Pagina's

zondag 14 juli 2013

Biologische webwinkel voor bulkinkopen

Vanwege de prijs en het gemak (maar vooral vanwege de besparing in kosten) kopen we een aantal zaken graag in bulk. Zo houden we biologisch eten betaalbaar.

Biologisch vlees kopen we per 20 kg bij de boer, 15 kilo meel / bloem bij de molen, 10 kilo kattenbrokjes (niet bio trouwens) bij een webwinkel en alle andere droge artikelen die we veel gebruiken slaan we ook graag per 5 kilo in.

Nu verviel onlangs het afhaaladres van mijn vorige webwinkel en rekenden zij verzendkosten die opliepen bij een oplopend gewicht. En tja.... daarvoor bestellen wij dus niet in grote hoeveelheden tegelijk..

Inmiddels heb ik een andere webwinkel gevonden, die klanten juist korting geeft als zij grote hoeveelheden tegelijk bestellen: 'biologische toko' heet de winkel.

De bestelling kwam vlak voor het weekeinde binnen. Alles netjes verpakt en keurig op tijd geleverd, met vooraf een mailtje dat het werd verstuurd. Onze inkopen bestonden uit 5 kilo havermout, 5 kilo risotto en 5 kilo amandelen. De biologische amandelen waren overigens niet veel duurder dan de reguliere amandelen uit de Turkse winkel. We betaalde 10 euro per kilo.

Het enige 'gevaar' van het in huis hebben van 5 kilo amandelen is dat wij beiden dol zijn op deze noten. Ik ben benieuwd hoe lang we met die 5 kilo gaan doen...

Wat slaan jullie in grote hoeveelheden in?
En waar haal je dat?

9 opmerkingen:

 1. Aardappelen, appels, uien, wintergroentes. Dat kopen we hier bij boerderijwinkels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En één keer per jaar koop ik bulk bij een online toko. Dan bestel ik (kleef)rijstmeel, tapiocameel, miehoen, dikke miehoen, chinese gedroogde paddenstoelen, palmsuiker.

   Verwijderen
 2. Helaas heb ik geen ruimte om grote voorraaden op te slaan :(

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/07/14/29-geschenken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. we zijn maar met zijn tweetjes en nu is mijn dochter ook nog eens veel vaker bij haar vriend dus in bulk bestellen is niet echt handig en bovendien heb ik ook helemaal geen ruimte voor grote voorraden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) wij zijn ook maar met zijn tweetjes. Met 5 kg risotto of havermout doen we dan ook een paar maanden. Ook hier overigens wel een probleem met de ruimte.
   Daar moet nog eens wat op verzonnen worden...

   Verwijderen
 4. Geweldig! Die kende ik nog niet.
  Ik heb al een paar keer in bulk gekocht bij Biovoordeel.nl.
  Maar ik ga eens vergelijken of deze niet nog goedkoper is.
  Dank voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb de kasjes gekocht bij de boerenbon.d voor 12.99 euro, veel plezier, leuk blog heb je, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Wij hebben hier in de regio (zeeland) ook een boerenbond.
   Ik ga 'ns kijken voor volgend jaar.

   Verwijderen
 6. Bedankt voor de tip, ik ga daar ook eens kijken!

  BeantwoordenVerwijderen