Pagina's

maandag 17 juni 2013

Tellen in de supernarkt

Op mijn meer prijsbewuste momenten tel ik tijdens het boodschappen doen de kosten alvast grofweg bij elkaar op. Ooit begon dit als bittere noodzaak met een totaal weekbudget voor huishouden, eten en katten van 35 gulden per week. Inmiddels doe ik het niet alleen om beter de hand op de knip te houden, maar ook om grote vergissingen aan de kassa tijdens het afrekenen al te doorzien.


Tellen jullie ook?
Of hebben jullie andere slimme truukjes om het budget te bewaken?


10 opmerkingen:

 1. Oh jaaaa :), 'k tel ook, niet op de cent nauwkeurig maar toch, zeker aan 't eind van m'n geld,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, als ik echt goed op moet letten, dan bereken ik vooraf alvast wat alles ongeveer moet kosten, in de winkel zet ik dan een streepje voor elke 50 cent en maak ik er voor een euro een kruisje van en zo tel ik grofweg op wat ik kwijt ben. Dan zit ik er altijd onder, want je wilt niet te weinig hebben. Als ik minder op moet letten, dan tel ik het grofweg bij de kassa, zodat ik ongeveer weet wat het moet zijn en ik eventuele fouten direct op kan merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet meer, omdat mijn budget wat ruimer is en ik veel meer p/m reken i.p.v p/w. Maar het was voorheen wel zo en dat was dan ook een (bittere) noodzaak. Ik doe ook zo voorspelbaar boodschappen, dat ik eigenlijk niet meer hoef te tellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik tel ook altijd al in de winkel op wat ik ongeveer kwijt zal zijn. Zo kom je niet voor al te grote verrassingen te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik tel grofweg. En controleer voor ik op de fiets stap de kassabon. Want een enkele keer is er een fout gemaakt,meestal met kortingsprodukten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die bon wordt hier ook direct na de kassa gecontroleerd.

   Verwijderen
 6. Ja ik tel ook, voor de kassa kijk ik nog even na wat ik allemaal heb en of ik het echt nodig heb. Na de kassa controleer ik ook nog even de bon. Verder heb ik gewoon een budget van wat ik per week mag uitgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan in dit verband erg die zelfscanners aanraden! Als ik naar de Jumbo in Zelhem ga, scan ik tijdens het boodschappen doen, zelf de boodschappen in. Zo zie ik meteen hoeveel ik al heb uitgegeven. Ook hoef ik niet bang te zijn dat de kassière fouten maakt, want ik weet wat het totaal bedrag is.

  Dat scheelt een boel hoofdrekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor het tellen is het inderdaad handig. De winkels waar wij inkopen doen hebben ze echt niet en eerlijk gezegd mijd ik ze in winkels waar ze ze wel hebben.
   Ze zijn namelijk volgens mij slecht voor de werkgelegenheid.

   Verwijderen
 8. Ik controleer de 'aanslagen/het scannen' van de cassiere en daarna nog de kassabon. Ik heb zo vaak gehad dat bananen 1,20 voor 12,00 aangeslagen werden. Dan zijn het wel hele dure bananen. Ook kortingen worden regelmatig fout berekend of helemaal niet berekend. Of een artikel 2 x gescand ipv 1 x. Het is altijd opletten.

  BeantwoordenVerwijderen