Pagina's

dinsdag 2 juli 2013

Breekwerk en beslissingenManlief vond de witgeschilderde bakstenen muur niet mooi en dus nemen we een houtkachel.

Voor iedereen die deze logica niet snapt: Manlief vindt de door mij geschilderde bakstenen muur niet mooi en dus wilde hij hem stucen. Ik dreigde met mijn vetorecht op dit voorstel als hij niet ook het gruwelijke granol mee zou stucen. PRIMA zei de man, maar DAN tik ik ook gelijk de schouw en de open haard eruit, wat geen sterk 'dreigement' was vanuit mijn oogpunt want van die schouw wil ik al tijden af.

En dan nemen we dus ook gelijk maar een houtkachel (die ik heel, heel graag wil hebben en manlief niet - maar nu dus opeens wel). 

De grootste grap is nog, dat manlief daarna bedacht dat hij eerst het gruwelijke granol stuct en daarna wel kijkt of die bakstenen muur hem nog steeds irriteert. Ik zeg maar niks! Hahaha

Deze besluiten zijn van gisteren geloof ik. Ondertussen zijn schouw en open haard eruit gehakt met een gehuurde steenklopper. Al het puin ligt inmiddels in de tuin, de woonkamer is weer enigszins stofvrij, de steenklopper is alweer terug bij de verhuurder en we hebben vanavond gelijk maar even besloten over de vloertegels die op de plaats van de haard moeten komen. Soms is ons tempo best hoog. 

Manlief haalt en legt morgen tegels, brengt alle zooi weg (of dat hoop ik toch...) en stuct dan als het goed is donderdag het gruwelijke granol strak. Het is wel heel fijn dat we dit soort dingen voor een groot deel zelf kunnen trouwens. Het kost nog steeds wel wat geld, maar niet zoveel als wanneer je alles moet laten doen. Daarnaast zijn we dan ook niet zo afhankelijk van de planning van anderen. 

Hieronder wat foto's van het hak- en breekwerk. Overigens zijn wij ook geen supermensen en aten we vanavond gewoon diepvriespizza.


https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=24b8258de8&view=att&th=13f9f5b002de1c8e&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hin2msyq1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_La8uKhLdlQsHYDeEgEO9Q&sadet=1372799436145&sads=ganW5CT-Su8omrsuFqVG68H-qdA&sadssc=1
Halverwege het breekwerk
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=24b8258de8&view=att&th=13f9f5b002de1c8e&attid=0.6&disp=inline&realattid=f_hin2mszg5&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_La8uKhLdlQsHYDeEgEO9Q&sadet=1372799522832&sads=mlxOmsVLuWJtwWNMrmTetgDZMjc
Weggebroken schouw en haard

7 opmerkingen:

 1. Groot gelijk dat je dan aan de pizza ging, jullie hadden al wel genoeg te doen zo te lezen!
  Succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou! Want de woonkamer was dan wel puinvrij en gestofzuigd bij thuiskomst, aanrecht, vloer en alle horizontale vlakken hadden nog wel een stoflaagje...

   Verwijderen
 2. Heeft mijn man een dubbelleven?? ;),
  Soms wel grappig om zo via een achterdeur van alles gedaan te krijgen (of leest ie mee?),
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen dat er ook nog andere huishoudens zijn waar dingen zo gaan :-)

   Ik weet niet of manlief mee leest, maar hij weet zeker wel dat ik al tijden van het gruwelijke granol af wil en dat ik graag de schouw verwijdert wilde hebben om daar een houtkachel te kunnen plaatsen.

   Misschien werkt het in mijn voordeel dat hij het resultaat van mijn (arbeidsintensieve) plannetjes altijd wel mooi vind...

   Verwijderen
 3. Ik kan de foto's niet zien, maar het klinkt als flink veel werk in een razend tempo, super! En wat zal dat straks genieten zijn bij die haard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, zulke onnavolgbare beslissingen nemen wij ook wel eens. Ik mag een nieuwe lamp, want jij hebt een dvdspeler gekocht en als we dan toch bezig zijn, nemen we ook een dvdkastje.

  BeantwoordenVerwijderen