Pagina's

zondag 1 september 2013

Een wandeling levert altijd wat op

Wij wandelden vandaag langs de Oosterschelde en keken naar resultaten van de dijkwerkzaamheden (veel werk met een wat onduidelijk doel: de nieuwe stenen zijn net 10 cm hoger dan de oude stenen, die op het oog nog helemaal goed zijn ) en liepen langs de inlagen weer terug.

We zagen ganzen overvliegen, bewonderden de voor vogels aangelegde eilandjes in de plas en stuitten op bergen en bergen bramen.

Jammer genoeg had ik maar 2 bakjes bij me. Die zijn wel goed gevuld mee terug gegaan en het geheel zit nu samen met een vorige oogst in een kom om het sap eraan te onttrekken. Daar ga ik dan morgen of dinsdag weer siroop van maken volgens de koude methode.

Al met al een prettige wandeling met voldoende beweging voor ons gestel en fijn frisse lucht en indrukken opgedaan met bramen als kadootje mee naar huis.


Hopelijk was jullie zondag net zo fijn!

7 opmerkingen:

 1. Welk recept gebruik je voor het maken van siroop?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het volgende recept: http://genietenvaneten.blogspot.nl/2012/08/zelf-bramen-siroop-maken-volgens-de.html

   Verwijderen
  2. Dank je, ik ga het zeker proberen!!

   Verwijderen
 2. Zeker weten! Hier ook veel bramen gegeten gister; geplukt op de camping bij mijn schoonouders :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zeg! Ik lees overal al van mensen dat ze zoveel bramen tegenkomen! Ik heb ze helaas nog niet gezien, maar ik loop ook niet zoveel. Ik denk wel dat ik straks eens in de tuin ga grazen, want volgens mij begint de hazelaar z'n nootjes naar beneden te mikken. Kijken of dat ook al 'rijpe' zijn, of dat dit een soort voorschot is op wat nog gaat komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bij mij in de straat en bij moeders zitten ze ook. Heb weken terug een poging gewaagd er wat te plukken,maar schijterig als ik ben liep ik gelijk weer weg toen ik in de buurt mensen zag lopen...hahaha!maar dat handje dat ik heb kunnen plukken was best lekker :D

  BeantwoordenVerwijderen