Pagina's

dinsdag 20 augustus 2013

leuke link voor koken met een budget

Op internet vond ik bij toeval een leuke website met een wekelijks budgetmenu, waar je je op kunt aboneren. De aanbiedingen in de supermarkten worden 2 keer per week verwerkt in de menu's. Voor een bedrag tussen de 0,75 en 3 euro per persoon zou je een avondmaaltijd op tafel moeten kunnen zetten.

Ik heb me net opgegeven voor de wekelijkse mail en zag in de archieven dat er een leuke mix aan vis- vlees- en vegetarische gerechten op de site stond. Leuk hoe consuminderen en hobby dan samenkomen.

Kijk zelf vooral ook eens bij: robsbudgetmenus 

Zelf zijn we op dit moment wild aan het experimentern met ui- en courgetterecepten. We hebben nog zo'n 6 kg uien over, die zacht dreigen te worden en de courgetteplanten geven gemiddeld 1 courgette per dag. De uientaart van gisteren was zeer goed geslaagd (recept staat op mijn eetblog). Het recept voor 'de lekkerste courgettesoep' viel wat tegen. Mijn eigen recept voor courgettesoep is toch echt lekkerder, dus daar wijken we maar even niet meer vanaf. 

3 opmerkingen:

 1. Oei, tegen zoveel courgette kun je haast niet op eten ;)

  Ik had een lekkere quiche gemaakt met courgette vanderweek. Misschien is zoiets nog een idee? Quiche kan je ook goed tussen de middag eten en volgens mij kan je het ook invriezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van de courgette kun je chutney maken en je kunt het inmaken in zoetzuur Ook maak ik er een pasta-courgette salade van. Recepten staan op mijn blog.
  Vandaag plaats ik nog een courgette (hartige) taart.
  Gevuld met gehakt zijn ze ook lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die pasta courgette salade klinkt erg lekker.
   Goed om te onthouden: de courgettes zijn nog lang niet uitgebloeid!

   Verwijderen