Pagina's

vrijdag 23 augustus 2013

Gul zijn met overschotten

Soms lijkt mijn werkplek net een voedselbank. Mijn collega nam pruimen mee, ik had een courgette en uien te geef en een binnenvallende collega verblijde ons met sperzieboontjes.

Goed he?! Zo komen we de crisis wel door... ;-)


6 opmerkingen:

 1. Leuk zeg!!! Hier wisselen we wel eens wat uit met de buren, ook plantjes, dus dat is helemaal mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig zeg! En nog biologisch ook waarschijnlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yep, niemand spuit. Is ook vaak niet nodig bij een moestuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier bij ons in de straat is het heel normaal om overschotten te delen. Ik had dit jaar een giga opbrengst van doperwten en sperciebonen en ik heb de buren en wat verderop 3 grote emmers vol doperwten gegeven. sperciebonen hetzelfde verhaal. Wat heel leuk was er kwamen 4 oudere vrouwen helpen om alles te doppen en af te halen dus ik had op 1 dag alles in de vriezer. Gisteren riep m,n buurvrouw mij, dat ik moest komen tomaten plukken, resultaat een emmer vol rijpe tomaten om in te maken. Vandaag weer een andere met een emmer pruimen. Zo helpen we elkaar genoeg voor de winter in te maken.Wat nog leuker is als de moestuin ingezaaid moet worden helpen we ook en het resultaat is dat met een paar uur je hele moestuin ingezaaid is

  BeantwoordenVerwijderen
 5. helaas woon ik in een wijk met over het algemeen jonge werkende stellen en die lijken niet geinteresseerd te zijn in zelf groentes telen,of omdat ze er de tijd er niet voor hebben of omdat ze het maar onzin vinden, grappige is wel dat als ze mijn mini groente tuintje zien met een paar kruiden, tomaten en aardappelen, meer kan niet wegens plaatsgebrek, ze allemaal wel zeggen goh wat leuk.ik lijk trouwens ook op mijn werk te verkeren in kringen waar men toch liever gewoon naar de supermarkt gaat voor boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen