Pagina's

maandag 2 september 2013

Spullen met sentiment

Manlief gaat binnenkort (nu toch echt) de zolder isoleren en dus moet die zolder leeg. Dat is op zich iets wat manlief gaat doen, alleen hou ik graag een beetje een vinger in de pap zodat de spullenverplaatsing geen ontzettende zooi oplevert in meerdere kamers.

Dus dook ik dit weekeinde het cv-hok in om de daar aanwezige spullen kritisch te bekijken. Een aantal dingen heb ik gelijk op marktplaats / zeelandnet gezet. En zoals elke keer dat ik aan het opruimen sla, stond ik met twee wandkleden in mijn handen. Het zijn twee grote lappen van handgeweven stof, die ik ooit in mijn rugzak heb meegenomen van een reis door Senegal.

Ik ben gewoonlijk niet zo'n souvenier koopster, maar op die reis was ik geintrigeerd geraakt door de handgeweven en -geverfde stoffen. Het lukte me tijdens het reizen niet om mooie stof te kopen, maar in de week voorde terugreis vond ik in Dakar toevallig een winkel waar ze allemaal verschillende lappen stof verkochten. Als ik naar de stof kijk, dan weet ik nog hoe ik daar stond, met al die door de verkoper aangesleepte lappen. Overal lagen lappen stof. Ik ben daar uren binnen geweest, helemaal opgetogen over al dat moois. Ik kocht er uiteindelijk 5 lappen stof, wat meer was dan ik aan bagage bij had.

1 lap werd een jurkje, wat ik nog steeds heb en graag draag, 2 lappen gaf ik weg en 2 lappen vermaakte ik tot wandkleden, die nu al zeker 10 jaar in de kast liggen.

Vandaag hebben we een knoop doorgehakt. Het ene wandkleed is opgehangen aan de muur. Het andere kleed kan misschien wel weg. Of misschien toch niet. Ik weet het niet.. ;-)

Ik ben in ieder geval erg blij met mijn stukje Afrika in de woonkamer en met mijn lieve man die mij overhaalde het kleed niet weg te doen, of in de kast te laten, maar die het gelijk ophing op een mooie plek.


7 opmerkingen:

 1. Kun je van die overgebleven lap niet iets moois maken? Voor jezelf of een ander? Een tas bijvoorbeeld. Of meerdere tassen :-) Of een grand foulard of stoelhoes. Of een stola. Of kussens. of....of...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja.... weet je, dat is leuk als je het leuk vind om te naaien. Ik ben er niet goed in en dan zou dit zo'n eeuwig liggend project zijn (nog eentje...).

   Soms mag iets moois ook gewoon naar iemand anders die er blij mee is.

   Verwijderen
 2. Ik zie je zo maar staan daar tussen al die mooie stoffen in Afrika... Nog maar pas zag ik een programma op de tv waarin het over die Afrikaanse stoffen ging en over de kleermaaksters die er mooie jurken van maakten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe je een foto?! Ik ben heel benieuwd naar dat wandkleed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. misschien mooie kussenhoezen? Als ze niet zoveel ruimte in beslag nemen bewaar je het toch gewoon? sommige dingen kan je gewoon niet weggooien ook al liggen ze op zolder..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kleed is inmiddels verkocht voor een klein prijsje aan een mevrouw die er erg blij mee was. Eerlijk gezegd lucht het op. Sommige dingen moet je niet wegdoen, sommige dingen zijn moeilijk om weg te doen, maar bezorgen tegelijkertijd een schuldgevoel / onprettig gevoel omdat je ze ongebruikt in de kast hebt liggen.

   Het ene kleed bhoorde tot het laatste. Het andere kleed blijft vooralsnog en heeft een heel mooi plekje aan de muur gekregen.

   Verwijderen
 5. ja daar heb je ook wel gelijk in, maar wel fijn gevoel dat het naar iemand gaat die er net als jij blij mee is, gaat het tenslotte naar een goed huis ;)

  BeantwoordenVerwijderen