Pagina's

woensdag 14 augustus 2013

Klaar voor de start....?

Eigenlijk dus nog niet helemaal, maar de vakantie is nu toch wel echt voorbij. Ik doe nog een poging om het vakantiegevoel vast te houden door soms na mijn werk nog even heerlijk in het Veerse meer te duiken, maar de vakantie zelf is echt afgelopen.

De vakantiekinderen zijn naar huis, het huishouden roept, het onkruid tiert welig (net zoals de mini-moestuin gelukkig) en op het werk is het gelijk weer superdruk. Manlief heeft een of andere nare verkoudheid en hangt lamlendig op de bank dus koken en het huishouden liggen ook even bij mij (hoewel hij nu gelukkig aan het opknappen is).

Een mooi moment om het bloggen weer op te pakken, als mooie tegenhanger voor de dagelijkse riedel aan moet- dingen.

Van sommigen van jullie lees ik wat vakantieverhalen, al dan niet met prachtige foto's en wordt er hier en daar al gesproken over eerste schooldagen.

Zitten je alweer in het ritme? Of kom je net als ik piepend en krakend weer op gang?

Ben je klaar om de draad van alledag en daarmee het consuminderen weer op te pakken?
Of was je daar ook in de vakantie nog volop mee bezig.
Ik ben benieuwd.
7 opmerkingen:

 1. Hier is de school weer sinds afgelopen maandag begonnen. Ja wij zitten weer in het ritme, alhoewel onze zoon pas maandag begint.
  Wij hebben best een ruim vakantiebudget en daar zijn wij binnen gebleven. Dus toch wel bezig geweest met het consuminderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed zeg om niet alleen een vakantiebudget te hebben, maar daar ook binnen te blijven. Dat is een fijne start van de nazomer.

   Verwijderen
 2. weer volop aan het werk en zelfs in de vacantie kunnen consuminderen door m'n vacantieboodschapjes met zegelboekjes gedaan, nu spaar ik weer verder voor de dure maand december, ik had 4 boekjes gespaard dat is toch 104,00 euro, leuk he? zelf m'n groenten in de tuin en de oogst ook kunnen invriezen, winterwortel en prei staan alweer in de grond te groeien, ook snijbiet en rode biet, kippen leggen ook nog elke dag een vers eitje, heerlijk leven zo toch he? , geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Flinke oogst als je ook groenten in kon vriezen!
   Hier is een deel van de wintergroenten gezaaid. Dit weekeinde maar eens kijken wat er nog meer gezaaid moet worden.

   Verwijderen
  2. En ja dat is heerlijk leven zo!

   Verwijderen
 3. maandag weer aan het werk, daar zie ik wel tegenop na 4 weken vakantie, gelukkig ga ik nog even op AT basis aan de slag aangezien ik in het begin van het jaar ruim 2 maanden door een burn out thuis gezeten heb, deze vakantie thuis doorgebracht met het aanpakken van klusjes die door de aanloop naar de burnout en de burnout zelf waren blijven liggen, dat kostte wel een flink aantal euro
  's maar die waren speciaal voor dit doel gespaard.verder door het thuis blijven niet veel uitgegeven. wel flink ingeteerd op de voorraad etenswaren die nodig opgemaakt moesten worden en ga wel weer een nieuwe voorraad aanleggen ,maar veel minder groot. ik ga nu uit van het principe 1 in gebruik 2 op voorraad en koop alleen groot in bij aanbiedingen van houdbare zaken zoals wasmiddel, tandpasta en wc papier e.d.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben lichtelijk jaloers op je 4 weken vakantie ;-)

  Wat goed van je dat je allemaal achterstallige klusjes hebt gedaan. Hopelijk ook met genieten tussendoor.

  BeantwoordenVerwijderen