Pagina's

zondag 16 juni 2013

Wie maakt me los?!

Inmiddels raakt de garage meer en meer opgeruimd en groeit de stapel 'weg doen'. Opeens kunnen er dingen weg die jaren bewaard werden. Naar aanleiding van jullie reacties op een vorige post heb ik besloten om kritisch te kijken naar de stapel.

De echte zooi gaat de kliko in, dat moge duidelijk zijn. Dat valt nog best mee in hoeveelheid. Dan is er nog een stapel spullen wat meer gedoe dan winst op gaat leveren als ik het verkoop, dat gaat naar de kringloop. Die paar dingen van waarde die dan nog over blijven gaan wel in de verkoop.

Dan zijn er ook nog de losse onderdelen die mensen wel kopen in de winkel, maar die de kringloop niet wil Onderdelen, die  teveel gedoe zijn om te verkopen: 4 dunne piepschuim plaatjes, een paar stukken zachtboard, knietjes om te solderen en zo nog wat dingen. 

Wat zal ik er mee doen? Een lijst maken voor gratis af te halen?
Ik vind het zo zonde om dergelijke dingen weg te gooien, terwijl de volgende consument het weer koopt.6 opmerkingen:


 1. Misschien kun je je aanmelden voor een freecycle in je regio. Daarbij worden via email spullen aangeboden en gevraagd. Zonder kosten dus. Ik heb hier goede ervaringen mee.

  www.freecycle.org/group/NL/Netherlands

  groet, C.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Helaas, geen cirkel in de buurt...
   Wel een heel leuk idee.

   Verwijderen
 2. Ik weet niet of je op FB zit, maar heel veel regio's hebben wel een weggeef-hoek. Ik ben zo al heel wat spullen kwijt geraakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. FB heb ik er eerder dit jaar vanaf gemikt.
   Dus helaas ook geen optie

   Verwijderen
 3. als ik er echt niemand in mijn omgeving en plezier mee kan doen dan gaat het naar de kringloop , er is trouwens ook een site op internet ,die heet gratis af te halen, daar kun je ook dingen op zetten waar je vanaf wilt, geloof ik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hm... de ene kringloop neemt dat soort spullen niet aan, maar ik kan natuurlijk alles naar een andere kringloop brengen die wel klusspullen aan neemt.

   Verwijderen