Pagina's

dinsdag 11 juni 2013

Optimaal comfort

Gisteravond waren we een kat kwijt. Nou houdt meneer wel van de schemering en als we hem te laat op de avond roepen, dan kost het moeite om hem binnen te krijgen. Gewoonlijk laat hij zich echter wel zien, om dan vervolgens keihard weg te rennen zodra je oogcontact met hem maakt.
Want zomaar binnenkomen terwijl het schemert.... echt niet!
Daar mag de baas dan best even wat moeite voor doen.

Gisteravond kwam er echter geen enkele reactie en dat baarde ons zorgen. Onze katten reageren namelijk altijd. Rammelend met brokjes liepen we rond het huis. Ik keek in de garage en luisterde aan de schuurdeur van de buren. Manlief keek op zolder.

Tot ik me opeens bedacht dat de katten een nieuwe plek gevonden hadden om te liggen: in het gat achter de afzuigkap.

En ja hoor, daar lag meneer prinsheerlijk te luisteren naar al onze activiteit. Op het oude stuk dekbed wat we in het gat hadden gepropt om de tocht te weren.

Zou zo'n laag kat nou voor extra isolatie zorgen denken jullie?

7 opmerkingen:

 1. Zeker weten, slim hoor. Wat zijn het toch een heerlijke huisgenoten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We mopperen hier wel een s op ze, maar zouden ze voor geen goud willen missen.

   Verwijderen
 2. En dan ook lekker blijven liggen waar je ligt, luisterend naar de groeiende onrust van je personeel... heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) inderdaad. En dan een klein tevreden mauwtje als je gevonden wordt.
   Toch goed bezig dat personeel.

   Verwijderen
 3. Wat een slimme kat! En fijn dat je hem weer hebt gevonden.

  groeten,
  Rosa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die slimheid is hier nou net het probleem..
   Het slaapt wel een stuk rustiger met alle drie de beesten veilig in huis.

   Verwijderen
 4. komt me heel bekend voor, zo hebben wij eens het hele huis op zijn kop gezet en ook de hele buurt uitgekamd op zoek naar een kat en bleek mevrouw in de kast achter een la te liggen , ik was in die la bezig geweest en even weggelopen en had daarna de la dichtgedaan ,in de tussentijd was mevrouw in de grote ruimte achter de la gekropen, het was dezelfde kat die toen we haar kregen als kitten de eerste dag al zoek was en wij ook uren hebben lopen zoeken en het op een gegeven moment op gegeven hadden, de deur had opengestaan en het was noodweer we waren bang dat ze naar buiten gelopen was,maar de kitten was zwart en het was inmiddels donker dus verder zoeken was ,hoe naar dat ook was niet echt zinvol, de volgende dag wilden we smorgens vroeg om 5 uur gelijk weer op zoek voor we naar school en werk moesten toen we een klagend geluid uit de bank hoorden komen komen en bleek dat de kitten in een gat van de bekleding gekropen was . pffff wat en opluchting dat ze daar zat en niet buiten.katten je blijft je verassen wat ze elke keer weer verzinnen.

  BeantwoordenVerwijderen