Pagina's

woensdag 4 september 2013

Alles is er al

Zoals jullie weten ben ik aan het opruimen en beslissingen aan het nemen over spullen: gebruiken of wegdoen. Middenin dat proces kreeg ik opeens een fantastisch idee voor de woonkamer. Ik sleepte ons mooie ikeakleed (klinkt niet mooi, maar dat is ie echt wel) naar beneden en legde hem in de zithoek. Manlief verplaatste een kast, hing een schilderij op en ook ons achtergebleven Afrikaanse kleed kreeg een plekje aan de muur. En opeens is de woonkamer 10 keer zo gezellig!

Gewoon met de spullen die we al hadden. Nu alleen nog een 'nieuwe' bank en stoel (en een houtkachel ;-)) en dan is het daar helemaal af. Fijn!

Overigens vind ik het altijd weer verbazingwekkend hoe je dan opeens weet hoe het beter kan, terwijl alle spullen er al lang waren.

Herkenbaar?

7 opmerkingen:

 1. Herkenbaar, soms zijn de dingen die je al hebt, alles wat je nodig hebt om een thuis te maken. Wees tevreden met wat je hebt en de mogelijkheden openbaren zich vanzelf, door u maar weer eens bewezen ;)

  Geniet er van, enne veel plezier met alles inrichten

  Veel Liefs,
  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat heb ik ook wel eens... Soms helpt het al om even met een frisse blik ergens naar te kijken en krijg opeens zo'n aha-moment :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja hoor, alleen heb ik al niet veel spullen, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, alleen het gevaar hiervan is, dat je weer teveel wilt bewaren, omdat "je weet maar nooit" . Met gevolg dat de hooizolder nog steeds mutjevol staat/ligt/hangt etc. etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan een link gevolg zijn, hoewel wij steeds minder spullen bewren voor 'je weet maar nooit' omdat je die als het moment daar is ook gewoon (tweedehands) kunt kopen.Wij komen wel heel lastig af van spullen met een emotionele waarde: een schilderijtje van een oom, tafelkleden, tafeltjes enz... )

   Verwijderen
 5. ja, heel herkenbaar. En ook hardstikke leuk als je dan een heel 'nieuwe' kamer kan maken met 'oude' spulletjes. Dan kun je toch extra trots zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja, heel herkenbaar. En ook hardstikke leuk als je dan een heel 'nieuwe' kamer kan maken met 'oude' spulletjes. Dan kun je toch extra trots zijn!

  BeantwoordenVerwijderen