Pagina's

zondag 2 juni 2013

Tevreden consuminderen

Wat kan zo'n heerlijk zonnetje een tevredenheid brengen. Dat is in ieder geval al helemaal gratis. Na een heerlijk ochtendconcert van een gemengd vogelkoor, met boek in de tuin, togen manlief en ik naar het strand. Met de auto, maar dan weer wel gratis parkeren.

Op het strand waaide een ijzig windje, dus hebben we eerst genoten van een kop thee en een fris, op het terras, achter glas. Heerlijk luxe voelt dat als je dat maar weinig doet. Daarna zijn we met onze lekkere zelfbelegde boterhammen (zelfgebakken brood met kaas, rucola, radijs, belegen kaas en wat mosterd en mayonaise - wat is het toch afzien dat consuminderen...) op een kleedje in de duinen gaan liggen, met weer dat boek. 

's Middags wilde manlief nog wat administratie doen en ik bracht de namiddag met vriendin en kinders door op een bankje bij de speeltuin. Met een thermosfles kruidenthee en meegebrachte koekjes. 

's Avonds aten we hache met rode kool uit de slowcooker met toe een warme chocolademelk met slagroom (want tja... bij het inslaan van de boodschappen was het nog koud).

Op dit soort dagen gaat consuminderen zo makkelijk...

Werkt dat bij jullie ook zo?

7 opmerkingen:

 1. wat een genieten........ ff aan zee. Voor ons een wereldreis (helaas). Vandaag ook geconsuminderd eten op kosten van degene die ons uitgenodigd heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook zo'n heerlijke, tevreden dag met klein geluk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook en eenvoudige, maar super dag in de achtertuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hadden niet echt een consuminderdag, wij waren in de sauna... Met de O.ptimel-actie, dat dan weer wel :)

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/06/03/moestuin-maandag-4

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als het lekker weer is gaat consuminderen zeker makkelijker. Lekker met een boek op het balkon voelt heerlijk, ook zonder dure dingen, en zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zondag was weer een dag met een gouden randje, alle buren waren weg blijkbaar en daardoor was het heerlijk rustig vertoeven in mijn achtertuintje met een boek , iets te eten en te drinken binnen handbereik in een lekkere stoel met een goed boek, kost weinig maar wat een rijkdom, en aan het eind van de dag nog bezoek van iemand die gezellig bleef slapen ,omdat het wel erg laat geworden was, toen kon mijn dag helemaal niet meer stuk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker gewoon omkeutelen...heerlijk, niets lekkerder dan dat!! Kids waren mooi in de speeltuin en mama was met de was bezig die "gratis" kon drogen....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen