Pagina's

maandag 8 juli 2013

Zelf stucen en schilderen

Een kort berichtje vandaag want we zijn even druk met klussen. Manlief heeft het gruwelijke granol aan 1 kant helemaal glad gestuct. Fluweelglad is het en NIET geel... Een enorme vooruitgang.

Ik werkte, wiedde wat en spitte alvast een aantal pollen vrouwenmantel uit de voortuin. Wat een akelig woekerspul is dat zeg! Gaat er allemaal uit, hoewel mogelijk niet op heel korte termijn. Wel wordt er ruimte gemaakt voor het plaatsen van een ladder, zodat iemand anders kan schilderen.

Verder schuurde ik 1 radiator in de woonkamer glad. Dan kan die binnenkort ook in de lak. Die radiator is nu trouwens grijsblauw (ja echt! ) . Ik vraag me al tijden af wie er in vredesnaam zijn granol knalgeel schildert, in combinatie met grijsblauwe deuren en radiatoren en dan met bordeaurood houtwerk.

Of welke gekken zo'n huis met kakafonische kleurencombinatie kopen hahahahaha!

Alles wordt geleidelijk aan in ieder geval glad en wit of cremekleurig. Het kost alleen even wat moeite. Gelukkig kunnen we veel zelf. Maar ook dan lopen dergelijke klussen al snel in de papieren. 500 Euro zijn we zo kwijt voor een gestucte woonkamer met dichtgetimmerde koof, materiaal voor een nieuwe vensterbank, tegels voor op de plek van de schouw enzovoorts enzovoorts.

Hoe doen al die mensen dat toch die dergelijke dingen niet zelf kunnen? Zijn dergelijke acties dan nog veel duurder? Of schieten wij gewoon ook een beetje door in hoe we het hebben willen...?

Ach tja... Tot nu toe is elke klus wel echt een megaverbetering.

Ik moet alleen manlief wat afremmen geloof ik... waar hij eerst niet in beweging kwam heeft hij het nu over een zwembad.....

7 opmerkingen:

 1. Een zwembad, met dit weer geen gek idee, wil ie van de winter dan een ijsbaan ;), voor de broodnodige beweging?
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha volgens mij is de beweging gewoon een smoes.

   Verwijderen
 2. Mijn man heeft een eenmansklusbedrijf dus hij doet alles zelf :)
  Nadeel hiervan is dat hij liever geen "hulp" van mij wil en hij thuis natuurlijk niet altijd zin heeft om te klussen als hij dat de hele week al bij kanten gedaan heeft.

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/07/09/sleutelbos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat herken ik wel hoor. Manlief werkt deels ook met zijn handen en de enige periode dat er hier echt geklust wordt is tijdens de zomerstop.

   Handig, zo'n handige man!

   Verwijderen
 3. Mooi dat jullie het zelf kunnen! Veel van dat soort dingen kunnen wij niet zelf en die moeten we laten doen. Dat is dan inderdaad flink sparen en zoeken naar een goede deal. En eerlijk is eerlijk; we hebben er ook wel eens iemand bij gehad die naast z'n werk op de zaterdag nog wat bij kluste. Dat scheelt toch en als je veel flinke oppervlakken hebt, dan tikt dat wel aan.

  Wij zijn nu inmiddels ruim 4 jaar en tienduizenden euro's verder, maar de lijst met dingen die nog moeten gebeuren wordt steeds kleiner en we hebben steeds vaker dat we dingen kunnen doen omdat we ze mooi/fijn vinden, in plaats van omdat het moet omdat de boel anders instort. En al met al vind ik eigenlijk dat we het nog best snel doen, als je bekijkt hoe groot alles hier is en hoe snel de kosten dan oplopen en we overal dus eerst voor sparen, voor we het (laten) doen!

  En een zwembad; lekker!!! Wel veel werk, de mensen voor ons hadden er eentje (ja, hier dus in de tuin), maar hebben hem weggehaald omdat het zoveel onderhoud vroeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw... tienduizenden euro's zouden wij niet eens uit kunnen geven aan het klussen, al zouden we het willen.

   Ik schat dat we per jaar gemiddeld 2.000 euro uitgeven aan het broodnodige onderhoud en dingen mooier maken / verbeterwerk. Dat is inclusief ingehuurde hulp overigens, want we kunnen niet alles zelf.

   Verwijderen
  2. Knap trouwens dat het jullie lukt om genoeg geld opzij te zetten om het nodige te laten doen. Veel mensen lenen volgens mij voor dergelijke grote klussen.

   Verwijderen