. En daar kunnen we dus voorlopig niets mee. Jammer hoor, want het scheelde behoorlijk in het boodschappenbudget!

Ik heb voorgezaaide andijvie, prei, sla en boontjes (een mens kan altijd hopen) in de volle grond gezet en aanvullend nog wat spinazie, sla en radijsjes gezaaid.

Als mijn katten nou even NIET meetuinieren, dan komt er misschien nog wel wat van die groenten.
Ach... en anders hebben we volgend jaar een nieuwe ronde met nieuwe kansen.


Hoe gaat het met jouw (mini) moestuin?

5 opmerkingen:

 1. Wij eten sinds juli aardappelen uit eigen moestuin en dat kunnen we (denk ik) tot eind april. In de diepvries volop kruiden, courgetteblokjes, zomerprei en sperciebonen. In de moestuin staat nog wat rode boerenkool en wat gewone boerenkool, een paar rijen andijvie, rode bieten en volop winterprei!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slecht, ik heb alleen nog maar prei in de volkstuin. Boerenkool heb ik niet gezaaid, ik moet het zo zorgvuldig afgazen/netten anders zijn de (hout)duiven en konijnen me voor. Alle bloembakken aan de schutting zijn 'einde oogsttijd' dus die zijn ook opgeruimd. Ik heb nog wel het ea aan kruiden in de tuin, kervel, munt en rozemarijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb nog winterprei, boerenkool, rode bietjes en wat worteltjes staan, kan je niet de boer op voor groenten ? geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap dat je nog zoveel hebt staan!
   Ik hou het in de gaten, maar hier in de buurt word vooral aardappels, uien, mais, voederbieten en zo verbouwd. Misschien is er ergens nog een veld met wortels, maar die worden volgens mij nog niet geoogst.

   Verwijderen
 4. Ik heb nog zo'n 250 díkke prei staan, zo'n 150 mooie boerenkool, nog zo'n 20 fatsoenlijke savooien-kolen, wat andijvie en sla. In de diepvries spekbonen en koolrabi. Dus ik kan grotendeels vooruit voorlopig

  BeantwoordenVerwijderen