Pagina's

woensdag 19 juni 2013

Rare fratsen

Er was weer eens een kat zoek. Gerammel met brokjes en geroep, het mocht allemaal niet baten. En in het gat boven de afzuigkap zat het beest ook al niet (dat was waar zijn broertje vorige week stilletjes zat te luisteren naar onze stijgende onrust).

Uiteindelijk hoorden we een benard gemauw en zagen we hem zitten: achter het slaapkamerraam bij de overburen. Meneer vond het uiteindelijk in zijn geheel toch niet zo'n geslaagde actie. De grote, blaffende hond van de buren vond hij echt iets teveel van het verkeerde.

De buurvrouw merkte pas dat ze een kat in haar slaapkamer had toen we het haar vertelden. En zelfs toen geloofde ze het pas nadat onze kat braaf antwoord gaf toen ze zijn naam riep.


Zouden die beesten hun wilde haren nog eens kwijt raken denken jullie? Ze zijn nu 7 en de rare fratsen worden er tot nu toe niet minder op. 

10 opmerkingen:

 1. Na hun 12e is mijn ervaring. De mijne is nu bezig het wereldrecord vliegenvangen te verbeteren. Ze kan als soliste bij het Nationaal Ballet, zo elegant en hoog als ze springt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog 5 jaar wachten dus ;-)

   Leuk zo'n schone springster in huis.

   Verwijderen
 2. Onze hond was gisteren kwijt en bleek in de schuur te zitten! En niet even blaffen hoor!

  We hebben 2 katten. De jongste is bijna altijd buiten en blijft ook wel eens een nachtje weg. Haar oudere halfbroer is altijd in de buurt. Heeft vorig jaar onder een auto gezeten en een week onder een struik gelegen voordat hij gevonden werd met een gebroken bekken... Hij durft niet meer ver van huis.

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/06/20/tijd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook handig zo'n hond.
   wat sneu van je katertje. Wij hebben ook 1 katertje die al vanalles heeft gehad (gekneusde staart, blaasgruis, blaasontsteking, bijna gepakt door een hond enz) Ook hij is een beetje bangig.

   Verwijderen
 3. Heel herkenbaar allemaal! Die van ons blijft ons elke dag weer verbazen met zijn acties. Maar ach daarom vinden we hem ook zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind die van ons ook erg leuk hoor met alle rare fratsen die ze hebben.

   Verwijderen
 4. mijn dochter heeft 2 katten , eentje van anderhalf jaar en een bejaarde van bijna 18 jaar, nu is de oude kat aardig dement aan het worden, was ze vroeger nergens te vinden als er bezoek kwam of als het druk was en wilde nooit aangehaald worden , nu wil ze het liefst dichtbij mensen in de buurt zijn en komt ze zelfs naar je toe om aangehaald te worden, vroeger wilde ze nooit naar buiten, nu gaat ze de tuin in zo gauw de deur opengaat, vroeger wisten we ook precies wanneer het slecht weer werd, want dan kroop ze in hoek van de kamer naast de bank, nu bleef ze gisteren gewoon midden in de kamer liggen en wist ik pas dat het ging onweren toen de eerste klap klonk en het begon te regenen, natuurlijk is het leuk dat ze zo gezellig is ,maar wel jammer dat het pas komt nu ze zo oud is, want het lijkt ons toch een slecht teken, want hoe lang heeft ze nog in redelijke gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Typisch zo'n karakterverandering op latere leeftijd. Wel fijn dat je kat zo toch nog kan genieten van zijn laatste jaren.

   Verwijderen
 5. Kort maar krachtig nee.

  Onze oude poezendame is van de week 16 geworden, en ja ze is wat rustiger en slaapt vrij veel maar rare fratsen haalt ze nog steeds uit. Zoals in de boom klimmen en dan keihard mauwen want ze kan er niet zelf uit. Nou denk je misschien logisch is een oude dame maar in diezelfde boom heeft ze toen ze jonger was al vaker "vast" gezeten. Ze kon altijd heel goed omhoog klimmen maar naar beneden ho maar. Behalve als ze een vogeltje heeft gevangen.

  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pfff hoge bomen en dan wel erin kunnen enniet eruit.... heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen