Pagina's

zondag 7 juli 2013

Leuke site voor de (mini) moestuin

Zoals jullie weten hebben wij een klein moestuintje van 2-3 m2. Dit levert al met al de afgelopen weken de helft van onze groentenvoorraad. En dat merken we in het huishoudbudget! Waar de maand in de winter soms net iets te lang duurt hadden we deze maand bijna 100 euro over. 100 euro! Inmiddels heb ik 80 euro alweer uitgegeven aan biologische bulkaankopen (5 kg havermout, 5 kg amandelen en 5 kg risotto). Het overige geld (of niet alles, maar wel wat) wil ik besteden aan het verlengen van onze oogstperiode.

Bij mijn speurtocht naar de mogelijkheden om ook in de herfst een goede oogste uit onze minimoestuin te halen liep ik tegen de site van plantaardig aan. Waar men toevallig ook net bezig is om de mogelijkheden van de vierkante meter moestuin uit te testen. 

Ik vond er ook een leuk lijstje van groenten die je in juli en augustus nog kunt zaaien om tot laat in het najaar profijt te hebben van je (mini) moestuin.

Ondertussen heb ik al een lijstje opgesteld van zaden die nog aangeschaft moeten worden.

Groenten die ik de komende weken wil zaaien zijn: sla, andijvie, prei, wortelen, bietjes, bloemkool, broccoli, boerenkool en stokbonen / stamslabonen.

Tja... en eigenlijk moet er binnen nog gewit en geschilderd worden, maar met dit weer heb ik nou niet zo'n zin om binnen aan de slag te gaan...

6 opmerkingen:

 1. Dat lijstje, daar kan 'k wat mee. Dank voor je zoekwerk ;),
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor prei lijkt het me erg laat, om tenminste nog een fatsoenlijke prei te krijgen. Ik heb de eerste 110 planten al zo'n 4 weken in de grond staan en vorige week nog 140 planten erbij gekocht. Koolrabi kun je volgens mij ook nog vollop zaaien. Ik vraag me alleen af of deze groente goed in te vriezen is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens het zakje had de prei er inderdaad eind juni uiterlijk ingemoeten, maar ik gok erop dat een weekje (of 2 ) meer of minder niet uitmaakt.

   We gaan het zien :-)

   Verwijderen
 3. Ik was net op zoek naar groente die je in de winter kunt oogsten dus bedankt!

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/07/08/moestuin-maandag-9

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de linkjes, hier wil ik ook nog één en ander zaaien voor het najaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Graag gedaan! Hier zijn de zaden inmiddels binnen. Plan is om dit weekeinde alvast een en ander te zaaien.

  BeantwoordenVerwijderen