Pagina's

woensdag 2 oktober 2013

20 kilo peren

Een belangrijk ding wat ik geleerd heb in consuminderland is: zeg nooit nee tegen extra voedselvoorraden!

Mocht je het zelf niet op krijgen, dan is er altijd wel iemand om mee te delen en dat vergroot weer de kans op nog meer eetbare kadootjes.

Een vriend sms-te gisteren dat hij een tasje peren langs had gebracht en dat hij er nog wel meer wilde brengen omdat hij er nog plenty had. Of ik er nog meer wilde? Nou.... graag! Dus staat er nu fijn zo'n 20 kilo peren in de garage.

Een groot deel daarvan gaan we zelf op eten. Ik ben dol op peren en als je ze koel bewaard, dan blijven ze best even goed. Dan gaat er nog een flinke tas mee naar mijn werk.

De crisis laat zich namelijk flink gelden onder de mensen waar ik mee werk. Mensen zakken van een andersoortige uitkering af naar bijstand en dat is gewoon geen vetpot. Wat extra fruit of groenten is dan mooi meegenomen.


Merken jullie de crisis dichtbij?

4 opmerkingen:

 1. Ja, ik merk het ook wel... Veel mensen die werkeloos raken en echt geen idee hebben hoe ze rond moeten komen van minder geld. Soms ook wel omdat het ze ook altijd voor de wind is gegaan en ze altijd konden kopen wat ze maar wilden...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig nog niet. Twee oudere werklozen ,die ik ken hebben zelfs weer een baan gevonden. Dat is geluk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik merk het in het internationale bedrijf waar ik werk. Door de crisis/bezuinigingen worden mensen ontslagen, dat is nog te begrijpen. Maar de mensen die bij ons ontslagen worden, zijn vaak 'expats'. Die hebben een huis, auto, laptop en telefoon 'van de zaak' en moeten dus àlles na een paar maanden inleveren. Vaak gaan ook de kinderen naar de internationale school, betaald door mijn werkgever. Als mijn ex-collega dus geen nieuwe baan vindt, moeten die kinderen van school veranderen (de werkgever vordert het betaalde schoolgeld terug voor de periode na het ontslag...). Ik ken er nu 5 zo, en dat hakt er bij die mensen flink in.

  Ze beginnen natuurlijk met een enorm bevoorrechte positie, maar ze vallen dan ook hard als ze ontslagen worden.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, nu al 3 collega's met een werkeloze man, en dat op een klein team (10 personen) dat is veel, en allemaal ontslagen door de crisis, en allemaal hadden ze altijd een baan gehad (40 en 50 ers)
  Ik begin er wel wat bang van te worden, in ons eigen team is er nu 1 contract niet verlengd, ik vind het zo triest voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen