Pagina's

zaterdag 26 oktober 2013

Creatieve ideeen bij verlies van inkomen

Laatst sprak ik met een vriendin over de punten waar de crisis ons raakt. Ons beider mannen zijn zelfstandigen en hebben duidelijk minder werk. De inkomsten van ons werk in loondienst zijn daarmee van (nog) groter belang geworden: daar worden de vaste lasten van betaald. De variabele uitgaven zijn bij ons beiden al flink terug geschroefd.

Zowel in haar als in mijn baan zijn er echter onzekerheden. De instelling waar zij voor werkt wordt overgenomen door de gemeente en het is niet duidelijk of iedereen zijn baan zal behouden. Ik heb wel een vast contract, maar werk in een sector waar fors bezuinigd wordt.

We vroegen onszelf hardop af of we ons ongerust moesten maken en spraken over de eventuele alternatieven qua inkomsten. Er is in onze regio altijd wel werk in de toeristische sector (in de zomer), daarna krijg je de appelpluk. Ook zouden we ons huis kunnen verhuren. Het gaat wel ver om tijdelijk je huis uit te moeten om inkomsten te vergaren, maar als het moet, dan moet het maar.
Een en ander werkt natuurlijk alleen als je gezond bent en blijft.

Hopelijk komt het echter niet zover.

Hebben jullie creatieve ideeen om in geval van nood inkomsten te vergaren?


18 opmerkingen:

 1. je huis uit en het verhuren? , dan moet je natuurlijk wel eigenaar zijn van je huis en alternatieve woonruimte voor je zelf en eventueel je gezin en ook moet je dan de mogelijkheid hebben om in je eigen omgeving te kunnen blijven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of het verhuren van één kamer aan een student, als je hier genoeg ruimte voor hebt en een beetje centraal woont! Genoeg 18-jarigen te vinden die het liefst eerst een jaartje in de kost wonen.

   Verwijderen
  2. moet je ook eigenaar van je woning zijn,als je huurt mag je niet onderverhuren

   Verwijderen
  3. Heb een kennis die een huis huurt en met toestemming van de verhuurder een kamer aan een student verhuurt. Het kan dus wel.

   Verwijderen
 2. Ik heb nu een aantal bijbanen: als examensurveillant, postbezorger en MP verkoper. En verder ben ik bezig met een eigen bedrijfje en klik ik op klikprogramma's. Omdat ik bij dat laatste ook op mijn privacybescherming wil letten, haal ik daar niet zoveel verdiensten uit. Mijn partner heeft een goed inkomen, maar zou dat wegvallen, dan houdt hij ook nog verdiensten uit een eigen bedrijfje over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik ben ook stembureaumedewerker, daar dacht ik vandaag pas aan toen ik post kreeg waarin ik gevraagd werd om volgend jaar weer te komen werken. In onze woonplaats worden stembureaumedewerkers best aardig betaald, in andere plaatsen is het puur vrijwilligerswerk.
   Een kamer verhuren aan studenten zou ook nog kunnen, we wonen in een stad met 2 universiteiten en 2 hogescholen. Maar liever niet. Vooral manlief (komt uit een heel groot gezin, wat hij helemaal niet prettig vond) is erg gesteld op zijn privacy.

   Verwijderen
 3. Deze zomer stonden we op een camping in een toeristisch gebied van Nederland. Op de camping stonden mensen die uit het dorp kwamen, ze hadden een seizoenplaats en woonden de hele zomer in een caravan en 2 tenten, de kinderen gingen gewoon naar hun eigen school. Het huis was verhuurd. Tussen door gingen ze soms naar huis om de was te doen en natuurlijk als er gewisseld werd van gasten. Ik vond het een reuze idee . Het vergt enige planning ,je moet er natuurlijk zeker van zijn dat je huis voldoende verhuurd is, maar een tweedehands caravan hoeft niet een kapitaal te kosten. Dan krijg je nog wel de kosten van de camping of misschien bij een boer , maar het zal erg afhangen van de plaats waar je woont.Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn buurman zit in een dergelijke situatie dat hij een gedeelte van zijn huis moet verhuren. Hij heeft een student en een vriend bij hem inwonen die de kosten gedeeltelijk betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik heb al eens gekeken voor studenten die een kamer zouden willen huren, voor het geval dat. Nu nog niet nodig, gelukkig, maar voor ons een prima mogelijkheid als de nood aan de man zou komen. We wonen mooi centraal bij (hoge)scholen in de buurt, dus dat zou vast goed komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. als je in een touristisch gebied zit is" vrienden op de fiets" niet wat voor je?
  is nog leuk ook

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je in een toeristisch gebied zit zou je misschien je tuin (als je die heb) kunnen verhuren voor tenten? - misschien aanbieden om een stukje af te staan voor een moestuin of er zelf een beginnen?
  Misschien kun je een mensen onderdak bieden die op de fiets zijn met ontbijt?
  Een honden uitlaat service?
  Je zelf aanbieden als dieren-oppas in de vakantie tijd?
  Noem maar wat op hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De manlief zou weer kunnen gaan poedercoaten, maakt ijzer duurzamer en roestvrij dus wel een investering om te laten doen voor bijv. auto-onderdelen.... ik zou e-books kunnen gaan schrijven die je tegen betaling kan downloaden, opruimcoach worden ;), mensen helpen met schulden aangezien ik nog wel t eea weet over vroegah toen ik bij de deurwaarder werkte, ik zou het tuinhuis kunnen verhuren of bij heel erge nood, de zolderverdieping, op kindjes passen, oudere mensen helpen met hun tuin op orde houden of boodschappen doen, honden uitlaten, huizen poetsen (goeie betrouwbare huishoudelijke hulp is nog lastig aan te komen), moestuinieradvies geven inclusief zaden voor de beginnende tuinier, op huizen passen en je eigen huis verhuren, gewoon de hele rotzooi wegdoen en in je tentipi gaan wonen (oh, heb ik daar een mooi verhaal over gelezen ;), kerstkoekjes gaan bakken en verkopen, handige marktplaats verkoper worden, oude meubels op gaan knappen en verkopen aan onhandige brocante-vrouwtjes, kleiner gaan wonen als dat kan, nog meer spullen verkopen of had ik dat al gezegd nou ja hoe meer hoe beter, koken voor hoeheetdiesiteookweer... spaarmoeder doet dat...., oud ijzer in gaan zamelen, haren leren knippen, couchsurfing host worden dat betaalt niet maar je krijgt vaak wel wat terug en in elk geval is het gezellig :), nog meer moestuin maken, gemeenteraadslid worden, bij een winkel of een boer gaan helpen in ruil voor eten ofzo, jezelf verhuren als gids voor de omgeving (daar is ook een site van.. waarvan de naam me ook ontschoten is).... oh, ik vind het altijd leuk om dingen te verzinnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je kunt ook nog mysteryshopper worden, als dat je aanspreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. je aanmelden als medewerker voor een tupperwareparty of oriflameparty oid

  BeantwoordenVerwijderen
 11. in ons tuinhuis wonen en ons huis verhuren, hondenuitlaatservice beginnen, een was en strijkwasservice beginnen, maaltijden verkopen, home-made, eigenlijk best wel veel ideen, succes en geniet , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik ben lid van allerlei sites waar je je kunt inschrijven om producten gratis uit te testen en kijk ook op sites waar je gratis monstertjes kunt aanvragen, dat levert natuurlijk geen grote bedragen op ,maar ook kleine bedragen zijn meegenomen als je niet veel verdient, zo poets ik al bijna een half jaar gratis mijn tanden, mag ik een olaz product testen en in het verleden al eens gratis kattenvoer, wasmiddel, drankjes en chips getest en dit is maar een kleine greep uit wat ik allemaal gratis gekregen heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. voordat ik ideeen ging verzinnen om geld te verdienen ben ik eerst eens ideeen gaan verzinnen om zuiniger te leven en zo geld te besparen, als eerste ben ik gaan kijken wat ik 2e hands kon kopen i.p.v. nieuw, bijvoorbeeld kleren voor mijn werk, ik werk n de schoonmaak en alhoewel ik het belangrijk vind om er netjes uit te zien wil ik aan die kleren niet veel geld uitgeven, verder ben ik gaan kijken wat ik kon repareren i.p.v. kopen, verder ben ik gaan kijken wat ik zelf goedkoper kon maken bij voorbeeld doekje voor mijn stoomreiniger ,die zijn behoorlijk duur en i.p.v. die te kopen ,maak ik ze van oude handdoeken, verder ben ik in mijn mini achtertuintje begonnen met zelf groente en kruiden te verbouwen, verder heb ik kritisch naar mijn verzekeringen gekeken en naar mijn mobiele abonnement.ook hergebruik is iets waarmee je flink kunt besparen, zo maakte ik van oud verpakkingsmateriaal wat op mijn werk weggegooid werd, tocht gordijnen voor mijn deuren en trapgat, van wijnkistjes die werden weggegooid maakte ik voorraadkastjes en plankjes voor in mijn kelderkast, ook liet ik mensen in mijn omgeving weten waarnaar ik op zoek was, zo kocht ik daardoor een mooi ander bed voor mijn dochter ,compleet met matras voor 60 euro van kennissen en kreeg ik van een ander een zo goed als nieuw dekbed, op deze manier heb ik de afgelopen 2 jaar meer kunnen doen met mijn inkomen dan de jaren daarvoor

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik ben een paar jaar geleden begonnen met geld te besparen i.p.v. meer geld te verdienen, door veel meer 2e hands te kopen, te kijken of ik dingen kon recyclen, zo maakte ik van verpakkings materiaal van mijn werk wat weggegooid werd tochtgordijnen, van wijn kistjes maakte ik planken en kastjes voor in mijn voorraadkast, gebruikte ik bubbeltjesplasic om mijn ramen die nog van enkelglas waren te isoleren, nam ik een goedkoper abonnement voor mijn mobieltje, keek ik waar ik kon bezuinigen in mijn verzekeringen, en gaf ik aan in mijn omgeving dat ik op zoek was naar bepaalde spullen waardoor ik o.a. een bed met een bijna nieuw matras kon kopen van een kennis voor maar 60 euro en kreeg ik van een buurvrouw een gratis dekbed wat zij niet meer nodig had en ik ben begonnen met het zelf verbouwen van wat groentes ,aardappelen en kruiden in bakken achter op mijn plaatsje,ook maakte ik veel meer dingen zelf zoals pasta saus e.d, hierdoor kon ik veel meer doen van mijn salaris dan dat ik vroeger kon

  BeantwoordenVerwijderen