Pagina's

maandag 1 juli 2013

Koekenpannen, klusjes en zon

Ons nieuwe pannetje
Had ik zaterdagavond onze nieuwe koekenpan al ingebrand, gisteren hebben we hem voor het eerst gebruikt. En wat een pan zeg! Het inbranden heeft de pan super glad gemaakt. Het bakken van eitjes ging zowat nog beter dan in een ant-aanbakpan en dan moet dat pannetje met de tijd nog beter gaan bakken... Ik ben zeer benieuwd! Op dit moment vraag ik me even af of we niet gewoon gehersenspoeld zijn met die aanbakpannen, waar je niet zonder zou kunnen. Wordt vervolgd.


Parasol helemaal zelf gerepareerd
Ik voelde me verder dit weekeinde een echte consuminderaar met mijn biebboek in de tuin en alle consuminderklusjes die ik deed. Zo repareerde ik tijdens een leespauze even de parasol die was losgescheurd van de kap. Iets waar ik al heel de winter tegenaan hikte, maar wat een fluitje van een cent bleek te zijn. Met die reparatie is het ding weer helemaal goed. Als we er nou bij de volgende storm wel aan denken om hem binnen te halen, dan kan hij nog jaren mee. Fijn plekje voor de nieuwe poorten
Verder plamuurde en schuurde  ik wat kleine beschadigingen in het houtwerk van de schuur weg en voorzag ik het schuurraam van een extra laagje verf.

Tegelijkertijd heb ik met al die gedane klusjes toch het gevoel dat ik een lummeldagje had.

Wat zo'n zonnetje al niet vermag!

Het enige jammere is dat ik een (gepuntlast) handvat van een pannetje aftrok. Hebben jullie enig idee waar ik dat betaalbaar zou kunnen laten repareren? 

6 opmerkingen:

 1. Als je een pan van sola hebt, heb je levenslang garantie en wordt ie kosteloos gerepareerd. alleen verzendkosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je voor de tip! Ik heb gelijk even gekeken en het is een Barazzoni. Even gegoogled op dat merk + garantie, maar dat leverde niets op. Ik ga er vanuit dat er dan geen garantie op zit.

  Ach ja... het pannetje is ook al 22 jaar oud. Ik vind hem alleen nog steeds heel mooi en met de rest van de pan is niets mis, dus ik zou 'm graag laten repareren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zeg dat je de parasol hebt gerepareerd. Ik vind hem erg leuk, met die vrolijke kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook al jaren zo'n pannetje. Het enige kleine minpuntje is dat bij lang bakken(b.v. pannenkoeken) de steel zo heet wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als er een garage, installatiebedrijf of mechanisatiebedrijf bij je in de buurt is en ze hebben daar een puntlasapparaat willen ze dat vast wel voor je doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Tecla, ik ga vrijdag eens een rondje bellen!
   Hm... of zou ik meer kans maken als ik gewoon gelijk bij zo'n bedrijf langs ga met mijn pannetje...?

   Verwijderen