Pagina's

zondag 16 juni 2013

Zelf doe project: toilet aansluiten op de regenton

Ik vond de volgende leuke site van  zelfdoeners die het toilet aansloten op een grote 'regenton'.

In gedachten zette ik zelf al een groot vat neer en werden er gaten geboord in de muur van het toilet. Nog maar even wachten: er zijn nog genoeg klusjes die eerst moeten en manlief vindt het prettig als hij ergens tussen inspiratie en uitvoering ook nog ergens geinformeerd wordt en inspraak heeft...

Voor meer inspiratie over dit onderwerp klik hier

5 opmerkingen:

 1. Dat lijkt zo mooi allemaal maar bij niet voldoende druk dan moet er echt een pomp tussen.

  Als je nou eens op toiletspoelingen gaat letten dan kun je daar ook op beparen en dan zul je dit pas gaan terug verdienen na tig jaar, want wij verbruiken nimmer 15 M3 water voor toilet ook niet met 6 man en hij moet goed aangesloten zijn dus op grote dakafvoer want 15 M3 water opvangen per jaar heb je heel wat M2 voor nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geeft al aan in hun reactie dat ze 15 M3 besparen en dus een besparing van 12% dus kun je zien hoeveel water er dus verkwist wordt.

   Wij gezin 6 personen waterverbruik al jaren 58 M3 per jaar :)

   Verwijderen
 2. Dat soort mogelijkheden hebben wij ook in gedachten gehad. Maar er zaten zoveel moeilijke punten,dat we geeindigd zijn met water putten voor het toilet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh ,wat zou ik dat ook graag willen ,maar woon helaas in een huurhuis ,dat nadat ik er in de toekomst eventueel uitga een koophuis word, dus hier krijg ik nooit toestemming voor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is in ons huidige huis niet mogelijk, maar staat zeker op ons lijstje voor "later"...

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/06/15/vaderdag

  BeantwoordenVerwijderen