Pagina's

zaterdag 7 september 2013

Besparend koken

Ik zit even met mijn hoofd in de recepten en dus staat er vandaag een heerlijk recept voor Griekse bietensalade op mijn andere blogje. Zonder gesjoemeld vlees - het gerecht is zelfs veganistisch mocht daar behoefte aan zijn.

Aanvullend maakte ik een (ook veganistische) knoflooksaus met amandelen en een vegetarische hartige courgettetaart met feta en belegen kaas. Alles viel schandalig goed uit.

De bietjes waren een gift van een courgette-ontvanger. De courgettes zijn nog steeds overvloedig aanwezig uit eigen tuin. We eten er gemiddeld 1 per dag en dan geven we er ook nog weg en toch liggen er altijd nog minstens 3 in de koelkast. Het is nog net niet benauwend... ;-)

Ondertussen rijpen de tomaatjes ook - ik pluk er ongeveer 4 per dag, mag de snijbiet eigenlijk ook wel bijgesneden worden, geven de boontjes nog steeds en is de mais bijna rijp (oke... 3 kolven dan).

Ik was de afgelopen week 11 euro zoveel kwijt aan boodschappen. Dat gaat mooi zo! 
Zo'n minimoestuin vraagt wat werk, maar is ook echt wel een goede besparing.


3 opmerkingen:

 1. Ik ben heel erg benieuwd naar dat recept van hartige courgettetaart met feta en belegen kaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben de laatste weken ook al heel veel courgettes, tomaten en boontjes gegeten, klaargemaakt volgens verschillende recepten en er zitten al massa's groenten in de diepvriezers....Ondanks dat onze diepvriezers zo goed als vol zitten, we al veel groenten uit eigen tuin gegeten hebben en ik al heel veel links en rechts heb uitgedeeld, staat onze garage vol met kartonnen groentenbakjes met minstens nog een 25- tal courgettes en zeker nog 15 kg tomaten. De planten van de trostomaten hangen nog vol met tomaten die nog niet verder moeten rijpen. Ik pluk, pluk en blijf plukken maar onze groententuin is een echte spaarpot....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. courgettes moet je niet in de koelkast bewaren dan krijg je 'lage temperatuur' bederf.
  Ik leg de courgettes op een 'koele' donkere plaats. (hoek van het aanrecht of in de trapkast op de stenen vloer)
  Heb je het recept voor de courgette hartige taart? Ik heb ook een overschot aan courgettes....

  BeantwoordenVerwijderen